Reklama

Reklama

Strážci Galaxie: Sváteční speciál

(TV film)
  • USA The Guardians of the Galaxy: Holiday Special (více)
Trailer 1

VOD (1)

Obsahy(1)

Strážci galaxie se vydávají na planetu Zemi, aby pro Petera Quilla sehnali dokonalý vánoční dárek. (Disney+)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (276)

Algernons 

všechny recenze uživatele

James Gunn vrací úder a před plnohodnotným třetím dílem strážců nám dává předčasný Vánoční dáreček v podobě speciálu. Tato čtyřiceti minutová blbinka, je o výprávě Draxe a Mantis na zem, sehnat Quillovi perfektní Vánoční dárek, aby jej rozveselili a zachránili pro něj Vánoce jako takové. Vánoční speciály vesmírných dobrodruhů mají teď spravenou reputaci. Tohle je typická kouzelná Gunnovina, funkční díky těm skvělým postavám, tvořící kvalitní humor a dojemné chvíle! Sváteční speciál je tedy idealní podivaná pro fandy Marvelu s Vánoční náladou, která zahřeje v chladných prosincových dnech. Zároveň tu Gunn dokáže kvalitně rozvíjet vztah mezi členy týmu a představuje i nové členy a zasazení pro Strážce. Kdyby jen trochu vtipněji a lépe spracovali shánění darku samotného a trochu víc využily tu premisu, tak by šlo o perfektní podívanou. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

A já jsem se bavil. A ohromně. Vánoční atmosféru má tenhle Marvel speciál (tenhle a ten vlkodlačí je to nejlepší, co letos přinesl, no není to povšimnutíhodné?) fantastickou, je to nádherně zábavné a oddechové a jiné ambice tenhle film ani nemá, takže obstál na výbornou. Drax a Mantis jsou naprosto úžasná komická dvojice, Kevin Bacon je borec a na všech hercích je vidět, jak nehorázně si tuhle blbůstku užívali. Já jsem si ji užíval úplně stejně. Písně jsou výborné, zejména tedy ta, kterou zpívá Kevin. Super hlášky a camea, Gunnova nápaditost se nezapře ani tady. Že by nová tradice? Dost možná. 80 %. ()

Reklama

FrankSusta 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá jednorázová blbinka, která neurazí, ale ani úplně nenadchne. Sice se tomu musí odpustit sem tam nějaké ty nedostatky z pouhého důvodu krátkého filmu, ale přeci jenom se některé věci vytknout musí. Třeba zaprvé to, že Gunn dost čerpá stylem z Peacemakera... a ne na krev, to samozřejmě že ne. Myslím na kameru. Styl roztřesené kamery jak z nějaké poloamatérského filmu u seriálu pro mě nevadil, však u něčeho, co nemá působit takovýmhle až špinavým dojmem mi jaksi vadil. Všechno se to nějak rozprskávalo do stran a nějak to tam působilo jako rušivý element. Další bod, který mi dost vadil, byla samotná postava Mantis a Draxe. Samozřejmě mám ty postavy rád, jinak bych šel ještě níž, ale mám na mysli jednu konkrétní scénu. A to představení jejich ,,nových'' superschopností. A to byla nehorázná škoda. Zase to tam tak nějak rušilo a coby pouhý speciál mi to nepřišlo jako vhodné místo k takovémuto odkrévání. Jinak jejich samotná chemie dle mého působila opravdu dobře, stejně jako chemie ostatních postav (Gunn je přes tohle borec). No a pak tu je ten příběh, který vlastně úplně vystačoval. A když to tak vezmu, byla to zábava. Bohužel jsem se ale zasmál tak jednou, dvakrát. Což taky dost strhuje hodnocení. Takže tři hvězdy a 6/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

The Pogues přes Marvel logo místo znělky? Gunn je božan! Sváteční speciál je o nápravě ducha Vánoc pro StarLorda, který je podle všeho v dětství měl zkažené. Tak se mu Drax s Mantis rozhodnou sehnat dárek. A Kevin je přes svátky Sám doma... Veselá Vánoční taškařice plná drobných pomrknutí, dobré nálady, skvělé hudby a srdíčka kdy si kamarádi točí něco pro radost. P.S: Nový, baculatý Groot je Dieselovi čím dál tím víc podobný. "Možná ti herci nestojí úplně všichni za hovno." ()

B.Wilde 

všechny recenze uživatele

Právě jsem dokoukala a přísahám, celou dobu sledování jsem se u toho musela uculovat jak idiot. Strážci jsou moje velká srdcovka a fakt se mi to hodně líbilo. Takový jednoduchý příběh, ale s oblíbenými postavami je to prostě o level lepší. Nebudu lhát, tohle je letos první věc od Marvelu, co mě "chytila za srdce"... a ty písničky byly taky super, viděla jsem s dabingem a i v češtině hodně povedené. Tohle si budu ráda pouštět znovu. ()

Zajímavosti (34)

  • Na začátku speciálu zní skladba „Fairytale of New York“ od skupiny The Pogues. Její text je metaforou vztahu Petera (Chris Pratt) a Yondy (Michael Rooker). (Kubaaa97)
  • Grootovy taneční kreace ze začátku speciálu jsou velmi podobné těm, které již jako malý praktikoval na začátku Strážců Galaxie 2 (2017). (SpiderBoy)

Související novinky

Gunn začíná čistku DC filmů

Gunn začíná čistku DC filmů

08.12.2022

James Gunn a producent Peter Safran byli nedávno vybráni jako noví šéfové rebrandovaného DC Studios pod studiem Warner Bros. Discovery a jeho ředitelem Davidem Zaslavem. Gunn, který před pár dny… (více)

Reklama

Reklama