Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (218)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Hraný remake Malé mořské víly to vzhledem k tomu, jaké vyvolal haló ještě před svým uvedením, neměl fakt vůbec lehké. Obsazení Halle Bailey do role Ariel mě nechalo chladným, spíše mě udivilo, že jejího otce hraje Španěl Bardem, přičemž onen údiv posílil fakt, že jeho další filmové dcery byly též vskutku rozličné - pokud by si chtěl člověk rýpnout, řekl by, že byl Triton pěkný proutník (co dcera, to moře, to "milenka" - tak to mu ale nejspíš nebylo). Filmu jako takovému podráží nohy zbytečná délka, protože o čtvrthodiny kratší stopáž by ničemu neuškodila. Rovněž působí místy až moc barevně a uměle - při pohledu na zabarvení šupin některých víl člověka až téměř bolely oči (zde platí, že "méně je více"). Podobně jako v kreslené verzi mě i zde z postav nejvíce bavila zlomyslná Uršula - v tomto směru docela lituju toho, že jsem viděl film s dabingem. O největší porci zábavy se opakovaně postaral Sebastian, kterému humorně sekundovala potřeštěná Scuttle (ať už racek, nebo terejka - pobavila!). Podmořský svět byl fajn, po loňském Avatarovi je ale člověk přece jen trochu rozmazlený a zmlsaný. Nejlepší částí filmu byla pro mě poslední třetina, v níž se nešetřilo svižnou akci ani dobrodružstvím. Ve výsledku jde o sympaticky strávené (byť natahované) dvě hodiny v kině a docela mě mrzí zdejší odpadové hodnocení. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Malá mořská víla Ariel neposlouchá tátu a zajímá se o život na souši víc, než by měla. Takže když pak jednou zahlédne sympatického prince, hned se do něj zamiluje. Ale aby s ním mohla být, bude jí to něco stát. Možná víc, než by sama chtěla zaplatit. Rob Marshall natočil neurážející remake animované disneyovky, který má bůhvíproč dvě a čtvrt hodiny, naprosto ničím nepřekvapí, většinu času solidně vypadá a do hlavní role sehnal režisér fajn herečku. Na druhou stranu snaha nabídnout cokoliv nad rámec velké rodinné podívané tu neexistuje. S dětmi to klidně absolvujte, bolet to nebude. Ale proč byste na to měli chodit bez nich, to fakt nevím. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Nič pre rasistov a kovaných náckov. Ale ani pre fanúšikov výborných filmov. Rob Marshall natočil najhorší diel Pirátov Karibiku. Ale to nie je dôležité. Dôležitá je reč čísel. V neznámych vodách stálo šialených skoro 380 miliónov dolárov (bez toho, aby to na výsledku bolo vidieť), ale celosvetovo trhlo viac ako miliardu. Takže keď o 12 (!) rokov neskôr tohto pána oslovili na réžiu Malej morskej víly, vlastne to bol skôr prirodzený vývoj udalostí, než samovražedné rozhodnutie. Snímka stála 250 miliónov dolárov (bez toho, aby to na výsledku bolo vidieť), ale na celom svete zarobilo cca 560 miliónov, takže naozaj by som tak úplne nehovoril o prepadáku. Faktom je, že ak by v tom hrala Zendaya, bol by to lepší film a väčší hit. Halle Bailey nie je zlá. No nie je to Zendaya. Z ďalších hercov stojí za komentár azda len Javier Bardem, ktorý sa zúčastní toľkých nezabudnuteľných WTF pasáží, že ak by žil Leslie Nielsen, vznikla by behom pár mesiacov nová paródia. Na poslednú scénu, v ktorej začne byť okolo člna víly a princa rušno, tak skoro nezabudnem. To musíte vidieť na vlastné oči. Bohužiaľ, film trvá temer dve a pol hodiny (prečo???), ale väčšinu času nie je WTF. Je „len“ totálne nudný, priemerný a absolútne predvídateľný. Obaja Aquamani s Momoaom oproti nim pôsobia ako oscarové veľkofilmy za 4*. Ako ja neviem, nemôžem povedať, že by ma to ako štyridsiatnika urazilo, pre puberťáčky to môže byť za istých okolností film roka, ale zrejme by som to objektívne neoznačil za dobrý film, ale za podpriemernú rozprávku. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Ariel je morská víla, ktorá ignoruje rady svojho otca kráľa a vďaka tomu sa stále aj so svojimi priateľmi dostane do šlamastiky. Najväčšou je záchrana ľudského princa pred utopením. Ten na ňu ale nedokáže zabudnúť a tak sa ich osudy musia znova prepliesť. Herecké obsadenie: Disney si s Halle Bailey odškrtol kolónku rasová diverzita čo je v rámci dnešnej doby v poriadku ale preboha, to nemáme ozaj krajšie herečky tmavej pleti? Veď Ariel bola nádherná a jediný pohľad na ňu stačil aby sa princ zamiloval. No nič pome k pozitívam čo je určite obsadenie Javiera Bardema, ten si to užíval. Aj keď po vynorení z vody vypadal ako bezďák tak jeho výkon bol mega. Prevedenie: Tak v prvom rade musím povedať, že sa mi nepáčila ani kreslená predloha ale deti ma donútili si pustiť túto filmovú. Celý príbeh je nuda a klišé. Pozitívom je krásny podmorský svet a extrémne vtipný Sebastian, ak by bol príbeh iba z jeho pohľadu dám plné hodnotenie. Mínusmi sú obsadenie (čierna kráľovná ktorá by v tom čase maximálne zbierala bavlnu), hudba (absolútne nechytľavá čo sa na disney vôbec nepodobá), zápletka (finálne prepichnutie chobotnice loďou bolo trápne). Pocity: Zostal som sklamaný, znudený a jediný kto sa mi staral o zábavu počas celého príbehu bol Sebastian s jeho kamošmi. Ak by tam oni neboli asi by som išiel do odpadu! Pridaná hodnota: Nechytľavá zhudobnená diseyovka bez príbehu a so zlým obsadením hlavnej hrdinky. 27% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Strašně tmavé a nechutně moderní. Rvaní politiky a statistiky do královských konverzací byť dobře míněné ničí onu pohádkovou atmosféru. Nesympatická královna matka, divný princ, přepálená délka. Děsivý Sebastian jehož oči mě budou strašit ve snech je jedinou kaňkou na jinak povedeném vizuálním převedení. Halle Baileys docela příjemná, Bardem super, ale mnohem raději si pustím kreslenou verzi. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílela studia ILM, Moving Picture Company, Weta FX a Framestore. (fiLLthe3DD)
  • Jodi Benson, ktorá nahovorila Ariel v pôvodnom animovanom filme, sa mihne v malej postave predavačky na trhu, ktorá hlavnej hrdinke podáva vidličku. Od tvorcov išlo o symbolické gesto, keďže vidlička bola vždy poznávacím predmetom Ariel a pôvodná malá morská víla tak svojej nástupkyni vo filme predala žezlo. (matthew.17)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama