Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Čaroději druhé kategorie Rumburakovi se ve světě lidí nevede nejlépe. Přes den poletuje po světě jako havran a lidské podoby si může užívat jen v noci. Největším a vlastně jediným jeho potěšením je půvabná krasobruslařka Helenka Trojanová, která každé ráno trénuje na zimním stadiónu. Naopak největší nepříjemností je inženýr Zachariáš, zavilý nepřítel zvířat, který po něm každý den střílí, a navíc se vytrvale dvoří Helence. Rumburak by se chtěl vrátit do říše zvířat, to by si však musel vzpomenout na odpovídající zaklínadlo. Zdá se, že největší šancí je spolupráce s počítačem, přezdívaným Kecálek. Znovunalezené zaklínadlo se však dostane do rukou Zachariáše, který se s jeho pomocí rozhodne nechat zmizet všechna zvířata. (TV Nova)

(více)

Recenze (167)

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Děj byl příliš rozvláčný a připadá mi, že tvůrci si mysleli, že je Rumburak populárnější, než ve skutečnosti byl. Ale bez svých klasických pohádkových protivníků zbyl jen ztracenec, protloukající se životem, bez šťávy a bez nápadu. Jiří Lábus to prostě sám neutáhne. Navíc, problémy, které Rumburak řeší mi připadají příliš vážné a dospělé, aby toto byla pohádka, která má být pro děti. Myslel jsem, že snaha vytřískat peníze z úspěchu předchozích filmů, na které tento odkazuje/navazuje, byl a je spíše doménou tržně ekonomického hospodářství - filmařství. ()

laepus 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o neoficiální pokračování Arabely. Na druhou stranu je to pořád lepší než druhá série Arabely a je tady krásná Eva Jeníčková a slizký Oldřich Kaiser (kterého v mnoha ohledech chápu v jeho počínání). Havelka je taky v pohodě a tím asi tak plusy končí - ještěže to má jen hodinu a půl a není to seriál. Závěrem - Hubero Kororo. ()

Reklama

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní scénář, který má básnický rytmus a především dramatický obsah. V něm se skrývá tragikomedie lidství - samota, soužití s nevhodným partnerem, hledání čím se zabývat, co za to hlavní postavě stojí. Řada komediálních scén, které nejsou pro každého, ale pro mě ano. Pod dobrou režisérskou taktovkou se i herci, v špatných scenářích a špatně režírovaných filmech velice špatní jsou zde dobří a to proto, že děj vyprávění odsýpá, má sevřený tvar (žádné zbytečné odbíhání) a je pro mě radostné si občas takový film pustit. (7.3.2011) ()

topi80 

všechny recenze uživatele

Jde o dozvuk Arabely v pravém slova smyslu. Dozvuk dějový i kvalitativní. Kvalit seriálu to nedosahuje, ale jako pohodové navázání to bez problémů funguje, ani o vtipné situace není nouze, byť smích diváka je přecejenom o něco tlumenější než u geniálního opusu magnum. Přesto jde asi o lepší pokračování než Arabela se vrací. Tam sice o nápady nebyla nouze, ale ještě víc tam chyběla ochota horší nápady a rozplizlosti seškrtávat. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Ano, děti, přesně takhle dopadnete, když budete zlým čarodějem. Tedy, pokud budete žít v našem světě a ne světě fantazie, a proč by čaroděj takovou blbost dělal:) Zvláštní zasazení s pohádkou neodmyslitelně spjatého Rumburaka do skoro reálného světa mě nezaujalo. Obzvlášť scény s počítačem jsou...no...možná ve své době svým způsobem zábavné, ale dnes už škoda mluvit. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (13)

  • Titulní hrdina Rumburak (Jiří Lábus) je jedinou postavou, která se objevila také v původním seriálu Arabela (od r.1979). (Olík)
  • Ač ve filmu hraje známá dvojice Oldřich Kaiser (Ing. Zachariáš) a Jiří Lábus (Rumburak), ani jednou se nesešli při natáčení. Oba hráli v jiných scénách. (cariada)
  • Rumburakovo sídlo je v Mikulášském chrámu ve věži. (cariada)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno