Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hořká pravda je odhalena. (Disney+)

Recenze (35)

clump 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já nevim, mě to prostě pořád baví a přijde mi to na poměry Star Wars dobrý a zajímavý. Samozřejmě, kdo se předem rozhodl, že bude hledat nedostatky, tak si vždycky něco najde, jsou to holt Star Wars se všim, co k tomu patří... S podobnym přístupem by se ovšem rozpadla i původní trilogie nebo prequely a to dost možná i rychleji. Kdo dává odpad nebo jednu hvězdičku a přitom má rád Lucasovi Star Wars, by si měl sáhnout do svědomí a zvážit, jaký má motivace a očekávání. Popravdě mi nad dvojim metrem a pokrytectvim kolem Akolytky trochu zůstává rozum stát. Snad je to jen přehnaná vlna negativity související s kulturníma válkama a absurdnim stihomamem, že nám tu cpou nějakou hrůznou agendu (oh no, existujou různý lidi a jsou vidět na obrazovce, konec světa, zrzci nejsou lidi!), vlna, která časem odezní. Vždyť obě původní trilogie Star Wars jsou vlastně ještě větší blbost plná mnohem zásadnějších lapsů, nekonzistencí, píčovin, neobratnějších dialogů, horších hereckých výkonů atd. apod. Což říkám jako člověk, co Star Wars miluje. Zároveň nechci nikomu upírat právo na kritický postoje, sám si nemyslim, že je Akolytka stoprocentní. Ale určitě to neni taková hrůza, jak se nám (i sobě) snaží část influencerů a jejich akolyti každej tejden nakukat. Naopak Headland a spol. s Lucasovym odkazem, stylem, tématikou a kánonem obecně pracujou poměrně obratně a s úctou. Rozhodně líp než minimálně sequely. ()

Elio 

všechny recenze uživatele

Mohl by mi někdo seriózně vysvětlit, proč je tenhle seriál natolik vláčený bahnem všude, kam se podívám? Opravdu nevidím žádný výraznější důvod, proč je Acolyte považovaný za znehodnocení všeho, co tvoří základy Star Wars světa. Tedy rozhodně ne teď, když ještě ani nevyšla celá série, natož pak celý seriál. Mám někdy trochu dojem, že diváci zapomínají na to, že se pohybujeme v žánru seriálů, které vycházejí po týdnu, takže si hold na nějaké to rozuzlení a vysvětlení musíme chvíli počkat. Fast food watch party se hold nekonají. Já si v případě Acolyte upřímně cením dobrého tempa příběhu, realistických interakcí postav, zajímavé psychologie hrdinů, snahy vysvětlit všechny události tak, aby nezůstala jediná plot hole, která by vyprávění nehrála do karet, a originálního, možná trochu víc bold, ale o to zajímavějšího pojetí. To, že by se seriál hodilo více konstruovat do podoby filmu, je věc druhá. Koneckonců, všechno je jen a pouze o penězích a to těžko může režisér, scénárista nebo herec ovlivnit. Takže za mě další slušný díl, možná by se jen flashbackům nemuselo věnovat tolik času. Edit: protože se místní hodnocení tak trochu vymyká zdravému rozumu, dovolila jsem si vlepit každému dílu hvězd pět, i když je celkově seriál tak na hvězdy tři až čtyři. Už jen z principu, abych ty misky vah zase trochu vyrovnala, půjdu pěkně do extrému, jako koneckonců všichni hodnotící tady. Ciao. ()

Reklama

Brain-D 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to je už velmi zbytečné. To co nám mohl poskytnout 3. díl nebo spousta zmínek, tak celý příběh zase brzdíme patláním se v minulosti. To zamrzí. Navíc chování postav a obzvlášť Jediů je tak hloupé, že po nadprůměrných dílech 1,2,4 či dokonce výborných 5,6 tu musí být ty špatné 3 a tento, kde vás už zajímá jedině Temná strana.  Předposlední díly bývají většinou díly, kde se nastavují vysoké sázky a buduje gradace. Tohle je čistě zahozený potenciál a nejsem si jistý konzistencí celého seriálu. 20% ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V celku mi to stále přijde zajímavý příběh. Jen teda to přeskakování dílů mezi přítomností a minulostí je takové jako na hovno. Ale dobře. Chování Jediů, jejich jednání, rozhodnutí... Takové zvláštní. Je docela prdel vidět Wookiee s detektorem nebo co to vlastně měl. Vypadalo to jak lovci pokladů. No ale okej. Pořád si říkám, je to období, které ve Star Wars nikdo nezná, tak kdo ví, jak to tehdy fungovalo. Tenhle díl byl takový z půlky vlastně kopií. Už jsme to jednou viděli, jen teď je tam o trochu více. Nějak mě strašně sralo, tak úplně chorobná nenávist té čarodějky.  Do zbraněěěě.... Ty pičo, to bylo komický. Chápu. Temná strana. Ale nějak mi to temné nepřijde. A i když jsem jednou psal, že nebudu řešit, když ta malá cuchta založila požár, tak co v té pevnosti vybuchuje? Dobře, budu se soustředit na děj. Docela pěkné mi přišlo ovládnutí Kelnaccy. Nikdy jsem to teda neviděl, ale proč ne. Pokládám si ale otázku, tak co tam teda dělá ten Qimir? Jaká je návaznost? Prostě se tu nachází dvě věci a nějak mi to nezapadá. Nějak ani teď nechápu toho Torbina. Nic tak extra vážného se nestalo, aby se nakonec sám dobrovolně otrávil. Jediné co mě napadá, že v něm dřímala temná strana, po tom incidentu, jak sám byl ovládnutý. Tak prostě ze strachu se zakonzervoval a nakonec prostě chcíp. No ale už je před námi poslední episoda této série. Posun téměř nikam. Docela tomu přestávám rozumět. Přijde mi to celé jako jedno velké vyprávění. Netvrdím, že příběh není zajímavý. To je. Ale.....visí nad tím spoustu otazníků. Uvidíme co nabídne poslední episoda. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozhodně lepší flashback než ten ve třetím díle. Ale bohužel je tam celá řada stále nefunkčních věcí. Usmrcení čarodějek je jak vycucané z prstu, kdy zkrátka nezbyl čas (nebo odhodlání) vymyslet něco jiného, aby se Jediové na vině více podíleli. Furt mi to přijde zkratkovité, kdy s postavami nestrávíme více času, čtveřice hlavních Jediů úplně nefunguje. Kupodivu Sol a Torbin dostali zcela jiný rozměr, za což jsem rád. Nakonec s milostí dávám čtyři hvězdy, ale je to těsně. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama