Reklama

Reklama

Bitva v ústí Šeldy

  • Nizozemsko De Slag om de Schelde (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Bitva v ústí Šeldy, jedno ze zlomových střetnutí druhé světové války, svede tragickým způsobem dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (120)

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, konečne vojnový film ktorý je realistický, bez pátosu a svojím spôsobom surový. Kvalitné bojové scény, detaily prepracované, to dalo asi roboty a zhltlo fúru peňazí. Žiadna heroická záchrana sympatického odbojára, žiadny happy end, žiadne x-té pripomínanie holokaustu, konečne. Kto očakáva počítačový vojnový masaker nedočká sa. Myslím, skupina fanúšikov vojnových filmov bude hodnotiť vysoko. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Holanďani mě v tomto případě oklamali, protože název filmu byl poněkud zavádějící. Bitvu totiž pojali téměř komorním způsobem a snímek pojednával spíše o holandském odboji, který dodal spojencům v průběhu války množství cenných informací. No, a protože mě filmy o odbojové činnosti baví, nemůžu si stěžovat. Vlastně můžu. Vadí mi, že se začaly válečné filmy točit pouze v angličtině. Začínám mít pocit, že je anglicky mluvící publikum alergické na titulky, ale mně fakt vadí, když mluví Holanďan s Britem, oba mluví anglicky a předstírají , že je mezi nimi jazyková bariéra. Ve starších válečných filmech mluvili Němci německy, Francouzi francouzsky, Britové a Američané anglicky a vše řešily titulky. Na tento nový způsob si nemůžu zvyknout. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejdražších Holandských filmů přistál na Netflix a fanoušky Válečných filmů určitě potěší, byť nejspíš nikomu dech nevyrazí.Osudy tří hrdinů se odehrávají na pozadí válečného konfliktu, o kterém většina nejspíš ani neslyšela. Film má pomalejší tempo, ale je skvěle natočen i dobře zahrán, došlo i na pár napínavých momentů a divák má zájem se dozvědět, jak to celé nakonec dopadne.Film vrcholí 30 minutovou válečnou přestřelkou, které sice chybí pořádné Rko, ale natočená je parádně a ostudu oproti konkurenci určitě nedělá. Docela zamrzí, že Emoce zde příliš nefungují, takže dalo se z toho vytřískat určitě více, ale letos velká konkurence na poli válečných filmů z 2. světové nebyla, tak buďme rádi alespoň za tohle.Příběh 4/5, Akce 3/5, Humor 1/5, Násilí 2/5, Zábavnost 3/5 Hudba 3/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 4/5, Napětí 2/5, Emoce 2/5, Herci 3/5. 6/10. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

4* som chcel ubrať potom, ako pilot okríkol jedného z vojakov preto že sa modlil Zdravas Mária, ale nakoniec ma presvedčili dva momenty (samovražda nemeckého dôstojníka a scéna v zákope s vystrašeným v podstate ešte chlapcom) že tento film patrí k tým lepším vojnovým filmom. Režisér ukázal, že na oboch stranách barikády sa našli jednak normálny ľudia a na druhej strane svine. Národný socializmus naozaj nebol to, čo Nemecko potrebovalo a film dobre poukazuje na to že toto bol jeden zbytočný konflikt (koniec koncov ako všetky vojny) ktorý stál množstvo ľudských životov a pripomína nám že treba žiť tak aby sa nič podobné už nikdy nezopakovalo. Síce sa nevyrovná filmom ako Nepriateľ pred bránami či Kubrickovým protivojnovým dielam, avšak patrí k tomu najlepšiemu čo Netflix tento rok ponúkol. A nielen tento rok. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Válečný filmy jsou až někde v pozadí mojí žánrový oblíbenosti. Šeldu jsem si pustil , protože to má vynikající hodnocení, a s nizozemskýma filmama se až tak často nesetkávám. Vypadá to docela nákladně. Příběh to má taky slušnej, což je v případě válečňáků super, protože většinou to bejvá jen bezduchý střílení. Celkově mě to ale nijak moc nezaujalo. 50%. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • Spojenečtí vojáci používají pušku Lee-Enfield Mark III s krátkým zásobníkem. V této fázi války by měli používat pušku Mark 4. (Johnny.ARN)
  • Když Marinus (Gijs Blom) po výkřicích sestupuje do sklepa, je v pozadí na rámu dveří ve výšce hlavy vidět moderní tlačítko požárního poplachu, které zůstává rozpoznatelné i přes rozmazané pozadí. (Johnny.ARN)
  • Když se Kanaďané blíží k hrázi těsně před prvním útokem, jsou všichni leváci – levé ruce mají na spouštích pušek. V další scéně jsou všichni praváci. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama