Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Z vězení Nové republiky je zachráněná cenná zajatkyně. Pátrání povede k setkání dvou známých. (Disney+)

Recenze (85)

P_Neubauer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakoukáno tak nějak mám, a asi bych víc ocenil 5. sérii Rebels, normálně animovanou. Nemohu se zbavit dojmu že sleduju fanouškovský film. Režie je až na pár skvělých momentů poměrně generická, scénář nemastný neslaný (bolí mě to v souvislosti s Filonim), naprosto debilní konec a ve finále hloupé chování postav, kdy to zase vypadá že si postavy prostě neřeknou vše aby mohla vzniknout zápletka. Mohu ovšem pochválit fajn úvod, dobré herecké výkony a skvělou hudbu. Tam ale asi moje chvála pro první díl končí. Začátek zklamání, ale furt je to jen začátek, tak uvidíme. 4,5/10 ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

(Recenze pro první dvě epizody) Před 15 lety se Ahsoka poprvé objevila ve filmu Klonové války, a nyní se konečně dočkala své vlastního seriálu. A tento seriál je pamlsek pro Star Wars fanoušky, protože opravdu působí jako Star Wars - Dave Filoni kombinuje styl původní trilogie, prequelů, jeho vlastního seriálu Povstalci, a do toho klasická inspirace samuraji i westerny. Postavy s Povstalců fungují v hrané formě skvěle, Rosario Dawson jako Ahsoka už se objevila ve dvou epizodách Mandaloriana, ale tentokrát má hlavní roli, a vede si skvěle. Natasha Liu Bordizzo v roli Sabine je zatím možná nejlepší novinkou z tohoto seriálu. Ray Stevenson (RIP) jako Baylan Skoll je rovněž fantastický. Příběh je nastaven skvěle, atmosféra funguje, vizuální efekty jsou výborné, snad jen dialog občas trochu drhne. Velice silný začátek. ()

Reklama

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalsi z radu projektov "dojenia" SW-univerza. Hoci nie som jeho fanusik, sci-fi mozem. Po prvej epizode mozno skonstatovat genericky pribeh s mnozstvom sexy "zenskych" charakterov a plochym pribehom. Ray Stevenson je "dobry zaporak". Ale recyklovat koridorovu scenu? Nuz ale, ke ju fanusikovia tak miluju, preco nie?  "Zoznamovacia" puzzle scena s vyrovnanou Rosario/Ahsokou bola fajn. Kvitujem takisto zeleny makeup a oranzove slim-fit nohavice generalky Syndully ...a aby toho nebolo malo, dalsia zenska predstavitlka s rovnakymi obtiahnutymi oranzovymi "monterkami" - Natasha Liu Bordizzo v roli kapitanky Sabine Wren - prototypu korejskej sebavedomej nast-rocnej so slusnym farebnym prelivom. ;D Ale aby sa neslintalo len nad jej charakterom, doplnili ho i pozoruhodnym chlpatym mazlickom. Aku vymyslime zapletku? Tu najstarsiu...treba najst mapu, potom ju treba vediet dekodovat a snad nas povedie pribehom. Slabsi priemer. 45% ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Ahsoka získava mapu k miestu odpočinku Imperiálneho generála. Je ju nutné rozlúštiť a tak je návšteva starej známej nutná. Prevedenie: Ahsoka je moja obľúbená postava z univerza už od klanových vojen kedy ju trénoval Anakin. Jej hlavná predstaviteľka je úžasná a krásna žena. Čo mi ale vadí, je že je tu tých emancipovaných žien trocha veľa a muži sa objavujú iba v hologramoch alebo ako trtkovia na pozadí. Vec čo mi ale imponuje je, že dostávame hrané postavy z kresleného univerza Rebelov za čo dávam palec hore. Záporáci vyzerajú zatiaľ dosť solídne. Linka Black Jedi je prvý raz na filmovom plátne. Dúfam len, že sa to viac rozbehne a pribudne solídny príbeh. 65% ()

Hellierer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to neuvěřitelně dobré. Vizuálně to vypadá opulentně (narozdíl třeba od Manda), hudba šlape výtečně, má to ten správný SW feeling, závěrečné titulky jsou boží a strana záporáků působí správně zlověstně. JENŽE! Je to pořád projekt, který udělá radost hlavně fanouškům animovaných seriálů. Já je bohužel neviděl, proto nemám vztah k postavám a novinka se je sice snaží trochu představit, nýbrž nedostatečně. Pořád to patří k tomu nejlepšímu hranému, co se vyplodilo s Disneym u kormidla, ale kdyby to stálo více na vlastních nohách, jsem spokojenější. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (10)

  • Těžký mon calamari křižník, na který přiletí Ahsoka (Rosario Dawson), je Home One – vlajková loď admirála Ackbara, která se účatnila bitvy o 2. Hvězdu Smrti u měsíce Endoru. (Veskoslav)
  • Holografická místnost na Home One je úplně stejná jako ta, kde se Luke (Mark Hamill) zpátky přidal k Rebelům před útokem na 2. Hvězdu Smrti v Návratu Jediů (1983). I zvuk hologramu je úplně stejný jako zvuk hologramu plánu útoku na Hvězdu Smrti. (Veskoslav)
  • Jména rytíře Jedi Baylana Skolla (Ray Stevenson) a jeho padawanky Shina Hatii (Ivanna Sakhno) nebyla vybrána náhodně. Odkazují na norskou mytogoii, kdy jejich jména Skoll a Hati jsou jména severských magických vlků, jejiž otcem je gigantický a mýtický vlk Fenrir, někdy nazýván Fenrisúlfr. V norské mytoplogii tito dva vlci honí slunce a měsíc (střídání dne a noci). (Veskoslav)

Reklama

Reklama