Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavním hrdinou příběhu je Jan Kavka (Milan Ondrík). Čtyřicetiletý záchranář z malého města právě opustil manželku Evu (Dominika Morávková). V okamžiku rozchodu se Eva stane tragickou obětí zločinu. Z Jana je vdovec, který žije s vědomím, že smrt ženy nepřímo zavinil a nepřišel jí v kritické chvíli na pomoc. Útočiště před neodbytným pocitem viny nachází díky kamarádovi Michalovi (Hynek Čermák) v místním boxerském klubu. Spřátelí se s Michalovou chráněnkou Gretou (Leona Skleničková), jíž tělocvična nahrazuje nepoznanou rodinu. Vyšetřovatel Dvořák (Vladimír Javorský), který má případ smrti Evy Kavkové na starosti, naráží na řadu podivných okolností. Ukazuje se, že pachatel, feťák Robert Stránský (Jan Jankovský) je informátorem pod ochranou vyšetřovatelky z protidrogové centrály Mudrové (Kristýna Frejová). Jan chce věřit ve spravedlnost i v to, že se dokáže s pomocí svých přátel vrátit do všedního života. Ale obava z toho, že by vrah nakonec mohl uniknout trestu, jej přivede k rozhodnutí vydat se na vlastní cestu odplaty za nečekaných okolností a s nejistým výsledkem. Najde kromě pomsty i stále nenalezené odpuštění sobě samému? (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (149)

Mngwa 

všechny recenze uživatele

Úplně nechápu nízké hodnocení. V poslední době mám trochu pocit, že někteří hodnotí filmy apriori nízko jen proto, že jsou na Netflixu. Mě film zaujal, v pozitivním smyslu slova. Je to zajímavá dávka čiré deprese, ve které je několik vtipných střípků. Zejména chlapské rozhovory mezi Honzou a Michalem, ty byly prostě top. Každopádně ve mě ten příběh i ti herci zanechali silné dojmy, což se počítá. Nebaví mě filmy, na které se dodívám a vyšumí pár minut po dosledování. A to Stínohra určitě nebyla. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Jste jenom další z těch, co si vůbec nic nepamatujou, kromě toho, že to rozhodně neudělali." Tohle bylo velký umění, takže jsem tradičně trpěl. Barevně to bylo tisíc odstínů šedi, mluvení nesrozumitelný, zvuk skřípavej a děj se nekonal. Já jsem však optimista, takže jsem pořád doufal, že se něco stane a ... ono se nestalo. Navíc jsem si k hlavnímu hrdinovi Honzovi vypěstoval vypěstoval solidní osobní vztah - tuším, že se mu říká alergie. A ačkoli mě Honza hodně štval, tak na kapitánku Muddrovou rozhodně neměl. Tato "profesionálka" se chovala jako slepice a její nechápavej výraz měl kdokoli vylepšit pravým hákem, aby se probrala. No nic, do odpadu to nespláchnu jenom proto, že vyšším dobrem unavenej vyšetřovatel Dvořák byl docela zajímavá figura. ()

Reklama

janesX 

všechny recenze uživatele

Na konci filmu som sa zmohol na dve slová (nemusím písať ktoré to boli). Naozaj, Stínohra ma v priebehu filmu dostala veľakrát a to aj napriek tomu, že hudba (hudba ktorá by mala dotláčať na emócie) tu bola taká, ako by sa nič nedialo, akoby všetko bolo v pohodičke, jedným slovom flegmatická. To je jediná moja výtka k inak výbornému filmu, výborne obsadenému a výborne zahranému. Skvelý Javorský, výborný bol aj Ondrík a jeho mlátenie hlavou o stôl, ale aj všetky (všetky) ďalšie postavy. Niektoré dobré filmy ostávajú podcenené, tento má montálne 59%, čo zase nie je až tak kritické, ale aj tak, mali by ste si všetci prečítať komentár od marhoul, lebo ona to tu vysvetlila úplne (ale úúúplne) presne. 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

šedivá, špinavá, drsná a dost depresivní artovka, ve které se hlavní hrdina pere sám se sebou ve chvíli kdy je jeho přítelkyně zabita a on si vyčítá, že jí nepomohl. Ve chvíli kdy došlo ke zločinu jehož se stala obětí mu totiž volala o pomoc a on jelikož jí v tu samou chvíli opouštěl jí nezvedl telefon. To se stane v prvních cca pěti minutách a ve zbytku filmu sledujeme jak se hlavní postava pere s pocitem viny, bezmocí a mizivou vidinou spravedlnosti. Ten kdo zabil jeho přítelkyni je sice ve vězení, ale policie má problém mu dokázat, že opravdu zabíjel úmyslně a aby toho nebylo málo, je navíc informátorem v případu distribuce drog. Peter Bebjak servíruje oku nelahodící, ale o to špinavější a drsnější drama se zajímavým závěrem a velmi dobrými hereckými výkony, kde hraje prim trojice Ondrík, Čermák, Jankovský. Trochu škoda, že některé motivy nedokáže lépe zpracovat a navzdory skvělým hercům nedokáže lépe pracovat s potenciálně zajímavými postavami. Skoro o nikom se tu vlastně vůbec nic nedozvíme a i když jednání postav není úplně nepochopitelné, nedokázal sem si k nim vytvořit žádný vztah...65% ()

troufalka 

všechny recenze uživatele

Stínohra je filmem n pomezí světla a stínu. Světlou stránkou jsou výborné herecké výkony a dobře vytuněná  atmosféra. Samotný příběh není nezajímavý, přesto jsem při sledování měla pocit přílišného vrstvení. Je to jako v galerii - nějaký obraz vás zaujme, ale do obývák byste si ho nepověsili. Buď je zajímavý jako celek nebo vás upoutají ještě více jeho detaily. Taky bylo detailů tolik že se mi chvílemi ztrácel celek. Kdo tu byl hlavní postavou, na kterou měla být upřena pozornost? Byl to skutečně Jan Kavka? ()

Galerie (29)

Zajímavosti (9)

  • Záchranářská akce se odehrává v průmyslovém areálu Setuza Ústí nad Labem. (Falcon)
  • Byt Jana a Evy byl kompletně postaven v prostorách budovy areálu Nákladové nádraží Žižkov. (Falcon)
  • Vyjma dvou herců jsou dozorci ve filmu opravdoví dozorci, zaměstnanci Vězeňské služby. (Falcon)

Reklama

Reklama