Reklama

Reklama

Ahsoka - Season 1 (2023) (série)


Část 6: Daleko, předaleko (S01E06)

(epizoda)
  • USA Part Six: Far, Far Away (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Hledání velkoadmirála Thrawna pokračuje za hranicemi známé galaxie. (Disney+)

Recenze (48)

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

A long time ago, in a galaxy far, far away. Tolik nastíněných idejí a potenciálních směrů, tolik úvah nad podstatou celého tohoto milovaného fikčního univerza. Epizoda, přelomová svým meta podtextem, svým zasazením i svoji sílou charakterů na všech stranách barikády. Samozřejmě, jsem si téměř stoprocentně jistý, že v tento moment příběhem otevřené možnosti budoucího směřování SW zůstanou nenaplněny, protože v Disney v současném nastavení nebudou ochotni jít do takových risků. Ale tento smutný fakt moje nadšení z "Far, Far Away" a toho, že se v ní něco takového vůbec nahlas vyslovilo, nezmenší. Kromě toho byla epizoda nádherná i čistě po stránce audiovizuálu, tentokrát si s estetikou/duchem místa, nasvícením, zvukovým designem a ambientním soundtrackem fakt pohráli. A došlo i na klasické, dobrodružné SW prvky objevování a interakce s novými obyvateli a místy předaleké (ještě vzdálenější ;-) galaxie. Prostě pro jednou zase absolutně čistá radost z Hvězdných válek. Děkuji za to. What was first just a dream has become a frightening reality for those who may oppose us.  ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po minulé epizodě to tady bzučelo jak v úlu, samé superlativy a výroky jako best epizoda ever apod. Tak já tohle prožívám až teď, u této epky. Za mě má úplně všechno, co jsem měl rád na starých filmech a navíc i to, co mě bavilo u CW. V některém z tehdejších komentářů jsem se zasnil, že by bylo skvělé udělat hrané filmy o čarodějnicích, kde by se objevila Assaj Ventress, Savage, Bane (to už se bohužel vyplnilo u plechové hlavy). Tato epizoda je moc pěkný průnik směrem, který se mi velmi zamlouvá. Filoni je pro mě Santa, kterému se sprčil budík a nadělil mi dárek už teď. V této epce funguje všechno. Od luxusního, filmového vizuálu, přes obsazení herců, po scénář, který považuji za nejlepší v rámci dosavadních hraných seriálů. A to se dá čekat i velmi zajímavý vývoj v další epizodě. Parada. ()

Reklama

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lars Mikkelsen je ako Thrawn super, s jeho tvárou sa však maskéri mohli pohrať viac. Pasáže s Baylanom a jeho padawankou mám rád, ale začínam sa obávať, že do konca série nebudú poriadne niekam viesť. Všetko robia iba v náznakoch a vykračujú si, ako keby boli na prechádzke. Sabinne je naďalej otravná a hľadanie Ezru pomocou korytnačiek bolo tak trochu infantilné. ()

Trešlson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neuvěřitelné, jak moc je seriálová Ahsoka strhující. Thrawnovo entrée ve velkém stylu (pořád platí, že Thrawn je jeden z nejlepších záporáků v celém SW  univerzu), nenásilné rozšiřování loru, neselhávající řemeslo a příslib velkých věcí ať už to bude v pokračování Ahsoky nebo v jakékoli jiné navazující sérii.. Mimochodem na spotify je konečně k poslechu soundtrack alespoň k prvním čtyřem dílům. Soundtrack je totiž opět naprosto boží. ()

Gig 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úžasný návrat postav. Je něco mi nesedí. Sabine v nové galaxii, novém prostředí a mluví s tím svým psím průvodcem, jak by se viděli včera a ne před čtrnácti lety. Proč nebyl Ezra překvapen, že vidí Sabine, když byl úplně někde jinde a čtrnáct let uplynulo. Proč Thrawn se víc nevyptával, co se děje v galaxii. Měl jsem pocit, jakoby vše věděl, co se děje a už se zajímal jen o Ahsoku. Taky je zvláštní, že Thrawn nemá "potochu" o Ezrovi, ač tolik let spolu jsou spolu. Jen, ví, že tam je, a že eventálně může Sabine domoct k němu. Taky je divné, že černá matka říká o Sabine, že páchne z ní Jedi a je nebezpečná. Proč to neřekla i o Shin a Baylanovi? Jinak moc krásný návrat k Star Wars a Rebels. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (9)

  • Sestry Noci (dathomirské čarodějnice) byly poprvé představeny v románu „The Courtship of Princess Leia“ z roku 1995 (spadá do SW Legends), aby následně byly znovu vzkříšené v Klonových válkách (od r. 2008). (Veskoslav)
  • Uniforma Thwarna (Lars Mikkelsen) vychází z německých nacistických uniforem. Zejména jeho kalhoty, čímž se zpátky odkazuje na původní trilogii, kdy Impéirum mělo k „nacistům“ velice blízko. (Veskoslav)
  • Při nástupu legií Thrawna můžeme v hangáru kromě zavěšených TIE stíhaček vidět i čtyři LAAT/le patrol gunship. Popvé se představily jako lodě pro udržování pořádku během Klonových válek za časů Republiky, pozdě je převzalo Impérium, kde sloužily stejnému účelu. (Veskoslav)

Reklama

Reklama