Reklama

Reklama

Obsahy(1)

„Jsem čaroděj Mrakomor, pan všeho nečasu!"
Bylo, nebylo jedno království, kde král měl syna a tři dcery. Princezny byly na vdávání, ale ženich žádný. Až jednou princ Velen během jediné noci, kdy mu starý král svěří péči o království, provdá své tři sestry kouzelným ženichům – Měsíčníkovi, Slunečníkovi a Větrníkovi. A sám se zamiluje do jejich sestry, krásné Večernice. Král ale nemá pro princův čin pochopení, a tak se Velen vydává do světa, aby našel své sestry i krásnou Večernici. V cestě mu ale stojí krutý vládce všeho nečasu, čaroděj Mrakomor, který chce Večernici jen pro sebe... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (462)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Výpravná pohádka s vynikajícími herci (Menšík, Brzobohatý, Šafránková, Filipovský), ale pro mě nesympatickým hlavním "hrdinou". Princ všechno zpacká a pak jen napravuje svoje chyby, obtíže s tím spojené ale bez pomoci švagrů nezvládá. On bez nich nepozná ani svou lásku. Navíc je to jen zkouška a výchovná lekce. Zato záporák je jako z učebnice, tak zlého protivníka jen tak v žádné další pohádce nepotkáte :-) Tomu se prostě říká charisma = srovnejte Mrakomora a prince... Scény ze záchrany Večernice jsou natáčeny na hradě Krakovci u Rakovníka, královský zámek jsou Ploskovice, ale zahrada Hrádek u Nechanic. ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pohádková fantazie se vším všudy co víc by si mohl ještě milovník pohádek přát..Láska, dobro-zlo, přirozené herecké výkony, tajemno, napětí, nevinně úzkostlivá temná kráska Večernice, na první pohled klučičí kukuč a méně nápaditý a ne až tolik charismatický princ Velen ale hlavně zlý a všemocný Mrakomor, který zas měl výborné charisma včetně své masky..Výborná byla pohádka i po trikové stránce ale hlavním kladem byl určitě zajímavý a nesmírně poutavý příběh (podle známé předlohy ale příběh je trošku jiný) který vás vtáhl a až dokonce nepustil..Jako malý jsem ji měl rád, dokonce jsem se i některým mírně depresivním scénách třeba z Mrakomorova hradu bál a mám ji rád dodnes sice se už tolik nebojím ale za knížetem Mrakomorem bych sám stejně nešel:-) Prostě trošku jiná pohádka, vymykající se tehdejší produkci... ()

Reklama

nascendi 

všechny recenze uživatele

Nemôžem si pomôcť, ale Princa a Večernicu považujem po všetkých stránkach za nevydarenú rozprávku. Tak nevydarenú, že sa mi ani nechce rozpisovať o omyle pri obsadzovaní hlavnej postavy, množstve hluchých scén (chodenie, lezenie, jazdenie), trápnych dekoráciách, nenápaditých kostýmoch, nezáživných dialógoch, ani o tom, prečo časť komentátorov vyzdvihuje krásu Libuše Šafránkovej ako hlavný klad tohto filmu. Má odo mňa dve hviezdičky a pripadám si celkom štedrý. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Jedna z mých nejoblíbenějších pohádek. Má to svůj osobitý styl, humor a nápady, není to tak na pohodu a rozjuchané jako mnohé další české a slovenské pohádky a Mrakomorovi se může mezi zloduchy vyrovnat jen málokdo. Výborná jsou i sekvence se zkoušením prince a zasazení do nikdy neselhávajících Adršpašským skal. Láska je ráj :) ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Navzdory všem kladům, včetně spolehlivé princezny Šafránkové a skvěle Brzobohatého padoucha, je to pohádka, která u mě nikdy moc nefungovala a ani po letech a s přimhouřenýma očima se to nezměnilo. Možná je to tím, že princ vlastně sám nic moc nedokázal a celé to zaškolování tojicí švagrů bylo poněkud křečovité a na úkor skutečného dobrodružství, kterým se princ mohl zocelit a blýsknout. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (18)

  • Souboj Velena (Juraj Durdiak) s Mrakomorem (Radoslav Brzobohatý) byl natáčen na Troskách v Českém ráji. (Zetwenka)
  • Slunečník má korunu z dikobrazích bodlin. (prapralu)
  • Ve scéně, kdy princ padá ze stráně, chtěl štáb docílit co nejlepšího zvtárnění z pohledu princových očí. Ujal se toho sám kameraman, ale jelikož se staral o kameru (byla drahá) a né o sebe, tak se odřel. (cariada)

Související novinky

Zemřela Libuše Šafránková

Zemřela Libuše Šafránková

09.06.2021

Z Prahy přichází velmi smutná zpráva. Svět českého filmu dnes opustila filmová, televizní a divadelní herečka Libuše Šafránková. Před pouhými dvěma dny přitom oslavila své 68. narozeniny. O úmrtí… (více)

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

Radoslav Brzobohatý: 1932 - 2012

13.09.2012

Pouhý den před svými osmdesátinami zemřel ve středu 12. 9. jeden z nejvýraznějších českých herců druhé poloviny 20. století. Byl představitelem hlavně mužných rolí, drsnějších i těch, díky kterým byl… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno