Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bezstarostnému Ryanovi jednoho dne zazvoní telefon, v němž ho neznámá žena prosí o pomoc. Byla údajně unesena, jmenuje se Jessica a jen náhodou se jí podařilo zprovoznit rozbitý telefon. I když je nejdřív Ryan na pochybách, díky telefonu slyší, jak únosci Jessicu bijí. Chystají se zbít i jejího syna, a to se už Ryan rozhodne jednat. Na policii dojde ke rvačce a místní šerifové na něj nemají čas, a tak se rozhodne jednat sám. Sebere auto bezpečnostní služby a únosce pronásleduje. Kvůli baterii v telefonu je však ztratí. Podaří se mu ale zjistit, že únosci se vydali na letiště pro manžela Jessiky, a rozhodne se jejich plán dalšího únosu zmařit. Ryan navíc odhalí i další tajemství - záznam na videokameře, kde se policisté dopouštějí vraždy. Brzy tedy pochopí, že stojí proti zkorumpovaným strážcům zákona... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (410)

genetique 

všechny recenze uživatele

Znesiteľný thriller okorenený o celkom slušnú akciu. Ellis je rutinér a dramatický podtext si mohol odpustiť. Navyše práve tým tento film úplne stráca na vážnosti. Zvraty pomerne naivné, ale dobre to odsýpalo a herecky sa to tiež dalo prekusnúť. Navyše Nokia musela pekne siahnuť do vrecka v časoch, keď ich s prehľadom predbieha konkurencia. 70%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Libový surfař bez handsfree, Basinger s pytli od erteplí pod očima, Yun-Fat Macy bez párátka a učitelsky přísný pohled Stathama jako pojítko mezi snímky Crank a Cellular - v jednom je potřeba udržet adrenalin, ve druhém signál a hlavně víčka.. Ellis natočil lehce zapomenutelnou toboganovou jízdu pro děti, co vás na konci vyplivne do velmi plytkého bazénu a jak praví reklamní slogan, že Nokia spojuje lidi, tak já jsem byl po dobu 94 minut spíše dočasně nedostupný. A myslím, že i kdyby zavolali později, spojení se nezdaří.. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Ani náhodou vážny a napínavý thriller. Skôr iba prešumiteľná srandička so spústou klišé a oslých mostíkov. Ešte aj niektoré postavy kopírujú kolegov z lepších a slávnejších filmov (Macyho policajt Duvallovho Prendergasta z Falling Down). Kim Basinger nič moc, Chris Evans iba nasilu nastrčený seriálový krásavec. Na druhú stranu, keď to nebudete brať vážne, ale iba ako svižnú 100 minútovú reklamu na Nokiu, pobavíte sa. Hoci určite nie viacej, ako sa bavil producent Dean Devlin po podpísaní zmluvy s ňou. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Mobilní alternativa poctivého scenáristického řemeslníka Larryho Cohena (Maniac Cop, Ambulance) k jeho vynikající Telefonní budce. Průměrný letní thriller s dynamickou premisou, ze které se rozhodně dalo vydolovat mnohem víc, který se naštěstí nebere moc vážně, čímž mnohé zachraňuje. Nechápu proč celkem jednoznačně interpretovatelný název filmu nepřeložili do češtiny (stejně jako třeba u Saw nebo Collateral). ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Průměrný, ale přesto vcelku napínavý thriller se točí kolem dvou telefonů. Z poškozeného telefonu se unesená žena Kim Basinger dovolá cizímu muži, jenž vzápětí začne brázdit město s mobilem u ucha a pátrat po ohrožené neznámé. Škoda, že je to tak všechno předvídatelné, má to sice spád, ale scénář ani na okamžik v ničem nepřekvapí, a to se týká i finále. Prostě průměr. 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (16)

  • Honička na střeše banky a konec filmu podkresluje píseň "Sinner Man", jenž (krom mnoha dalších snímků) byla použita i ve vyvrcholení filmu Aféra Thomase Crowna (1999). (Lasskoun)
  • Během úvodního víkendu (8. – 10. 9. 2004) si 25-milionový thriller odnesl z kin 10,1 milionu dolarů. Celkem diváci za lítsky utratili 32 milionů. (imro)

Reklama

Reklama