Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V kraji vinic na jižní Moravě, v malebných Pálavicích, budeme sledovat další osudy jejich obyvatel. Opět se setkáme s Michalem Janákem, předsedou JZD Rozvoj a vinařem tělem i duší, který musí tentokrát řešit víc problémů než jen svůj žlučník. Má starosti se stavbou sušírny kukuřice a navíc se ostře postaví proti názorům nového předsedy Urbana, který chce v družstvu zavést přidruženou výrobu nábytku. Do celé záležitosti se připlete podnikavý pan Weber – zloděj a podvodník, který Janáka připraví o velké peníze. Michal však společně s přáteli zosnuje plán jak podvodníka nachytat na hruškách a navíc získat zpět družstevní peníze i svoje úspory… Film Zralé víno je volným pokračováním komedie Bouřlivé víno z r. 1976. (TV Prima)

(více)

Recenze (111)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie, které tentokrát (alespoň pro mě) nekraluje Menšík, nýbrž Sovák coby plukovník... A Kopecký jako záporák též výborný. Jednou za čas se na to podívat dá a ta hodinka a půl uplyne jako voda... Ale za vrchol Vorlíčkovy kinematografie bych to rozhodně nepovažoval. Ale zaplať pánbůh, že oproti prvnímu dílu (Bouřlivé víno) ustoupila politika trošku do pozadí, je to snesitelné. ()

Ej Hlemýžď 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem objevil ve filmu chybu v čase, a to ve scéně po probuzení plukovníka Semeráda(J. Sovák) z opice, kdy se snaží zorientovat, jak je to se svítáním, zda je ráno či večer, načež mu Šmejkalová (I. Janžurová) sdělí, že je přece září a je půl osmé. Vzápětí je záběr na televizor, kde začínají televizní noviny a mají tam datum 23.8. !! Tak tento detail tvůrcům nějak utekl. Film jsem viděl asi 3x a nikdy dříve jsem si toho nevšiml. ()

Reklama

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování filmu Bouřlivé víno z roku 1976. Hlavní postavou je opět předseda družstva Janák. Tentokrát se potýká z podvodníkem, který připraví družstvo a hlavně jeho osobně o peníze... Politické agitace oproti prvnímu filmu ubylo a Miloši Macourkovi se podařilo napsat celkově lepší scénář, takže i moje hodnocení je o stupínek lepší. 60%. ()

dainio 

všechny recenze uživatele

Vyvedené pokračování, které opět čerpá z plejády našich skvělých herců. K panu Menšíkovi se připojili i Miloš Kopecký a Jiří Sovák (myslím si, že už tato jména jsou zárukou dobré zábavy. Novým předsedou je pan Urban alias František Němec, který má plány s přidruženou výrobou nábytku. Jiný názor má zase místopředseda Janák.....a k tomu pikle pana Wébera. Jak to všechno dopadne se dozvíte již v 2.díle vinařské trilogie. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Prostřední díl trilogie opět nacpal film k prasknutí tehdejšími hereckými bardy, ale mně se tak všichni zprotivěli, že mám sto chutí vpálit odpad. Nikoho z nich chválit nehodlám. Solidní známky jsou za pěknou kameru, tklivou hudbu a řemeslně dobrou režii. Jinak jako téma děsné a herecky neupřímné. 30% ()

Galerie (17)

Zajímavosti (9)

  • Poté, co se Semerád (Jiří Sovák) probouzí s kocovinou, ptá se Růženy (Iva Janžurová), kolik je hodin. Dostává se mu odpovědi, že půl osmé, avšak budík vedle něj ukazuje 17:40. (ViktorD)
  • Ve filmu hrálo šedesát dva herců. (carrot)

Reklama

Reklama