Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třetí posezení u vína, tentokrát s počítačem. Film Mladé víno byl natočen v přímé závislosti na divácky úspěšné předchozí dva: Bouřlivé víno a Zralé víno. V komediálně laděném příběhu je důležitým aktérem počítač, kolem kterého se vlastně točí všechny události. Je spolehlivý, výkonný, ale nevyužitý. Jeho další budoucnost je tedy v rukou těch, kteří s ním zatím neumějí zacházet. Opět s hereckým koncertem Vladimíra Menšíka. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (108)

angel74 

všechny recenze uživatele

Recyklace materiálu se nemusí vždy vyplácet, ale v případě trilogie z vinařského prostředí zakončené filmem Mladé víno nejde o nějaký velký průšvih. Jedná se sice o komedie poplatné době, ve které vznikly, ovšem v porovnání s obdobnou současnou tvorbou mají přeci jen trochu navrch. Významnou měrou k tomu dozajista přispívá i skvostné herecké obsazení. (55%) ()

GIK

všechny recenze uživatele

Scénáristicky nejucelenější z trilogie. Práce scénáristy Vaice je patrná. Žel jak sláma z bot kouká z filmu propaganda tentokráte hlavně co se týče výpočetní techniky. Je evidentní, že se na sjezdu KSČ mudrovalo, že soudruzi pracující stále nejsou nadšení z těch kompjůterů. Hledalo se téma, do kterého by se dalo našroubovat, že i důchodci se dokáží snadno a rychle popasovat s počítačem a volba padla na zkušené harcovníky Sováka, Menšíka a černokněžníka Vorlíčka. A tak jsme tímto filmem, soudruzi a soudružky, dokázali, že se opravdu nemusíte vůbec ničeho obávat. 60 % ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Kdo by to byl řekl... Václav Vorlíček, Vladimír Menšík, Jiří Sovák, Iva Janžurová a spol., kteří excelovali v 70.letech s Pane, vy jste vdova... a teď takový podprůměr. Někdy ani sebelepší herecké obsazení nezajistí kvalitní podívanou. Mladé víno je závěr venkovské trilogie a jedná se o komedii podprůměrnou a značně poplatnou době. Jestli nějaké české filmy zapadly do závějí času a mohou nabídnout dnešním divákům jen máloco, téměř nic, Mladé víno k nim dle mého soudu patří. Najdou se zde vtipné momenty, např. u Janžurové. U Menšíka nikoli, ten dostal roli vážnou. Nenechte se zmást, že je na obalu DVD uvedeno, že Menšík zde hraje hlavní roli. Není to pravda. V popředí stojí Josef Abrhám jako nový předseda, vzpurná dcera Ivana Andrlová a kariérista Bronislav Poloczek. Děj se točí okolo nového počítače, který má usnadnit práci v kravírně, ve skladu apod. Poněkud nezajímavé téma. Zajímavé ale bylo vidět stárnoucí české filmové velikány, kteří se pozvolna loučili s českým filmem, tj. Menšík, Filipovský nebo Větrovec. ()

DocBrown 

všechny recenze uživatele

Socialistické sci-fi o uvědomělých funkcionářích a jejich setkání s počítačem. Ten jediný hamižný samozřejmě dostane pořádně za vyučenou. Škoda, že realita byla diametrálně odlišná, rozhodně se ale nejedná o nějakou propagandu. Film stojí hlavně na herecké genialitě odcházející generace (Sovák, pro Filipovského a Menšíka to byl jeden z posledních filmů), té střední (Lábus, Abrahám, Poloczek, Somr) a té nové (Pavel Nový ...). ()

Ombak▼Penari odpad!

všechny recenze uživatele

"Jestli z něj bude předseda a zajistí nám světlou budoucnost, tak je jedno, jestli je náš otec nakonec vlastní nebo nevlastní..." Při převratných událostech v každodenním životě JZD mi často hrůzou a napětím tuhla krev v žilách. Musím si příště pustit něco lehčího. Ikdyž, pravda, pořád je to méně nestravitelné než první díl. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Filmovanie prebiehalo v obci Velké Bílovice. (dyfur)

Reklama

Reklama