Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na tajemné planetě začne tajemným rituálem tragická cesta dvou sester. (Disney+)

Recenze (72)

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obecně nejsem fanoušek flashbackových a podobně laděných epizod, ale tohle byla výjimka. I když jsem milovník Jediů, tak se mi líbí, že byli prezentováni jako ti, kteří si jdou tvrdě za svým a často bez ohledu za následky. Je pravda, že motivace Mae může působit jako nelogická, ale je očividné, že není zrovna psychicky vyrovnaná, takže nakonec to, co ji žene kupředu je svým způsobem pochopitelné. A rozhodně si cením toho, že bylo k vidění víc z mytosu čarodějek. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvělá epizoda. Ok, nenapadlo mě, že to bude už v třetím díle, ale celkově je to vlastně jedno, ničemu to nic neubírá, a obsahově moc fajn. Jasný, je to něco, co by se mohlo shrnout ve vyprávění dvou postav během pěti minut. Ale proč jako? Koukám se na seriál, ne na film, tady je prostor. Ale kdo chce, tak si problém najde i tam, kde není. Jestli někdo nechápe, jak je možné, že začalo hořet, tak ať si sedne do obýváku a udělá si jako experimet táborák ve svém paneláku. Ale pokud to chce pořádný, ať použije tu stejnou směs jako Mae, ať to má zajímavější  ;) hodnocení dílu ale  chápu. Po světě chodí hodně smutných lidí  :( tak jsem zvědavá na zbytek, protože je evidentní, že se do toho dne ještě vrátíme  :) ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevím, ale nepůsobí to na mě jako Star Wars. Je to snad mix Star Wars, Zaklínače a dalších fantasy a sci-fi. Zápletka se bohužel dala odhadnout už po první minutě a v epizodě jsme se nedočkali žádného překvapení či zvratu, který by si na chvíli hrál s našimi mozky. Je jasné, že v posledních deseti minutách něco zásadního chybí, co si asi tvůrci schovávají do dalších flashbacků. Jediové přece musí udělat něco ohavného, aby to v současném ději dávalo smysl. Možná to měli ale dát sem, protože jinak tato epizoda působí nedokončeně a neúplně. Jo a ta hudba je taky nic moc - hodně hluchá a nevýrazná. ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tohle ne. Jestli něco vážně nepotřebujeme, tak je to dětská epizodka o dvou spratcích, kteří mají problémy se závistí. Dětské charaktery jsou často problém a tady opravdu nejsou tvůrci natolik šikovní, aby je dokázali prezentovat nějak víc sympaticky. Aspoň, že se vrátila Carrie-Anne Moss, a nebyla tak jen lákadlo do jedné scény. Je teda jasný, že tvůrci pořád kamuflují, co se stalo, a že za to dost možná nakonec bude moct maskovanej týpek, takže se nabízí taková paralela Anakin - Palpatine, což by bylo tak neoriginální... ()

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ježiši, tolik ublížený hysterie. Je hrozný a zároveň poučný i zábavný, jak mašinerie hejtu tolik lidí předem zpracovala a oni teď hledaj sebemenší a místy opravdu směšný důvody, proč seriál nesnášet. Nenechte se jima zválcovat. Je totiž osvěžující, když na to jdou jednou Star Wars trochu jinak. Jasně, není to žádná dokonalá epizoda, sám jsem měl s pár momenty dílčí problémy, ale celkově mě prostě Akolytka baví a přijde mi svěží. Tahle část dodala větší váhu i těm předchozím a Nit (sic!) příběhu zajímavym způsobem rozvinula i víc zamotala zároveň. Sice tu bylo pár trochu neohrabaných scén, ale za to se Star Wars nepopravujou, to bychom mohli zahodit už Lucasovy originály, kde jich je habaděj. Další věc je, že lidi už jsou tak zblblí, že se rozčilujou nad věcma, který očividně nejsou žádný příběhový lapsy, ale jen zatím nevidíme celej obrázek situace, chybí nám důležitý střípky a očividně všechno není, jak se na nejprvnější pohled zdá. Autorka si s náma trochu hraje, to je záměr a zvolenej styl. Navíc dop*či, tohle neni superrealistický festivalový indie dokudrama, trochu vstřícnosti, benevolence a fantazie! Každopádně jestli tímto část ubulenýho fandomu definitivně dá Star Wars sbohem, bude to jedině dobře, už jsou stejně akorát strašně otravný. Spoiler: Star Wars byly tak trochu "woke" a progresivní vždycky. Poslechněte si Lucase. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama