Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bound je napínavý akční thriller o ženě, bývalé podvodnici, která naletěla mafiánovi - jenž „pral“ špinavé peníze. Spolu s další podvedenou dívkou se zapřísáhnou, že se pomstí a oberou mafii o dva miliony dolarů, a sice velice dobře promyšleným plánem. Ten, žel ztroskotává v okamžiku, když se začínají dít nepředvídatelné události. Všichni hráči této hry se náhle ocitají ve smrtelných pavučinách překvapení a podvodů... (Intersonic)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná by si mohli dát Wachowští v některých věcech back to basics. Protože na začátku nepotřebovali 150 milionů dolarů a fámozní cit pro vizuál na to, aby zaujali široké divácké publikum. Stačily jim k tomu dvě hot představitelky, 2 miliony dolarů od krve, skvělý spiklenecký plán a několik kamerových fines za pár kaček. A atmosferická gangsterka připomínající Výkupné s Melem Gibsonem je na světě. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Prudké zoomy na herce i předměty, kamerové průlety zdmi, makro záběry na předměty a poletující objektivy kolem statických postav - jasně, ty trademarky tam jsou. Koneckonců v době natáčení Bound byl scénář k Matrixu již odevzdaný Jonu Silverovi a tenhle film tak měl sloužit jako důkaz schopností Wachowských. Mě mimo to zaujalo hlavně klaustrofobní rámování záběrů a lynchovský nádech mafiánského vnitrosvěta prapodivných mužů v oblecích, přecházejících z černých aut do tajemných bytů, v jejichž závěsu se nese příslib extrémního násilí. Když zde mají lidi sex, mají ho hodně, když se řežou, řežou se strašně. A do toho kolem nich dělá kamera vžžž a všííí. Kdyby ústřední duo tak šíleně nepřehrávalo, jedu do plnejch. (respektive u Jennifer Tilly vim, že to je prostě její herecká metoda, ale Gershon se svym neustálým teatrálním postojem připomíná někoho z 90s videoklipu, kde se nemůže vyjadřovat slovy, ale pouze tatrálními pozicemi) ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tenhle film od Wachoských mi úplně unikl. Ani bych neřekl, že je od nich. Obsazení je pro mě dost neznámé. To ale filmu nic neubírá. Hlavní protagonistky mají skvělou chemii a jejich role jim dost sednou. Celé se to točí kolem velkého balíku peněz. Jak ho ukrást a kam s ním nepozorovaně utéct? Celé se to samozřejmě dost zamotá. Padne i pár výstřelů. Je to napínavé až do poslední chvíle. Atmosféra je taky super. Dnes už se takové filmy netočí... "Kde jsou ty prachy?!" ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

súrodenci wachovskí sú talentovaní scenáristi a režiséri, ich režijný debut BOUND je plný skvelých režijných nápadov, hravý, zrelý, napínavý, sexi, komorný a nenápadný, no sústredený a kvalitný thriller - zvláštne na ňom je, že v ňom ako ústredná "romantická" dvojica vystupujú 2 femme fatale; a pantoliano je tu úplne skvelý, jedna z najlepších a najvýraznejších rolí jeho kariéry; výborná príprava na matrix; ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Dve absolútne prekvapenia zvyšujú moje hodnotenie. Možno nenápadným, no presvedčivým dojmom mi zostáva výkon, ktorý predviedol Joe Pantoliano a pripojilo sa k nemu dabingové spracovanie. Scenáru sa radšej nedotýkať, pretože poriadne páli! Odteraz som si prestal o bratoch Wachowskich myslieť, že sú stvorený len pre sci-fi fantasiálny žáner. To čo predviadli vo svojich imaginárnych niekoľkých svetoch, schovali týmto vo dvoch bytoch na minimálnom prietore. Akurát Jennifer Tilly nebola akosi vo svojej koži. 95%. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (7)

  • Joe Pantoliano byl do role Caesara doporučen Ginou Gershon. (D3VIL)
  • Na plakátu k filmu má herečka Gina Gershon tetování na nesprávných rukách. Ostnatý drát má mít na levé a to druhé tetování na pravé ruce. (blackrain)
  • Tržby v USA za první víkend: 900 902 amerických dolarů. (blackrain)

Související novinky

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

Noir Film Festival 2018 – Nikdo neunikne!

18.08.2018

Napínavá dramata z vězení, rebelství Samuela Fullera, charisma Roberta Ryana, bojovnost Idy Lupino, emancipace nových osudových žen, šílenství noirových psychopatů, temné příběhy ze severu Evropy a… (více)

Reklama

Reklama