Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (71)

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Príbeh o chlapcovi, ktorý odmietal dospieť a jeho zradenom kamarátovi, ktorý zas dospel až moc rýchlo. Niekde na pozadí je tam ešte banda detí, ktoré nemajú upresnený význam. Herecké obsadenie: Mechcem sa moc k tejto téme vyjadrovať aby som zas a znova nevyzeral ako xenofób. Ale poviem to takto Disney ide v presne zabehnutých šľapajách rasovej korektnosti, ktorú ja neakceptujem o čom svedčí aj moje hodnotenie. Jude Law sa z toho biedneho scenára snaží aspoň vykresať emóciu ale je na to sám. Prevedenie: Chovanie postáv je nelogické a vybudovať si k niektorej z nich vzťah je prakticky nemožné. Aj preto sú vám osudy postáv totálne u riti a ak k tomu pridáme skopírovaný scenár z kreslenéj predlohy, divák sa dokáže oprieť už iba o vizuálne efekty, ktoré tento nezmysélný počin zachránili od odpadu. Pridaná hodnota: Odmietam sa pozerať na Indického Petra Pana a idem si pozrieť film z 2003, ktorý formoval moje detstvo. 17% ()

psychoJoa 

všechny recenze uživatele

Nelíbilo se mi to. Byla tam drzá Wendy, nesympatický Petr, plno špatných hereckých výkonů a hlavně nic pohádkového. Všechny důležité scény se berou zktratkou, jakoby se očekává, že přece divák příběh zná. A snad i proto je výsledek tak nějak … mhe. Prostě se nikde nestaví příběh, nestaví se postavy. Jen se vypráví dost krkolomný příběh. Ztráta času a značný pokles dobré nálady (a to není jen tím temným vizuálem). ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Peter Pain. Budu s ohledem na hodnocení shovívavý, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že Lowery se rozhodl natočit na motivy této klasické pohádky psychologické drama s Peterem Panem coby tím jediným opravdovým záporákem celého příběhu, ale myšák mu do toho začal kecat. A tak ve výsledku vznikl mišmaš, který pro dospělého diváka z hlediska vyprávění skončil někde na půli cesty a pro děcka je to prostě hrozně pomalé, na poměry Disney pohádky levně působící a bez pohádkové výpravnosti. Celý film je brutálně tmavý (bez dvojsmyslu), Země Nezemě pustá (skoro jak nějaké posmrtné limbo) a kvůli tomu i celkem depresivní. Casting za mě jinak v pohodě. Ever Anderson připomíná mladší verzi Milly Jovovich. Peter je tu spíše upozaděný, typově i herecky ok, etnicita zcela nepodstatná. Nejvíce mě ale bavil Jude Law v roli kapitána Hooka, který herecky dost výrazně převyšuje všechny okolo. A Tinkerbellu bych jednou ranou o stěnu rozmáznul v každém filmu, takže tady se nic nemění. ()

TheHofi 

všechny recenze uživatele

Nový Petr Pan rozhodně zaujme ty, co nikdy žádnou verzi téhle pohádky neviděli, ale ti ostatní si nejspíš řeknou, že to nebylo úplně špatný, ale dobrý to taky nějak extra není. Co bych pochválil, tak rozhodně Jude Law je v roli Hooka hodně dobrý, Yara Shahidi v roli Zvonilky a mladou Ever Andreson, která roli Wendy taky zahrála dobře. Pak bych zmínil digitální efekty,  ty vypadají hodně dobře a hudba je taky dobrá, ale tím chvála končí. Co se mi nelíbilo byla Země Nezemně, ta vypadala jako nějaká louka, kterou mám za barákem, když jsi vzpomenu jak vypadala v Petru Panovi z roku 2003 nebo ve Spielbergově 30 let starým Hookovi tak to je nesrovnatelný, pak tu jsou souboje, který jsou strašný, a jako poslední řeknu zbytek hercu krou těch dvou které jsem už zmínil. No na závěr jsem to po těch ukázkách čekal horší, ale žádná sláva to taky není a opravdu radši zůstanu u původního Petra Pana jak toho kresleného tak i toho z roku 2003 a Hooka od Spielberga to byly aspoň dobrý filmy pro celou rodinu, tohle je za 40%. ()

Steven47 

všechny recenze uživatele

A komu tím (filmem) prospějete, co? Absolutně zbytečné dílo a ztráta času si ho vůbec pouštět. Dějově prakticky totožné jako původní animák – stejně nezajímavé a plné nudných až otravných postav. Ani ten vizuál není nic extra, protože z každého záběru doslova stříkají digitální efekty a slavná Země Nezemě je v podstatě velká louka. Verze z 50. let alespoň měla jakési kouzlo, tohle nemá nic. Určitá snaha o větší kompaktnost vyprávění je znát, jenže pořád je to celé extrémně nezáživné a pokus o zachycení problémů dospívání je absolutně nefunkční. Vztah Petera Pana a kapitána Hooka je lépe prokreslený, což je sice fajn, ale tak nějak k ničemu. Naštěstí tam jsou asi dvě celkem chytlavé písničky a ústřední herecké obsazení je kvalitní. Škoda teda, že nemají co hrát. A štve mě, že tomu někteří jedinci budou primárně nadávat za domnělou politickou korektnost, když to má tunu jiných a závažnějších problémů. 2/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Režisér a scenárista Lowery uviedol, že prioritou číslo jedna bolo pre neho správne zostavenie scenára. Filmár spresnil, že projekt je preňho osobný, keďže je fanúšikom originálu, pričom uznal, že každý pozmenený i malý detail bol pre neho bolestivý. Potvrdil, že v modernej adaptácii musel zmeniť prvky, aby sa vyhla rasovým stereotypom prítomným v pôvodnom filme. (Arsenal83)
  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama