Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Videa (12)

Trailer 23

Recenze (105)

kleopetra 

všechny recenze uživatele

Deadpoola jsem četla ještě než vyšel první film. Ryan Reynolds je  Deadpool a tento třetí díl odkazuje  na spoustu komiksů, které  jsem milovala  a  zároveň je to pocta filmům o X-menech od Foxu. Prostě orgasmus! Skvělý buddy movie a akční komedie. A myslím, že nejlepší Marvel film od  Infinity Wars a Endgame! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Vydařené pokračování s držkatým žoldákem, které tentokrát více spoléhá na nostalgii a komiksové srdíčko. Takto by šlo v jedné krátké větě popsat snímek Deadpool & Wolverine, o němž se v diskuzích po téměř celém internetu mluvilo jako o spasiteli žánru či přímo celé kinematografie. Já osobně takováto velkohubá prohlášení z rukávu sypat nebudu, nicméně i tak jsem po pár desítkách minut po skončení naladěn na velmi pozitivní nótu. V první řadě je třeba poznamenat, že pokud jste fanoušky předchozích snímků, budete zřejmě nadšení i tady. Téměř všechno jede podle již zavedených postupů, takže zde opět dostáváme hláškujícího nekorektního Deadpoola, jehož prořízlá pusa ho opět dostane do pořádného maléru. Tvůrci v tomto bodě sází ale na to, že se velmi dobře orientujete ve všech spletitých dějových zákrutách MCU, takže si jsem docela jistý, že pro některé diváky nepolíbené například seriály, se bude jednat o docela tvrdý oříšek. Pokud jste ale skalními fanoušky, či, stejně jako já, jste nad celým Marvelem zlomili hůl až po geniální "Endgame", budete ohromeni množstvím detailů odkazujícími právě na tu zlatou éru komiksových filmů. V tomto bodě tedy musím zmínit více či méně očekáváná camea, která nejsou jen účelově dosazená, nýbrž skutečně promlouvají do přediva (haha) celého příběhu. Co se postav týče, celý snímek táhne vpřed především vysoustružená chemie mezi hlavními představiteli, jejichž škorpení tak rázem dostává hlubší a osobnější náboj. Zamrzí zde ale smutně nevýrazný scénář a zejména pak hlavní záporná postava, která by určitě snesla o dost více péče ze strany tvůrců. Co tedy dodat na závěr? Deadpool & Wolverine je důstojným pokračováním již zavedeného červeného žoldáka, jehož největším tahounem není akce či příběh, ale právě ona nostalgie, výborná camea a chemie mezi Deadpoolem a Wolverinem. Právě tyto ingredience činí z tohoto snímku výbušně nahláškovaný koktejl, u něhož se budete velmi bavit a jehož stopáž Vám uteče až znepokojivě rychle. A úsměvně ujeté zkazky o tom, že se jedná o záchranu umírajícího žánru? Ale kdeže! Je to spíše jen extrémně přisprostlá ukázka toho, jakým směrem by měl Marvel celý komiksový koncept dále posouvat. A my můžeme jen doufat v to, že se Kevin Feige této zřejmě už opravdu poslední šance vážně pevně chopí. (Viděno v kině CineStar IGY České Budějovice) „Your little cinematic universe is about to change, forever!“ ()

Reklama

Almásy 

všechny recenze uživatele

Ono všetky pochybnosti šli do preč keď som videl Jackmana znova v úlohe pre ktorú sa jednoducho narodil a ktorú by naozaj mal hrať až do svojej 90tky. Over-the-top akčný film ako z 90tych rokov ktorý doručuje presne to čo má. 5* dávam za nezabudnuteľnú atmosféru v kine kde som sedel obklopený veľkými nerdmi a cosplayermi. Vtedy majú také film obzvlášť šmrnc. A prídem určite ešte raz. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Jediná letošní Marvelovka se povedla. Mohlo to dopadnou jakkoliv, ale já dostal přesně to, co jsem čekal. Uteče to jako voda a člověk se ani chvíli nenudí. Zápletka je možná trochu banální, ale s tím už člověk musí tak nějak počítat. Wade i Logan dostanou šanci se vykoupit a společně zachránit svět. To se samozřejmě neobejde bez hromady bitek a ostrých hlášek. I přes velké množství cameí jsem neměl pocit, že by některá z postav byla ve filmu jakkoliv navíc. I tak je ale dobré se v tomto světě orientovat, abyste věděli, kdo je kdo. Akce je vážně našlapaná a je doprovázena chytlavou hudbou. Podle mě si milovníci žánru přijdou na své a skvěle se pobaví. No uvidíme, co přijde příště. "Budou tě nutit hrát do 90-ti." :D ()

Frantisek.Fu 

všechny recenze uživatele

Deadpool & Wolverine je krásný příklad toho co se stane, když se spojí tři přátelé nerdi, s velmi volnou rukou a znichž jeden (Ryan) má skvělý přesvědčovací metody. Je to film vytvořený fanoušky pro fanoušky komiksových filmů a k jeho pochopení je zapotřebí znát nejen MCU, ale i další marvelovky (konkrétně vše od roku 1998) a zákulisí všemožných projektů, které nikdy nevznikly nebo v lepším případě teprve vznikají, protože snímek je natřískaný camei, návraty a odkazy. Je cítit, že jde o velkou rozlučku s X-Men universem, kdy kromě Hugh a Ryana pravděpodobně už nikoho z herců v těchto rolích neuvidíme. Nejedná se o prefektní marvelovku, ale rozhodně jde o marvelovku doposud s největším srdíčkem. jako fanoušek 10/10, ale upřímných bez růžových brýlí 8/10. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (6)

  • Vinnie Jones prozradil, že ačkoli byl požádán, aby se ve filmu objevil jako Juggernaut, nakonec musel roli odmítnout: „Je to zvláštní, ale teď mě požádali, abych hrál v Deadpoolovi, v tom novém. Mluvil jsem s režisérem a řekl jsem mu, že je to takové utrpení oblékat si ten oblek, víte. Psychicky i fyzicky. Chci říct, že to mělo i svou psychickou stránku, protože jste v něm navlečený a nemůžete celý den nic dělat, můžete jen pít brčkem. Takže jsme se nemohli dohodnout na Deadpoolovi. Chci říct, že Deadpool je můj nejoblíbenější film ze všech. Moc jsem v něm chtěl hrát, ale neměli dost peněz, aby mě do toho obleku mohli dát.“ (Geralt z Rivie)
  • Hugh Jackman po filmu Logan: Wolverine z roku 2017 prohlásil, že s hraním postavy Logana/Wolverin skončil. Na otázku, proč se rozhodl pro návrat do tohoto filmu, odpověděl jednoduše: „Prostě jsem to chtěl udělat a cítil jsem to v sobě.“ (TommyZR)

Související novinky

Nový Blade bude mít tvrdou přístupnost

Nový Blade bude mít tvrdou přístupnost

včera

Je tomu už pět let od slavnostního oznámení marvelovského šéfa Kevina Feigeho na Comic-Conu v San Diegu v roce 2019, že se dočkáme nové verze komiksové postavy drsného lovce upírů Bladea s tváří… (více)

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Reklama

Reklama