Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Při pročítání předlohy se mi zamlouvá Sweet Home ještě víc. Ty potvory, vypadající jak z upoutávky na gamesu z přelomu tisíciletí, přispívají komiksové vizáži a atmosféře a už po velmi krátké chvíli (až mi to došlo) mě to "nepovedené CGI" přestalo srát. Nesympatické, vystresované a extrémní postavy jsou v konečném důsledku sympatické a mají tak velkou roli ve výsledné nepředvídatelnosti. Navíc ještě oceňuji určitou vyváženost, kdy se přes příliš dlouhou, až nesnesitelně dlouhou a možná i mírně zbytečnou, konverzaci střídá akce jak bič a to v tu správnou chvíli... předlohu rozhodně dočtu s očekáváním pokračování. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Hmmm, no... Asi tak jsem se cítila po posledním díle. Mám pocit, že tak nedotaženou věc jsem už dlouho neviděla. "Skutečná" monstra se vypařila velice rychle a nastoupila ta, co jsou v nás. Že k tomu dojde, bylo jasné velice brzy. Uvidím, co přinese dvojka a budu doufat, že zodpoví otázky, na které jsem dostala pouze kusé a nicneříkající odpovědi. Plusem seriálu je skvělé obsazení a herecké výkony většiny aktérů. A stopáž díky které každý díl utekl jako voda, i když jsem čekala na něco, co celou dobu nepřišlo. 🙂 ()

Reklama

MaedhRos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Monstra jsou fajn a premisa velice sympatická, ale lidské a spíše lidské postavy a vztahy mezi nimi mě na Sweet Home zajímají nejvíc. Ta velká témata (jak definovat lidství, jak definovat monstrum, do jaké míry světí účel prostředky či hledání rovnováhy mezi zájmy jednotlivce a zájmy kolektivu), seriál řeší většinou s melodramatickou polopatičností, ale ono to prostě funguje. A já jsem ráda, že těmhle věcem a veskrze lidským radostem a bolestem se věnuje víc času, než CGI bitkám a jatkám (ačkoli i ten akčnější aspekt mě samozřejmě baví). ...Druhá sezona už té akce nabízí poněkud víc (a optimismu o poznání méně), ale v těch (pro mě) zásadních ohledech je pořád silná. Jsem hodně zvědavá na řadu třetí. Plné hodnocení si to objektivně vzato prostě nezaslouží, ale bavilo mě to tak, že mám skoro chuť těch 5 dát. ()

Tirkus 

všechny recenze uživatele

První polovina má dobrou atmosféru, představí originální monstra a upřímně mě zajímalo, co se bude dít dál. V půlce seriálu ovšem přijde zlom, začne se hodně kecat a co se monster týče, tak seriál ukázal největší esa příliš brzo (protein obr na začátku X hmyzí hlava na konci). Z velkého počtu postav je jich jen pár sympatických a zbytku trvá příliš dlouho, než dostanou nějaký backstory nebo vývoj. Největší problém seriálu jsou ovšem poslední 2 epizody, kdy kvalita rapidně klesne, představena je skupina neskutečně klišé záporáků, postavy se začnou chovat jako absolutní idioti a místo uspokojivého konce a aspoň pár odpovědí k tomu, co se vlastně děje, dostaneme od tvůrců prostředníček do obličeje a vše se odkládá na další sérii. I když je v seriálu plno skvělých akčních a emotivních scén, ten línej a debilní konec mi nedovoluje dát ani průměrné hodnocení. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

(epizody 01-04) Skupina až výjimečně nesympatických (a vlastně ani pořádně neprokreslených) obyvatel jednoho velkého baráku se potuluje interiérem, přičemž se občas setkají s nějakým komiksově / videoherně působícím monstrem. Googlil jsem si, jak vypadají příšery v původním zdrojovém komiksu, z něhož seriál vychází, a působí to v tomto ohledu jako dost věrná adaptace. Ale v hraném audiovizuálním díle podle mne tahle videoherní estetika vypadá fakt hnusně. Takže co do hororových / akčních sekvencí mi Sweet Home žádnou radost nepřineslo, no a o sekvencích dialogových je škoda se vůbec zmiňovat, to je úplná mizérie. ()

Galerie (190)

Zajímavosti (15)

  • Ve 12. minutě si jde všimnout, že má Ui-mjong na obličeji krvavé stopy. V předešlém záběru měl ale obličej čistý. (Duoscop)
  • Mobilní telefony použité v tomto seriálu jsou Samsung Note 20. (HanzoBureshi)
  • V epizodě zazní píseň „Side by Side“ od BewhY. (Duoscop)

Reklama

Reklama