Reklama

Reklama

VOD (1)

Dívka se po přestěhování do nového města stane svědkyní bizarní vraždy na večírku, kterého se zúčastní. Navíc začne mít podivné vize a nezvyklé touhy. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (94)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Na první pohled se jeví spojení vlkodlačího hororu s norskou produkcí jako velice lákavé, po zhlédnutí však musím říct, že byl pro mě Vlk viking zklamáním, které zavánělo mrtvolným pachem trestuhodně nevyužitého potenciálu. Intro mě hezky navnadilo, abych pak přibližně polovinu stopáže čekal, než se vlastně vůbec zjeví nějaký vlkodlak, který při trhání lidí a zvířat nejspíš rozšmelcoval zručnější trikaře a i lepší variantu scénáře. Místy mi totiž snímek přišel hodně nedotažený a nesmyslný (v tomto směru vedla linie s lovcem vlkodlaků). Vedle toho bylo těžké sympatizovat s hlavní hrdinkou, která se vehementně snažila, aby si ji divák neoblíbil. Skrze sledování postupné proměny, která byla lepší než samotný vlkodlak, a sesterského vztahu se nabízí porovnání s Moje sestra vlkodlak - ta měla však děsuplnější atmosféru i vizuál. Škoda - při produkci filmu byla nejspíše špatná konstelace úplňku! ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že filmům o zombie, upírech a vlkodlacích se poslední dobou spíš vyhýbám. Ale vlkodlaci z Norska to mi znělo celkem slibně. Realita už pro mě tak slibná nebyla. U mě tenhle film nestojí ani za delší komentář. Jen se neubráním určitýmu srovnání. Říkal jsem si, že když se po čase vracím k pro mě né moc oblíbenýmu tématu lykantropie, že rovnou sfouknu i Eight for Silver(2021), kterej jsem už delší dobu odkládal. A když tyhle dva film srovnám tak u mě jasně vítězí netradiční vlkodlaci ze starší doby(Eight for Silver). Tihle novodobí, digitálně otřesně provedení vlkodlaci jsou spíš pro smích. V Eight for Silver byly taky digitální bestie ale rozhodně nepůsobily CGI efekty tak směšně jako tady. Navíc měl Eight for Silver i dobrou myšlenku a příběh. Tohle moc originality zrovna nepobralo. Pro mě ztráta času. Dávám jednu stříbrnou kulku z milosti. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

od norského netflixáckého béčka se asi těžko dal čekat zázrak a výsledek je tak koukatelná vlkodlakárna s řídkou atmosférou, nějakými těmi rodinnými hodnotami, relativně slušně vypadajícím vlkodlakem (na podobnou produkci) a samozřejmě bez krve, nejspíš proto aby u vlka vikinga mohly usínat děti ve školce při poledním klidu. Horor to zcela určitě není, protože bát se tady opravdu nebudou ani pětileté děti, ale jako moderní fantasy to nakonec celkem ujde...50% ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Šelma v péči, scénář v křeči. Svendsen vrčí, divák chrčí.“ Čelit latentní lykantropii důslednou výchovou je složité, navíc za citově chladným polárním kruhem a s Barnevernetem za zadkem. Otec filmu Stig Svendsen už ví. Copak bez financí, ale hlavně bez invence a pohříchu i bez znalostí filmových klasik, od zlověstně vrčícího Nicholsona až po hroznou tlamu Benicia del Toro. Bez toho se režisérovi na měsíc vyje blbě a mně žádná husina nenaskočí. ZÁHADNÉ OKÉNKO: [][] Kdo nebo co zabíjí v lese? A co zabilo film? A) Finální půlhodinová scéna pobíhání a vrčení osrstěné puberťačky. Všeho moc škodí. B) Animální mysteriózno a tajemství nahrazeno dokumentem o tom, jak špatně v norské ZOO krmí vlky. C) Anorekticky vychrtlá vlkodlačice, vypelichaná a s lezoucímí žebry? Ta nebudila hrůzu, ale spíš lítost, což je u hororu docela tristní. [][] Njn, vychovávat se má dřív než v pubertě. Hned při prvním vzteklém ňafnutí na maminku a seknutí drápkem vyprášit vlčeti kožich a je klid. Ovšem náboj s lesklou kulkou, postavený na nočním stolku před fotkou v rámečku, to byla moc hezká, romantická i cynická tečka. Díky té zvedám pysk na své tlamě a obnažuji dva vlčí zuby, jinak by to byl jen jeden. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Ginger Snaps in Norway. Po roku od Eight for Silver celkom slušný príspevok do Werewolf subžánru. Paradoxne to s Eight for Silver zdiela v mojich očiach totožné nedostatky, teda nie príliš podareného CGI vlka a absolútne retardované konanie postáv v druhej polovici filmu. Inak ale všetko funguje tak ako má. Herci sú skvelí, príbeh s detektívnym nádychom podmanivý (aj keď mytológia z úvodu mohla dostať viac priestoru) a tvorcom sa darí vytvárať ideálne depresívnu náladu, pri ktorej sa človek zamyslí nad celým dejom a film mu nevyšumí po pár dňoch z hlavy. Za mňa dosť uspokojivá záležitosť, ktorá mi aspoň trochu pomohla skrátiť dlhočizné čakanie na majstrovstvá sveta v biatlone, kde bude Nórsko minimálne v mužskej kategórii totálne dominovať. Šport a kultúra v Nórsku krok za krokom nádherne kvitnú a tento film je toho dôkazom. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • V cca 28. minutě, když si lovec lykanů Lars Brodin prohlíží zohavené tělo první ženské oběti Elin Gran (Silje Øksland Krohne), je jasně vidět na dívčině krku silně pulzující tep. (Haymar)
  • Film bol natočený v nórskom meste Notodden. (Arsenal83)

Reklama

Reklama