Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (253)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na tento americký remake jsem se podíval zhruba den po dánském originálu a musím souhlasit s těmi, kteří tvrdí, že je minimálně o třídu horší než původní kousek. A to po všech stránkách. Nepomohl tomu ani zbytečně afektovaný Jake Gyllenhaal ani to, že tvůrci lehce pozměnili samotnou zápletku – zvláště pak závěr – který svým způsobem postrádal logiku (jak dlouho že ten malý synek ležel rozřezaný u nich doma, zatímco policie a tísňová linka pátrali po matce a dodávce…?). Ať jdou amíci do prdele, takhle rozjebat solidní komorní drama vlastní fantasmagorií…A ty genderové hajzlíky na konci?… ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

Nebýt to remake dánského filmu, hodnotím lépe, jelikož samotná zápletka je zajímavá a utáhne devadesáti minutový film. Ikdyž se Jake snaží, prostě to už známe a díky tomu nás to nedokáže překvapit. Jo, možná jen někoho, kdo dánský originál neviděl, což nedoporučuji - z těchto dvou rozhodně severský vede. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Napínák... a levný. Gyllenhall si vychutnává nejednoznačnou postavu operátora tísňové linky, kterému se dovolá unesená žena. Ve vedlejších rolích počítač a headset. Originál jsem neviděl a nevím jak moc to Pizzolatto měnil, ale dialogy i zvraty jsou velmi podařené a pointa covidově dusivá. Volání a osobní kontakt nejsou to samé! Někdy časem dám asi i původní dánskou verzi. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*. ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Povedený minimalistický thriller, který je v rámci "one-man-show" skvěle zahraný, Jake je uvěřitelný a není mu co vytknout. Původní film jsem neviděl, takže nemůžu z tohoto pohledu soudit, ale hádám, že stigma amerických remaků je tu naprosto klasické. Hodnotím tedy čistě The Guilty, jakožto poctivou napínavou podívanou, která fungovala a nenudila. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (5)

  • Pár dní před natáčením filmu byl režisér Antoine Fuqua v kontaktu s covid-19 pozitivním člověkem. Proto musel podstoupit karanténu, při které režíroval z dodávky, kde byly monitory. (dan4815)
  • Děj filmu se odehrává v pouhých 4 místnostech. O zbytku pouze slyšíme nebo vidíme na monitorech. (Zix.)
  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama