Reklama

Reklama

VOD (1)

Wendy Darlingová, mladá dívka, která se bojí opustit sůj domov, se setkává s Petrem Panem, chlapcem, který odmítá vyrůst. Wendy, spolu se svými bratry a maličkou vílou Zvonilkou, putuje s Petrem do kouzelného světa Země Nezemě. Tam narazí na zlého kapitána Hooka a prožije vzrušující dobrodružství, která navždy změní její život. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (71)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Na hrané zpracování z roku 2003 to rozhodně nemá. Tomuhle filmu schází duše. Vizuálně naprosto skvělé, tady prostě Disney vždycky postaví laťku fakt vysoko, ale pak to všechno zkolabuje na příběhu. Líbí se mi, že je to příběhově jiné než zpracování z roku 2003, alespoň to není přes kopírák, ale sakra proč je to natočené tak zrychleně, bez duše, bez emocí? Divák si ani nestihne vytvořit vazbu s jakoukoliv postavou, protože příběh neskutečně rychle běží a pořád se tam něco děje. Na druhou stranu, oproti filmu z 2003 se mi tady víc líbila Tinkerbell, byla milejší, přívětivější, přesně taková jaká má být. Taky mi vůbec nevadil Peter Pan, přesně takhle jsem si ho vždycky představovala, ale Hook a Wendy totálně mimo. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Peter Pain. Budu s ohledem na hodnocení shovívavý, ale stejně se nemůžu zbavit dojmu, že Lowery se rozhodl natočit na motivy této klasické pohádky psychologické drama s Peterem Panem coby tím jediným opravdovým záporákem celého příběhu, ale myšák mu do toho začal kecat. A tak ve výsledku vznikl mišmaš, který pro dospělého diváka z hlediska vyprávění skončil někde na půli cesty a pro děcka je to prostě hrozně pomalé, na poměry Disney pohádky levně působící a bez pohádkové výpravnosti. Celý film je brutálně tmavý (bez dvojsmyslu), Země Nezemě pustá (skoro jak nějaké posmrtné limbo) a kvůli tomu i celkem depresivní. Casting za mě jinak v pohodě. Ever Anderson připomíná mladší verzi Milly Jovovich. Peter je tu spíše upozaděný, typově i herecky ok, etnicita zcela nepodstatná. Nejvíce mě ale bavil Jude Law v roli kapitána Hooka, který herecky dost výrazně převyšuje všechny okolo. A Tinkerbellu bych jednou ranou o stěnu rozmáznul v každém filmu, takže tady se nic nemění. ()

Reklama

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Peter Pan & Wendy je poměrně solidní moderní pojetí klasické pohádky, které ji aktualizuje pro naši dobu bez toho, aby ji příliš měnilo. Některé změny ale bohužel nefungují a ve výsledku příběhu spíše ubližují. Film je dostatečně ovšem i tak dostatečně zábavný na to, aby si udržel divákovu pozornost po celou dobu své celkem přívětivé stopáže. Nejsilnější stránkou filmu jsou jeho vizuály (hlavně výborná kamera a vizuální efekty), ovšem i ty jsou shazovány nevýraznými a pochmurnými barvami. Jude Law jakožto Kapitán Hook je velice zábavný, a spolu s Ever Anderson v roli Wendy herecky táhnou celý film. 60%. Více zde. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

David Lowery má cit k vizuálnímu vyprávění, které je cítit i v jeho Peter Pan a Wendy, přesto je těžké se celou dobu zbavit pocitu, že by Lowery mohl s látkou dělat zajímavější věci bez jasně daného diktátu. Hraná předělávka napravuje některé prvky původního animáku, ten má přeci jen ovšem i po 70 letech krapet větší kouzlo.... ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

S Wendy mám jednu vec spoločnú, tiež som nechcela tak rýchlo vyrásť, ale ostať čo najdlhšie dieťaťom. Aj keď tejto Wendy som to neuverila. Peter Pan & Wendy nemá absolútne nič z toho, čo dobrá disneyovka má mať, čo by pohladila po duši a na chvíľu nás preniesla do krásnych detských čias, do sveta rozprávkovej fantázie. Pre škôlkárov a malých školákov neodporúčam vôbec. Deťom zapnem radšej kreslenú klasiku a ja si radšej znova pozriem Spielbergov film Hook. Pre koho je tento Peter Pan & Wendy film vlastne určený? Pre deti je to nevhodné a strašidelné, pre dospelých nudné a nezáživné. Teraz akoby sa vrece roztrhlo so všetkými tými hranými remake starých klasických disneyoviek. Kedysi boli Disney filmy zážitkom, z tohto tu filmu som nemala veruže nijaký zážitok. Kvóty splnené, lenže očakávania divákov nenaplnené, ak vôbec ešte nejaké boli. Peter Pan tu vyzerá ako Mawgli v oblečení Petra Pana a pôsobí nesympaticky a arogantne. Kapitán Hook v podaní Jude Lawa je jednoducho nezaujímavý. Indiánska princezná na bielom koni je tu navyše. Princezná na bielom koni! V dnešnom svete extrémneho feminizmu už princ na bielom koni nemá miesto! Wendy je tu celkom v pohode, ale určite to nie je tá Wendy Darling z knihy. A jasné, lost boys sú tu aj dievčatá, to by som ešte zvládla a ani čierna Tinker Bell mi tu nevadila, ale kde je príbeh? Scenár tu zlyhal na plnej čiare! Ešte aj tú scénku jedenia z prázdnej misy vynechali a nie je tu ani medveď, ktorý sa prekvapene pozerá na plyšového medvedíka. Peter Pan & Wendy je určite najhoršia adaptácia príbehu o Petrovi Panovi a celkovo to nie je pekná rozprávka. Už minuloročný Zemeckisov Pinocchio bol veľmi nevydarený, ale toto sa mi zdá ešte horšie. Mohli to ako tak zachrániť aspoň peknými pesničkami. Dávam jednu veľmi slabú hviezdičku za krásne prostredie Newfoundland & Faroe Islands a za hudbu. Chudák Walt Disney! 10%. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Jude Law daroval zmrzlinu všetkým deťom, ktoré hrali vo filme v posledný deň natáčania, ako ospravedlnenie za to, že mnohé z nich vystrašil, keď stvárnil kapitána Hooka v kostýme. (Arsenal83)

Reklama

Reklama