Reklama

Reklama

Malá mořská víla

  • USA The Little Mermaid (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (218)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Vôbec nič nemám proti rozprávke, ani proti vizuálu, a už vôbec nie proti Halle Bailey. Vyzerá super a v takej Cosby Show by sa len tak vynímala. Ale prečo máme akceptovať silenú propagandu, ktorá opačne vedená nemôže byť, inak vás marxista ubije Kapitálom? Koľko je to len kriku, keď nejakú čiernu postavu hrá málo čierny herec, to sa len zatriasli základy Bronxu, keď Willa Smitha obsadili za otca tenisiek Williamsových. To bolo kriku, že je málo čierny! A to si teraz predstavme, čo by sa stalo, keby Mandelu hral povedzme nejaký Ed Sheeran. To by po vás spravodlivo nahnevaní demonštranti z Black Lives Matter hodili aj topánku, čo práve vyrabovali v Nike obchode. Ale keď sú biele postavy prefarbené až naboxované, vtedy je to všetko cool, in a trendy, lebo biela zlá. Ale paní prebudení, spamätajme sa! Morská panna Ariel v takejto podobe? Veď ešte aj ten prací prášok je biely!  ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

39% je podle mě přísně málo, to je přehnaná sprcha, já výhrady taky mám, taky jsou z kategorie méně vstřícných čemukoli, ale tahle pohádka zaslouží klidně 60%.  Mořský svět je vizuálně překrásný, Bardem a Melissa super, ta je nejvíc! Písničky rvou uši, něco děsného! Princ? Nevýrazný, charisma nulové, nepohledný, už nevím, kdo to byl, ale neškodná chyba, a pak tady máme tolik hejtovanou představitelku Ariel s deformovaným obličejem připomínajícím animovaného pulce, obočí jí roste kdesi skoro za ušima, s rezavo oříškovými dredy, které smrdí zatuchlinou z obrazovky, vše v barevném tónu, že nevíš, kde jí končí čelo a začíná vlas, barevná volba vlasů vyloženě nešťastná, oči má někde naboku, teď ta holka neumí hrát, protože to není herečka, a ano, je všeobecně známo, že nevypadá jako Ariel z původní Disney pohádky, ano, skutečně není vidět na pozadí, ale ok, chtějí to tahle, ať to mají. Jejich byznys, jejich tržby, přesto úsměvný reklamní špás, který si ale společnost obhájila sama, na vlně Komu se nelíbí, opatrně! Pozor, pozor! Jako divák nemusím provokativní tah akceptovat, kam by to spělo? Zároveň můžu vyjádřit spokojenost, že dívenka z rodu Silurus glanis nevyhrála výběr na Sněhurku, a rozplývat se nad animovanou vynikající disneyovkou Princezna a žabák s broukem v hlavě, jestli už má Tilda v kapse hlavní roli. Označovat lidi za rasisty, když se jim na téhle Ariel něco nezdá, je kapitola sama pro sebe, vypovídající o trendech v současném choulostivém světě.  Člověk aby měl strach říct, že se mu někdo v roli nelíbí. Vrchol! Racionální názor si udělat smím a pokud někomu připadá politicky nekorektní, v tomto konkrétním případě je chyba u něho, protože u Disneyho přesně na těchto přenicích postavili celou reklamu na film, negativní reklama je taky reklama a tím z jejich strany rovnoprávnost menšin končí, jde jenom o tržby, navíc si splnili kvótu. Což ale neznamená, že všichni jim to pochválíme. To už i ta slavná Deppova metačka hoven v Aquamanovi splnila nejednu představu o parádní mořské panně, kterou známe jako pohádkovou Ariel, kdyby chtěli, vhodných koček mají v rukávu stovky a o tom to je. Tahle holka je bohužel nepohledné herecké poleno, z partičky jejích mořských sester všehomíra bych vybrala kteroukoli a pohádka by dopadla líp a že byla chvílemi milá? No jo no, kámen by se ustrnul, jenomže to nestačí.  Jedno děcko to s frfláním otráveně dodívalo, druhé ne a šlo do verze kreslené. Ode mě za tři plus klobouček za luxusní Bellu v Krásce a zvíře a taky za okouzlující Popelku Elku. Šikovné to ženy, které si je střihly. ()

Reklama

Ripley 

všechny recenze uživatele

40% zde je trapnost a pravděpodobně jde o "bojkot" rasistů a jiných ubožáků.Za mě je to fajn.Nenadchne,ale ani neurazí.Vizuál je moc pěkný a ano je zde mnoho digitálních triků(zvláštní,když jde o pohádku,kde je polovina děje pod vodou,že?).Bohužel co film malinko sráží je prkenný představitel prince,připomínající staršího Nevilla Longbottoma.Šplouchnu tomu silné tři hvězdy. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Hraná předělávka klasického animáku z roku 1989 je hodně doslovná, ikonické scény zůstaly zachovány a celé to povýšilo do vysloveně něžné dívčí romantické pohádky, jakých se dnes už mnoho nevidí. Žádná ladovská aktualizace, žádná emancipace, žádná princezna Máňa, která by sama přemohla draka a přijela by autem. U Disneye tentokrát vsadili na starosvětský počin. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Priznám sa že nie som veľkým fanúšikom modernej disneyho diverzity v obsadzovaní, pretože to takmer vždy vo filme pôsobí rušivo, ale hodnotenie na hranici odpadu si táto rozprávka fakt nezaslúži. S obsadením Halle Bailey problém nemám, je to sympatická naivka, presne ako jej postava a celkovo môžem povedať že casting sa vydaril. Pesničky boli fajn, 3D taktiež- krásne vynikli všetky podmorské zábery či búrka na lodi, vizuál vcelku vydarený vrátane trikov aj keď istý priestor na lepší dizajn kraba a rybky určite bol, romantika kde Ariel prišla o hlas a dvorila sa princovi bola milá a scéna s tržnicou a tancami príjemným osviežením. Záver dokázal aj dojať i keď zase to trochu kazili nasilu vsunutými zábermi všetkých možných etník ale keď to už musí byť tak budiš....solídnych 70% a chválim aj sk dabing. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (27)

  • Obsadenie Halle Bailey bolo kontroverzné s argumentom, že Hans Christian Andersen opísal morskú pannu nasledovne: „Jej pokožka bola čistá a jemná ako ružový list a jej oči modré ako najhlbšie more.“ (Arsenal83)
  • V tomto snímku je Uršula (Melissa McCarthy) Arielina (Halle Bailey) teta. Stejně tak tomu mělo být i v původním filmu z roku 1989, nicméně tenkrát tento motiv tvůrci do příběhu nakonec nezakomponovali. (fiLLthe3DD)
  • Během natáčení v Pinewood Studios došlo k nehodě, kdy si výtvarnice Christine Overs ošklivě poranila ruku při pádu z kulisy na betonovou zem. Umělkyně specializující se na tvorbu „plážových a sněhových“ scén musela podstoupit operaci – kvůli přetrvávajícím potížím (snížená citlivost) následně výtvarnice studio zažalovala o 190 tisíc amerických dolarů. Produkční společnost spadající pod Disneyho poté přiznala, že natáčecí plac sice nebyl dostatečně zabezpečený, výše odškodného, jež Overs požaduje, však studiu připadala přemrštěná. Jak spor dopadl není známo. (fiLLthe3DD)

Související novinky

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Krásné Vánoce a PF 2023

Krásné Vánoce a PF 2023

24.12.2022

Tak dobrý filmový rok jako 2022 jsme tu dlouho neměli. “Dokonalé blockbustery” Top Gun: Maverick a Avatar: The Way of Water vrátily do kin davy diváků a náročnější obecenstvo zaplesalo u Elvise,… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno