Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine se zotavuje ze zranění, když se setká s hláškujícím Deadpoolem. Spojí se, aby porazili společného nepřítele. (Falcon)

Zajímavosti (76)

  • Za pouhých 17 dní v kinech film vydělal celosvětově více jak jednu miliardu amerických dolarů a stal se tak nejvýdělečnějším filmem všech dob s ratingem R (mládeži nepřístupný). (NiaWolf)
  • Herec Wesley Snipes (Blade) tímto cameem překonal hned dva Guinnessovy světové rekordy. Jeden za to, že se již od roku 1998 (tedy 25 let) objevuje jako Blade v hraných filmech, čímž překonal Hugha Jackmana, který se objevuje jako Logan od roku 2000. A druhý za nejdelší prodlevu mezi dvěma filmy, kde hraje stejnou postavu. Naposledy se jako Blade objevil v roce 2004 (tedy 19 let), čímž překonal Alfreda Molinu jako Doctora Octopuse, který se objevil ve Spider-Man 2 z roku 2004 a ve Spider-Man: Bez domova z roku 2021 (tedy 17 let). (Varan)
  • Ve filmu zaznělo slovo „f*ck“ 118x. (griph)
  • V úvodním logu Marvel Studios se již tradičně objevují nové záběry. Tentokrát se jedná o záběry z finále filmu Deadpool (2016) na vrakovišti a z Marvels (2023). (NiWi)
  • V pracovně Happyho Hogana (Jon Favreau) se nachází hromada předmětů z ostatních MCU filmů. Patří mezi ně například časopis Forbes s obálkou Pepper Potts (Gwyneth Paltrow) z filmu Iron Man 3 (2013), prototyp štítu Kapitána Ameriky a pohybující se kyvadlo z Iron Mana 2 (2010), nebo původní reaktor Tonyho Starka (Robert Downey Jr.) s nápisem: „Důkaz, že Tony Stark má srdce.“ (NiWi)
  • Přestože byl film určen pro diváky od 17 let, Ryan Reynolds (Deadpool) přiznal, že jej ukázal své 9leté dceři a 70leté matce a že se jim oběma líbil. (catnipped)
  • Tvůrci zvažovali názvy jako „Deadpool 3“, „Deadpool and Friends“ (Deadpool a přátelé) a „Deadpool and Friend“ (Deadpool a kamarád). Poslední zmíněný byl vybrán a pak změněn na ten, který známe. (Vitox)
  • V místnosti metra, kde je umístěn „Time Ripper“, je na zdi směrová tabule, která informuje, že severní vlak jede přes „Lone Pine Mall“. Jedná se o odkaz na film Návrat do budoucnosti (1985), kde se na parkovišti Twin Pines Mall (a později Lone Pine Mall), odehrála první cesta časem. (machonza)
  • Na píseň „Bye Bye Bye“ v úvodu filmu tančí v obleku Deadpoola místo Ryana Reynoldse choreograf a tanečník Nick Pauley. (efenberger)
  • V úvodní scéně filmu hraje píseň „Bye Bye Bye“ od NSYNC. Stejnou písničku omylem pustí Pyro (Aaron Stanford) ve filmu X-Men 2 (2003), když jede v autě s Wolverinem (Hugh Jackman). (NiaWolf)
  • Když agent TVA řekne Deadpoolovi (Ryan Reynolds), že Wolverine (Hugh Jackman) je to jediné z Kanady, co za něco stojí, odpoví mu Deadpool: „Keep my country's name out of your fucking mouth“ („Drž jméno mé země dál od svých úst“), což je parafráze na větu, kterou řekl Will Smith na předávání oscarů v roce 2022 poté, co dal facku Chrisu Rockovi. (Hovadin)
  • Když Nicepool (Ryan Reynolds) zmíní, že taky může prorazit čtvrtou zeď, řekne na kameru: „The Proposal.“ Odkazuje tím na stejnojmenný film, kde si Reynolds také zahrál. (Makosnan)
  • Souboj s Deadpoolovými (Ryan Reynolds) varianty se odehrává ve stejném městě, jako děj filmu Free Guy (2021), kde si Ryan Reynolds také zahrál hlavní roli. (NiaWolf)
  • Vesmír 616 je označení pro MCU, všechny MCU filmy se odehrávají v tomto vesmíru. (spacemaster)
  • Deadpool (Ryan Reynolds) se označí jako Deadpool Prime, což je narážka na Supermana Primea z komikus „One Million“ od DC nebo na Superboy Prime, což je varianta Supermana, která se změnila na záporáka. (spacemaster)
  • Deadpool s bílo-zeleným brněním s vyobrazením draka je Welshpool a jde o narážku na Wrexham, fotbalový klub, který vlastní Ryan Reynolds. (spacemaster)
  • Reklama na autobusu zní: „Vaše přátelské čistírny v sousedství: Stanlee Steamer.“ Je to poklona zakladateli Marvel Comics Stanu Lee a je doplněna jeho obrázkem. (spacemaster)
  • Ve skrýši odboje proti Cassandře (Emma Corrin) se Deadpool (Ryan Reynolds) dozví, že Daredevil v Prázdnotě umřel a popřeje Elektře (Jennifer Garner) upřímnou soustrast, která na to prohlásí, že je v pořádku. Jde o narážku na Daredevila hraného Benem Affleckem, který byl ženatý s Jennifer Garner, ale rozvedli se v roce 2018. (spacemaster)

Související novinky

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

Vetřelec sesadil Deadpoola z tržebního trůnu

19.08.2024

Dominance na tržebním vrcholu po spanilé krasojízdě končí. Nový hororový snímek Vetřelec: Romulus od Fede Alvareze (Smrt ve tmě), jenž pochválil i otec série Ridley Scott, překonal všechna očekávání… (více)

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

Deadpool & Wolverine se probojovali k miliardě

12.08.2024

Bylo to jen otázkou času. Tržby letošního marvelovského hitu Deadpool & Wolverine režiséra Shawna Levyho (Free Guy: Hra na hrdinu, Projekt Adam) se nabalují jako sněhová koule a už třetí víkend… (více)

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

Robert Downey Jr. se vrací do Marvelu

28.07.2024

Jak celý filmový svět očekával, z letošního Comic-Conu v San Diegu konečně přichází první obří novina pro sféru komiksového filmu a zejména pak pro fanoušky tvorby Marvel Studios, která se v… (více)

Reklama

Reklama