Reklama

Reklama

Jeniffer Marshová (Diane Lane) je svobodná matka ale především agentka FBI, která společně se svým kolegou Griffinem Dowdem (Colin Hanks) pátrá ve dne v noci po lidech porušujících zákony prostřednictvím internetu. Jednoho dne dostanou tip na bizarní stránky, na kterých jejich autor zabíjí nejenom zvířata ale také lidi a to v přímé závislosti na jejich návštěvnosti. Úporná snaha okamžitě vypátrat provozovatele se však mění v beznadějné zjištění, že jejich umístění je prakticky nevysledovatelné… Už vůbec však nemají tušení, že hlavním předmětem zájmu „majitele stárnek“ se stávají právě oni sami… Poté, co se do rukou brutálního vraha dostává také agent Dowd je Marshová nucena spojit síly s místním policejním detektivem (Billy Burke) a najít vraha dříve, než její kolega ve vražedné hře podlehne. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (272)

kingik 

všechny recenze uživatele

Zvláštní agentka FBI Diane Lane, která pracuje v oddělení počítačové kriminality se svým kolegou, pátrá po zvrhlém internetovém vrahovi. Maniak totiž na nezrušitelné internetové stránce v přímém přenosu nechává zabíjet zdánlivě náhodně vybrané lidi. Své oběti vězní v hrůzně rafinovaných pastech, jejichž smrtící mechanismus se zrychluje v přímé závislosti na navyšujícím se počtu anonymních zvědavců, kteří internetové stránky navštíví. Každý z návštěvníků se pak stává spolupachatelem vraždy. Počítačový thriller se zamýšlí nad fenoménem násilí v kyberprostoru. Přiznám se, že to vypadalo slibně, ale výsledek je celkem průměrný, protože veškeré napětí se vytrácí už v okamžiku, kdy známe vrahovu totožnost, a pak nás čeká veskrze podprůměrné finále neohrožená agentka FBI versus vrahounek, ve kterém je vítěz znám již předem. Ani Diane Lane zrovna nevypadá k světu a je znát, že z ní už asi kráska nikdy nebude. Nejzajímavější pak z tohoto thrilleru je způsob, jakým oběti zemřou, jejich vraždy jsou nápadité a velmi působivé, ale to ostatní už taková sláva není. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Jsem zastáncem klasických detektivek a la Agatha Christie, takže moderní krimi, ve které se již v první polovině divák dozví, kdo je vrahem, mě nemůže nijak nadchnout. Přesto pan režisér dokázal další půlhodinu napětí umně udržet, nicméně závěr mě nutí ke srovnání s jeho předchozím filmem, měl jsem úplně stejný pocit, jako by filmu došel dech, jako by scénař zamrzl a nevědělo se kudy kam. A v případě tohoto snímku se dá dokonce mluvit o poměrně velké finální nudě. ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Robert Fyvolent, Mark Brinker, Allison Burnett .. Thanks god hes dead …how cn i downlod this video? _ Dobrý thriller (dokonce lepší než předešlá Fraktura), ale nic víc. Začátek je výchovný (pirátství je špatné, áno), přehlídka IT technologií speciálního policejního týmu také (řekněte WOW, áno). Škoda, že nápad není rozveden trochu nápaditěji a sám zloduch není nakonec zvrhlý člověk s pohnutou motivací, ale sofistikovaný mstitel, jehož identitu nám tvůrci odhalí až příliš brzy. Hoblit pracuje se světem, kde věčně prší a teplé barvy takřka neexistují, se světem, kde internet doslova zabíjí a společnost tomu ještě chladně asistuje (resp. se o postojích společnosti, mimo hromadné návštěvnosti inkriminované stránky, nic nedozvíme). V mnoha ohledech jistě ne moc vzdálené trudné budoucnosti osamocených jedinců, žijících jen virtuálně. Diane Lane takřka neznám a bohužel musím říct, že svým výkonem vcelku snadno zapadla do sestavy nevýrazných tváří. 55%. ____ PedeS: "Předně: film není určen pro racionálně smýšlející jedince typu Renton! :)" - Hoho, Franto, co je na filmu tak iracionálního? ;-) ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"HIGH-END TECH AND LOW-END PORN. YOU SURE IT'S A GUY? IF IT'S A WOMAN, SHE COULD BE MY SOUL MATE." -------------- Hľadal som nejakú susedskú stalkerčinu, samozrejme, že mi chytrý Google odporučil úplnú odvec. Niežeby mi pacol lahôdku na štýl Disturbie, nie, kdežeee, namiesto šmírovania susedky ďalekohľadom niekde na predmestí tu máme online snuff, ktorý sa ani neunúvali hodiť niekde do kúta internetu, ale rovno na .com doménu. To akože kde sme? :D Ale nehnevám sa. Nie je totiž nad krimi thriller, ktorý je vyslovene v každom jednom aspekte milimetrík nad priemerom a ako bonus má ešte ten božský, nádherný šedý kamerový filter, ktorý ide dokonalo ruka v ruke s daždivým počasím a jesennými stromami bez lístia. To je taká rutinérska záležitosť už, že nedokáže ani sklamať či nahnevať, buď nič alebo potešiť. A o tom, že je to státisíce míľ vzdialené od slávneho Schumacherovho 8MM sa nemusíme ani baviť. ()

dawe04 

všechny recenze uživatele

Místy mrazivý thriller čerpající inspirace z několika posledních úspěšných filmů včetně Saw. Film stojí a padá na zápletce, která konzistentně příliš nedrží a děj jakoby přeskakuje některé vysvětlující pasáže a přijde už s hotovým řešením. Jindy sympatická a dobře hrající Diane Lane je nevýrazná, což ani tak nevadí, Smrt on-line stejně v hlavě dlouho nevydrží. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu si zahráli sami sebe i skuteční televizní hlasatelé z Portlandu. Byli to Marilyn Deutsch, Pete Ferryman, David Freitas, Jim Hyde, Kimberly Maus a Kerry Tomlinson ze stanice Oregon KPTV Fox 12. (Dr Lizal)
  • FBI nemá okamžitý přístup do databáze vlastníků střelných zbraní. Agentka Marshová (Diane Lane) by musela porušit zákon, aby se k takové informaci dostala. (Dr Lizal)
  • Některé zbraně používané ve filmu jsou airsoftové repliky zakoupené v místním obchodě. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama