Reklama

Reklama

Sladký domove!

(seriál)
  • Jižní Korea 스위트홈 (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Lidé se mění v krvelačná monstra a rozsévají zkázu. Zoufalý teenager a jeho sousedi z vedlejšího bytu bojují o přežití a snaží se při tom zůstat lidmi. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (49)

cocrHeLL 

všechny recenze uživatele

Při pročítání předlohy se mi zamlouvá Sweet Home ještě víc. Ty potvory, vypadající jak z upoutávky na gamesu z přelomu tisíciletí, přispívají komiksové vizáži a atmosféře a už po velmi krátké chvíli (až mi to došlo) mě to "nepovedené CGI" přestalo srát. Nesympatické, vystresované a extrémní postavy jsou v konečném důsledku sympatické a mají tak velkou roli ve výsledné nepředvídatelnosti. Navíc ještě oceňuji určitou vyváženost, kdy se přes příliš dlouhou, až nesnesitelně dlouhou a možná i mírně zbytečnou, konverzaci střídá akce jak bič a to v tu správnou chvíli... předlohu rozhodně dočtu s očekáváním pokračování. ()

vikino1 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem zastánce Zombie apokalypsy, všech démonů i monster tak jsem byl moc zvědvej, co nám ti kluci Korejští nabídly. Při sledování jsem se bavil, ale po posledním dílu ve mě zůstala jen hořká pachuť. S touto sérií mám hlavní problém v tom, že ani ona sama neví čím má být. Nabídne divákovi spoustu otázek a žádné odpovědi. Kdo to vlastně mluví s hlavním monstrčlověkem a proč, kde se ty monstra vzaly, proč je v tom baráku ten hlídač zamkl, jak je možný, že ta bublanina může měnit hostiele a ovládat auta, co mělo znamenat to embrio v bytu 1408, jak probíhal a dopadl výzkum blogera z hasičárny, co bylo v tom kufru od vojáku atd atd. Navíc hlavní střet mezi armádou a klaďákem (první scéna z první epizody), na kterou čekáte deset dílů, na konci ani není. Škoda ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Hmmm, no... Asi tak jsem se cítila po posledním díle. Mám pocit, že tak nedotaženou věc jsem už dlouho neviděla. "Skutečná" monstra se vypařila velice rychle a nastoupila ta, co jsou v nás. Že k tomu dojde, bylo jasné velice brzy. Uvidím, co přinese dvojka a budu doufat, že zodpoví otázky, na které jsem dostala pouze kusé a nicneříkající odpovědi. Plusem seriálu je skvělé obsazení a herecké výkony většiny aktérů. A stopáž díky které každý díl utekl jako voda, i když jsem čekala na něco, co celou dobu nepřišlo. 🙂 ()

MaedhRos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Monstra jsou fajn a premisa velice sympatická, ale lidské a spíše lidské postavy a vztahy mezi nimi mě na Sweet Home zajímají nejvíc. Ta velká témata (jak definovat lidství, jak definovat monstrum, do jaké míry světí účel prostředky či hledání rovnováhy mezi zájmy jednotlivce a zájmy kolektivu), seriál řeší většinou s melodramatickou polopatičností, ale ono to prostě funguje. A já jsem ráda, že těmhle věcem a veskrze lidským radostem a bolestem se věnuje víc času, než CGI bitkám a jatkám (ačkoli i ten akčnější aspekt mě samozřejmě baví). ...Druhá sezona už té akce nabízí poněkud víc (a optimismu o poznání méně), ale v těch (pro mě) zásadních ohledech je pořád silná. Jsem hodně zvědavá na řadu třetí. Plné hodnocení si to objektivně vzato prostě nezaslouží, ale bavilo mě to tak, že mám skoro chuť těch 5 dát. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Videli ste niekedy Darabontovu The Mist podľa Kingovej novely? Ak áno, tak si zoberte, že tu máte opäť skupinku rôznorodých ľudí, ale miesto supermarketu tu máte panelák. Kto je zvyknutý na úletovosť ázijskej mangy alebo srdervúce vzlykanie a náreky v ázijskej kinematografii, ten už dopredu tuší čo ho čaká. Pridajte celkom slušné gore a nadupaný soundtrack (vo vypätých scénach vám bubienky rozvibruje pop, rock, techno, disko, poprípade chorálové skladby), vychádza mi z toho jemný nadpriemer. Chybičku vidím v niektorých odfláknutých CGI monštier (tlstý "Steroidman" Protein! - mini aj maxi verzia bola na facku). ()

Galerie (190)

Zajímavosti (15)

  • Když leží Sung-wan na zemi, poté, co ho na ní Pyeon Sang-wook (Jin-wook Lee) shodil, tak má v některých záběrech nazuté cukle a v jiných ne. (Duoscop)
  • Když se nájemníci snaží dostat monstrum z domu, tak přitom hraje „Warriors“ od Imagine Dragons. (Duoscop)
  • V epizodě zazní píseň „Sweet Home“ od YONGZOO. (Duoscop)

Reklama

Reklama