Reklama

Reklama

Říjen 1957. „To" se probouzí a městečko Derry ve státě Maine už nikdy nebude jako dřív. Stephen King vdechl život ztělesnění veškerých dětských fóbií a obav a vystavil sedm dětí zlovolné síle, která na sebe bere nejrůznější podoby včetně klaunské tváře. Děsivý klaun (Tim Curry) žije v městské kanalizaci, odkud se vydává lovit a zabíjet. O mnoho let později se ti, kdo přežili, jako dospělí vrací skoncovat s další vlnou jeho bezuzdného vraždění – už jednou provždy. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (529)

liskam 

všechny recenze uživatele

Celkově průměrný film s podprůměrnými efekty. Tak proč jsem ho hodnotil 4*..? Asi nejdůležitější věc je ta, že jsem se u něj nenudil, což je co říci, když je stopáž 192 minut. Další věc, je to tv. film takže rozpočet je zcela jiný, než kdyby byl film určen pro kinoprojekce. A pak tu máme knižní předlohu, která je opravdu dobrá a navíc má více jak 900stran. Takže se tvůrci museli pěkně zapotit, než dali do kupy tenhle snímek. Takže za mě 75% a jak už jsem psal 4* ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak vzhledem k novému zpracování které zrovna přišlo do kin jsem se rozhodl zopakovat si tento originál a pořád je to master piece vymykající se z tvorby režiséra který má na kontě sračkovní Halloween 3. Každopádně nemilosrdný psycho s dokonalým Timem Currym perfektní první dětskou polovinou a velice slušnou druhou, pravda až na finále s mizerným pavoukem za to hvězda dolů, ale pořád je to tv film, tak co už. Jinak famózně gradovaná atmosféra, nečekaný lekačky(mrkající fotka) úžasně vedení dětští herci, skvělá hudba a odporný klaun coby ztělesnění všech vašich hrůz a absolutního zla. Nechcete balónek? nechcete, nechcete? 90% ()

Reklama

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Kingovy hororové romány mají jedno společné. Jsou takřka nezfilmovatelné a jejich kouzlo na plátně zachová jen málokterý filmař. Tommy Lee Wallacemu se mu jej nepodařilo zachovat ani omylem. Vědom si toho, že právě Kingovo dílo To je tak obsáhlé, a tedy takřka nezfilmovatelné, to riskl a pokusil se natočit horor, jehož myšlenka děsit sofistikovaným způsobem nebyla špatná, ale výsledek je opravdu žalostný. Wallace osekal "kingovku" tak neskutečně necitlivým způsobem, až je mně z toho smutno. Neuvědomil si, že hororový divák chce, aby mu byla hrůza servírována nápaditě, a pokud možno s hororovou atmosférou, ale zde je hrůza sterilní a atmosféra nulová. Herci nehrají, klaun moc děsu nenažene a Wallace pohřbil Kingovo stěžejní dílo dobrých pět sáhů pod zem. A nevykope jej ani garda hrobníků s bagry. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Detskými, alebo takmer dospeláckymi očami videné v čase natočenia, tak to bola pecka. Svoje čaro stratil tento snímok po rokoch len minimálne, preto sa úprimne čudujem tak nízkemu hodnoteniu. Najväčšie negatíva vidím v trikoch, hlavne ku koncu, nie všetko sa vydarilo tak ako malo, prípadne vyznelo dosť naivne, ale príbeh... príbeh je vskutku fantastický, typická Kingovčina zabalená do príjemne tajomnej mysterióznej atmosféry. 80/100 ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Tenhle TV horor jsem ve svém ranném mládí ani nemohl sledovat, jelikož jsem pak měl strach projít kolem temné díry či místnosti, abych si nepředstavoval, že je tam někde TO. Teď o pár let let později jsem se na tenhle snímek kouknul znovu a svůj názor zde pěkně vyložím. Jelikož se jedná pouze o televizní snímek, tak mě nepřekvapila řada herců, které znám z různých seriálů (Seth Green, Jonathan Brandis). A naštěstí se zde našla řada poměrně slušných herců, takže se moc nepřehrává, což je slušný klad. Film byl v televizi rozdělen na dvě části. Sice je rozdělení nesmyslné, jelikož film byl natočený jako 3 hodinový, a proto nemá budovanou atmosféru zvlášť. A aby působil uceleně musí ho divák vidět najednou. Což není na dvd problém :). První část je rozhodně zajímavější a lepší. Je zde více retrospektivních scén z dětství hlavních hrdinů, které působí mnohem svěžejším dojmem než scény ze současnosti, kdy děti vyrostly do podob čtyřicátníků. I když většina herců hraje celkem solidně, nikdo z nich nevyčuhuje... tedy až na jednoho a tím je představitel Pennywise Tim Curry, který naprosto vystihl podstatu téhle role a film se prakticky stává jeho excelentní one man show. Kvůli celkovému stáří snímku klidně odpustím i nezajímavě působící závěr s pavoučím monstrem, které dnes opravdu nevypadá dobře. Po první polovině bych film hodnotil 4*, ale protože druhá polovina už ztrácí na zajímavosti, kompromisně dám 3*. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (44)

  • Když Beverly (Annette O'Toole) slyší hlasy ve výlevce umývadla, jeden z nich je hlas Matthewa O'Connora (producenta filmu) a další patří Victorii Burrows, která zajišťovala casting pro film. (Rico96)
  • Film se natáčel v Novém Westminsteru v Britské Kolumbii (Kanada) koncem roku 1989. (Delock)

Související novinky

Kingův horor To konečně míří do kin

Kingův horor To konečně míří do kin

04.07.2016

Hororový román To už se dočkal tříhodinové televizní adaptace, studio Warner Bros. se jej ale od roku 2009 snaží poslat přímo do kin. O režii se chvíli zajímal Guillermo del Toro (Hellboy) a v červnu… (více)

Reklama

Reklama