Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Jediové dostihnou hlavní podezřelou z šokujícího zločinu. (Disney+)

Recenze (61)

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Disney a jeho politika genderově vyváženosti. Jakmile je v hlavní roli žena, musí být ženou i tvůrkyně. A to i když k takové práci nemá kvalifikaci a z její profesní minulosti je zřejmé, že nemá předpoklady uspět. Leslye Headland se nejspíš zařadí do klubu dělohářek, které pouze naplnily kvóty. Po Eternals a Marvels tak došlo na Star Wars. Jedinou kvalifikací pro tvůrčí práci má být talent. Tato epizoda není úplně tragická, ale jako pilot by měla prvodiváky navnadit a fanoušky SW navíc potěšit. Vnímám až úzkostnou snahu nepodělat to, což tvůrkyni sice šlechtí, jenže tahle opatrnost z toho dělá průměrnou podívanou. Jediná má emoce se týká likvidace postavy, jejíž představitelka byla pro mnohé velkým lákadlem. Pokud se razantně nezmění styl vyprávění...resp. nedojde ke změně scénáristů a režisérů, očekávám podobně nijaký celý seriál. ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už je trochu ohranou písničkou to, že seriál od některých schytává kritiku za to, že je obsazení rozmanitější, než je u některých jiných Star Wars projektů zvykem. Ovšem, zaprvé, jde o sci-fi projekt, kde se objevuje hromada různých ras a etnik, takže trochu úsměvné brblat právě kvůli tomu, že v centru dění jsou herci různého původu a zadruhé, ti, co projektu nedají šanci jen kvůli tomu dělají chybu, protože už první epizoda naznačila, že jde o trochu jiné Hvězdné války. Protknuté thrillerovým nádech a poskytující jiný pohled na Jedie, které jsme většinou vnímali jako neposkvrněnou morální frakci, nicméně Akolytka naznačuje, že vše není tak jednoznačné, jak jsme si mysleli. A mou pozornost seriál má, už první díl mě mile překvapil. ()

Reklama

Bozvav 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To, že má hlavní hrdinka dvojče, bylo zřejmé poměrně brzy, ale to vůbec nevadí. Že Mae někdo využívá (nějaký ten temný "silonoš"), je také jasné. Že na Jedie vyplave nějaká ta špína, je také už nasnadě a proč ne. I oni jsou jen lidi. Děj vcelku odsýpal, jeden by si ani nevšimnul, že se tam vlastně nic moc nedělo. Za mne zatím spokojenost za tři hvězďule. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Mám z toho opravdu dobrý pocit a nemám v plánu si to nechat zkazit zaprděnejma individuama  :)  ale k věci, ne? Vážně fajn úvod. Ano, "kdo" se odhalí poměrně brzo, ale na to "proč" si budeme muset chvíli počkat. A já jsem prostě větší milovník "proč" než "kdo", takže...jako jo. Tohle vypadá jako moc fajn úvod a jsem zvědavá, kam to bude dál směřovat, a zda se budu i nadále těšit na další nový týden, který přinese další porci zábavy. Protože první díl obsahuje všechno, abych se chtěla kouknout dál  :)  Takže mise splněna  :) a jelikož jsem jenom obyčejný divák a nic speciálního, tak píšu svoje dojmy z prvního dílu a nic víc. A ráda se jako obyčejný smrtelník pustím na novou vzrušující cestu s dalším SW seriálem. Možná budu stále stejně nadšená, možná budu zklamaná, ale na tom nezáleží. Už se staly i horší věci :) ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne zrovna nejsilnější začátek, ale v pohodě. Nejslabší je asi scénář - není špatný, jen zatím celkově působí tak trochu mdle a ne nějak napínavě. Asi mám po Andorovi trochu vyšší očekávání. Jinak seriál je vizuálně fajn, herci celkem dobří, a Vrcholná republika se z knih a komiksů na obrazovky přenesla úspěšně. 65 ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama