Reklama

Reklama

VOD (1)

Operátor tísňové linky (Jake Gyllenhaal) se snaží zachránit volající, které jde o život, ale brzy zjistí, že všechno je úplně jinak. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (254)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Celý čas som mal taký "deja vu" pocit, že mi je tento príbeh akosi povedomý a že som to už niekde videl. A veruže áno - pred 3 rokmi sme to tu mali v dánskom prevedení : Den skyldige. Už samotný originál mi prišiel taký akosi priemerný, no a v tomto prípade to nedokázal vytiahnuť na vyššiu úroveň zachrániť ani sám Jake Gyllenhaal, ktorý zvykne vo filmoch žiariť. Rovnako ako v origináli, aj tu mi vadilo viacero nelogických situácií a nepáčilo sa mi ani to zbytočné tlačenie na pílu. Škoda, že tento remake nebol viac autonómny, ale tak aspoň tie 2* si to zaslúži. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Totálna kopírka severského filmu, vymenil sa len hlavný herec a tak komentár môže byť vlastne ten istý. Film je len o jednom hercovi, jednej kancelárii a jednom telefóne. Film by kľudne mohol byť rozhlasovou hrou, pretože tých pár emócií na Jakeovej tvári film nerobí, celý dej je o rozhovoroch. Dočkáme sa jedného zvratu, ale napínavý thriller to pre mňa nebol. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Ani výtečný herecký koncert Jakea Gyllenhaala snímek The Guilty nezachrání od škatulky zbytečného a žádnou inovaci nepřinášejícího remaku severského snímku “Den skyldige” z roku 2018. Tento počin je tedy dle mého názoru absolutní zbytečnost, pročež raději věnujte svůj čas původnímu skvělému počinu z dánské kuchyně. (Netflix) „Broken people save broken people.” ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Bohužel jsem neviděla dánskou originální verzi, což je možná hlavní důvod mého vysokého hodnocení. Vědět dopředu, kam se celý film bude ubírat, asi bych nebyla schopná si film užit tak, jako jsem si ho ve skutečnosti užila. Naprosto chápu, že pro ty, kteří mají rádi originál, tohle může být naprosto zbytečný film. Na mě to fungovalo, po celou dobu jsem byla napnutá a neměla absolutně žádné tušení, jaké bude rozuzlení. A když k tomu přičtu naprosto výborného Jakea Gyllenhaala, musím dát 4*. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nějak mi nepřišlo, že by Amíci do tohoto remaku dali něco nového navíc. Naopak mám pocit, že tu docela chybí logika. Námět ale vybízí ke kvalitnímu hereckému výkonu a tak se tu Jack Gyllenhaal trošku egoisticky předvádí. Pro neznalé originálu dobrý minimalistický thriller. Jinak absolutní zbytečnost. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Rovnako ako dej filmu, aj jeho natáčanie prebiehalo v Los Angeles. (Real Tom Hardy)
  • Film byl natočen za pouhých 11 dní. (SONY_)

Související novinky

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

Chris Rock bude režírovat remake dánského Chlastu

30.01.2024

Lamentovat nad tím, že vznikají anglicky mluvené remaky světových filmových hitů, by už nemělo příliš smysl. Občas z toho může alespoň vzejít fajn snímek, který podnítí zájem o danou látku, případně… (více)

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

Jake Gyllenhaal a Guy Ritchie spojí síly

10.10.2021

Přestože zatím o příštím filmu britského filmaře Guye Ritchieho (Rozhněvaný muž, Sherlock Holmes) nevíme takřka nic, projekt už se pomalu začíná blížit před kamery. O hlavní roli teď navíc jedná Jake… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno