Reklama

Reklama

Bitva v ústí Šeldy

  • Nizozemsko De Slag om de Schelde (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Bitva v ústí Šeldy, jedno ze zlomových střetnutí druhé světové války, svede tragickým způsobem dohromady pilota kluzáku, nacistického vojáka a zdráhavou odbojářku. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (113)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Ještě čtyři, protože o nějaké bitvě v ústí Šeldy jsem doteď neměl ponětí a rád vždy koukám na něco nového. Film jako takový však byl celkem natahaný a příběhy holky a nácka v něm vlastně být nemusely, nicméně zase když došlo na bojovou akci, tak byla špičková..., takže dohromady ten lehký nadprůměr. 70% ()

Daddko 

všechny recenze uživatele

Príjemné prekvapenie, konečne vojnový film ktorý je realistický, bez pátosu a svojím spôsobom surový. Kvalitné bojové scény, detaily prepracované, to dalo asi roboty a zhltlo fúru peňazí. Žiadna heroická záchrana sympatického odbojára, žiadny happy end, žiadne x-té pripomínanie holokaustu, konečne. Kto očakáva počítačový vojnový masaker nedočká sa. Myslím, skupina fanúšikov vojnových filmov bude hodnotiť vysoko. ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Válečný filmy jsou až někde v pozadí mojí žánrový oblíbenosti. Šeldu jsem si pustil , protože to má vynikající hodnocení, a s nizozemskýma filmama se až tak často nesetkávám. Vypadá to docela nákladně. Příběh to má taky slušnej, což je v případě válečňáků super, protože většinou to bejvá jen bezduchý střílení. Celkově mě to ale nijak moc nezaujalo. 50%. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

4* som chcel ubrať potom, ako pilot okríkol jedného z vojakov preto že sa modlil Zdravas Mária, ale nakoniec ma presvedčili dva momenty (samovražda nemeckého dôstojníka a scéna v zákope s vystrašeným v podstate ešte chlapcom) že tento film patrí k tým lepším vojnovým filmom. Režisér ukázal, že na oboch stranách barikády sa našli jednak normálny ľudia a na druhej strane svine. Národný socializmus naozaj nebol to, čo Nemecko potrebovalo a film dobre poukazuje na to že toto bol jeden zbytočný konflikt (koniec koncov ako všetky vojny) ktorý stál množstvo ľudských životov a pripomína nám že treba žiť tak aby sa nič podobné už nikdy nezopakovalo. Síce sa nevyrovná filmom ako Nepriateľ pred bránami či Kubrickovým protivojnovým dielam, avšak patrí k tomu najlepšiemu čo Netflix tento rok ponúkol. A nielen tento rok. ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Pro opravdové milovníky a znalce válečných filmů (ke kterým se s prominutím řadím i já) je toto opravdu slaboulinký odvar. Ačkoliv je tahle bitva pro mě naprosto neznámá, tak můžu zodpovědně říct, že to bylo natočeno naprosto diletantsky (sorry jako) a z totálně příšerným hereckým obsazením, které společně s dějem, v člověku nebylo schopno vyvolat jakékoliv emoce. Netvrdím, že každý válečný film musí být blockbuster, ale silné válečné drama se dá natočit i bez opulentních válečných scén s daleko silnějším dosahem ( viz ...a jitra jsou zde tichá). Nic jsem nečekala a taky jsem nic nedostala. Za mě 45% ()

Galerie (22)

Zajímavosti (35)

  • Žádný z pilotů kluzáků nemá odznak Pilotní křídla, přestože jsou kvalifikovaní piloti. (Johnny.ARN)
  • Přibližně v čase 10:30, při útoku tanku T-34/85, jsou dva záběry zrcadlově obráceně. Při jízdě přes plot střelec sedí a střílí zleva a poklop řidiče je vpravo. V dalších záběrech už je vše, tam kde má být. (mikulin)
  • Animovaná mapa bitvy/fronty zobrazená na začátku filmu ukazuje kanadské vojenské jednotky s červenobílou vlajkou s javorovým listem. Tato vlajka se stala kanadskou vlajkou až v roce 1965. V roce 1944 byla kanadskou vlajkou červená vlajka (převážně červená vlajka s Union Jackem v jednom rohu a erbem). (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama