Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Druhé pokračování trilogie Matrix nás opět zavede do temného světa budoucnosti ovládaného stroji. Lidstvo stále trpí v otroctví virtuální reality, z kterého ho může osvobodit jen Vyvolený. Nea s Morpheem a Trinity čeká boj s armádou strojů a jejich arzenálem počítačově nelidských schopností a zbraní. Pokud ale chtějí zastavit zotročování lidstva, není jiná možnost než boj na život a na smrt. Nezbývá jim nic jiného než proniknout hluboko do struktur Matrixu a během 72 hodin objevit a zlikvidovat centrum Zion i s jeho pomocnými jednotkami. Neo ve svých temných nočních můrách vidí, že Trinitiným osudem je smrt. Dokáže se znovu vzepřít osudu a svou mocí zastavit nekonečné útoky strojů? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 024)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Převratnost prvního dílu je vytlačena ještě většími vizuálními a hudebními orgiemi, akční scény vrcholné kvality (kromě poněkud tristního ztvárnění Nea v bitce se stovkou Smithů) se střídají s rozporuplně hodnocenými filozofickými dialogy, které mně osobně připomněly večery strávené nad Gibsonovým Neuromancerem, takže i v nich spatřuji pozitivum:) Rozhodně nejefektnější podívaná roku, ale slabší a kdesi jinde než part one. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andy Wachowski, Larry Wachowski .. Po skončení filmu jsem cítil obrovské zklamání, ale na druhou stranu touhu vidět i třetí část, kde se to konečně smysluplně dořeší. Co tento snímek drží hodně nad vodou je vizuální a zvuková stránka, ikdyž slíbená super dálniční honička mě moc nebrala.. Takže čekám na trojku a ... ()

Reklama

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Celé to nafukovanie Matrixovskej bubliny vnímam skôr pozitívne a považeujem jednotku za samostatný film, ktorý by sa bez pokračovaní bez problémov zaobišiel a svet by sa nezrútil. Nuž ale dolary treba ťahať a tak sa nedivím, že práve v tomto sci-fi zhliadli hlavouni v amerike zlaté prasiatko. Reloaded a Revolution vnímam ko jeden celok a ako jeden film si ho aj dovolím ohodnotiť. Vizuálne nabušená akčná zábava, viac popkornová asi ako tvorcovia chceli (aby my sme to vnímali), ktorej pseudo myšlienky mi statočne unikali. V porovnalí s revolučou jednoutkou o je slabšie, predsa len už nieje moc čím prekvapiť. Ale čo je najdôležitejšie, slovíčko zábava tu nechýbalo. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem se přímo kousal nudou. Tak po 40minutách se to konečně rozjelo, ale snímek vysoké očekávání nesplnil. Bitka se stovkou agentů Smithů byla neskutečně trapná, ty ostatní byli ale dobré (např. Neo vs. Seraph). Překvapivě za nejlepší scénu filmu nepovažuji žádnou akci, ale návštěvu u Architekta - hodně silné kavčo: "Už vidím tu chemickou reakci, co vytváří emoci..." 3.5/5 ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tohle už smrdělo docela slušným průserem. Ono už v jedničce se mi zdálo, že spíš než o dokonalý příběh se jedná o vršení dalších a dalších dějových zvratů a situací na sebe až je z toho mišmaš kterej vlastně ani moc smysl nedává. No a tady je to ještě patrnější. Nevím no kde kdo je z toho odvařenej já ne. Není to ještě taková hyper sračka jako totálně na hlavu třetí díl. 2* tomu ještě dám, ale se zavřenýma očima.25% ()

Galerie (148)

Zajímavosti (97)

  • Loď Hammer se ve skutečnosti jmenuje Mjolnir. Mjolnir je kladivem Thora, norského boha hromu. (HellFire)
  • Kameraman Bill Pope se ve filmu objevuje v malém cameu jako člen ochranky. (HellFire)
  • Ve scéně, kdy Agent Smith (Hugo Weaving) stojí v cestě Neovi (Keanu Reeves), není Neo v odrazu Smithových brýlí vidět a v záběru se objevuje jen prázdná chodba. (camperiqk)

Související novinky

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

Kteří herci ve filmech nejčastěji bourají?

22.03.2021

Server Car Scrap Comparison teď zveřejnil studii, ve které se zabýval počtem dopravních nehod ve filmech u jednotlivých herců. Asi nikoho pak nepřekvapí, že za nejnebezpečnějšího filmového řidiče byl… (více)

Šílený Zorro

Šílený Zorro

30.04.2011

Někdo ve studiu 20th Century Fox si myslí, že je načase, aby se vrátil maskovaný mstitel Zorro. Rozhodně ale nečekejte návrat Antonia Banderase – konec konců, po skvělé jedničce přišla Legenda o… (více)

Reklama

Reklama