Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

V seriálu Akolytka se při vyšetřování šokujícího zločinu postaví uznávaný mistr Jedi (Lee Jung-jae) proti nebezpečné bojovnici z minulosti (Amandla Stenberg). Jak se objevují další stopy, vydávají se po temné stezce, kde zlověstné síly odhalují, že vše není tak, jak se na první pohled zdá... (Disney+)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (95)

Sharlay 

všechny recenze uživatele

Že oheň "může" hořet ve vesmíru, že kámen vůbec "může" hořet nebo dokonce že v ep 8 "může" běžet elektřina v zařízení, když v ep 3 a 7 bylo ukázáno, že generátor energie vybouchnul, to všechno není ten hlavní problém. Hlavní problém je, že s výjimkou Andora, Rogue One nebo (když přimhouříme oko) Ahsoky v Disney vyprodukovali několik filmů a seriálů, které pokaždé značku SW o něco víc poškozují, protože vůbec nikdo si neláme hlavu s tím, aby se projekty vzájemně doplňovaly či podpíraly a společně tak tvořily smysluplné univerzum. Acolyte je bohužel "smoking gun" toho, že během jeho sledování už i ti nejretardovanější diváci musí právem vnímat, že jsou hlavouny v Disney za retardy pokládáni. Studio zcela rezignuje na to, aby příběhy dávaly smysl, aby se postavy chovaly věrohodně, aby lore nebyl torpédován tuctem retconů ročně... ()

gumolit 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Najnovší pokus Disney do ságy Star Wars, "The Acolyte", je neuspokojivým prírastkom, ktorý nedokáže naplniť svoj potenciál. Napriek svojmu ambicióznemu predpokladu séria klesá takmer vo všetkých aspektoch, vďaka čomu je pre fanúšika Hviezdnych vojen frustrujúca.V prvom rade je rozprávanie v „Acolyte“ neporiadok. Dej pôsobí nesúrodo a slabým tempom, pričom epizódy sa vlečú bez zmysluplného postupu. Namiesto budovania súdržného príbehu sa séria rozhodla pre spletitý príbeh, ktorý vás nechá viac zmätený ako zaujatý. Postavy, ktoré by mali byť srdcom každého Star Wars príbehu, sú málo vyvinuté a chýba im hĺbka. Ich motivácia je síce jasná, no ich činy sa často zdajú nevysvetliteľné, takže je ťažké starať sa o ich osudy. Proste úžasné.Dialóg je ďalšou dôležitou otázkou. Je plná klišé a neinšpirovaných línií, ktoré nedokážu zachytiť epickú atmosféru vesmíru Star Wars. Momenty, ktoré by mali byť naplnené napätím a drámou, sa namiesto toho javia ako ploché a nezáživné. Séria sa tiež snaží nevhodne vnášať humor a narúšať akékoľvek zdanie ponorenia.Vizuálne je „Acolyte“ je tiež gúľaš. Aj keď sú niektoré špeciálne efekty pôsobivé, nedokážu kompenzovať nevýrazné výpravy a neinšpirovanú kinematografiu. Séria robí len málo pre objavovanie nových a vzrušujúcich svetov, namiesto toho opakuje známe nastavenia bez pridávania niečoho nového alebo inovatívneho. Ešte horšie je, že celá produkcia pôsobí ako nízkorozpočtové úsilie. Kostýmy vyzerajú lacno, praktické efekty sú nevýrazné a mnohým scénam chýba lesk, ktorý by sa dal očakávať od veľkej franšízy, akou sú Star Wars. Kde sa potom podelo tych 180 milionov čo do toho investovali?Herecké obsadenie napriek maximálnemu úsiliu zápasí s materiálom, ktorý dostávajú. Herci sú mrhaní na zle napísané postavy a neinšpirované dialógy, výsledkom čoho ich herectvo pôsobí drevene a nepútavo. (aj keď viac ako polovica by bola drevená aj napriek dobrému scenáru počnúc hlavnou hrdinkou) . Chémia medzi hlavnými postavami prakticky neexistuje, čo ešte viac znižuje emocionálny vplyv série.Na záver, „The Acolyte“ je premárnenou príležitosťou pre Disney a franšízu Star Wars. Chýba mu pútavý príbeh, silné postavy a podmanivý vizuál, ktorý fanúšikovia očakávali. Namiesto toho, aby zmysluplným spôsobom rozširoval vesmír Star Wars, pôsobí to ako prázdny a zabudnuteľný doplnok. Nízkorozpočtový pocit len ​​prehlbuje jeho nedostatky, takže je ťažké odporučiť „Acolyte“. keby som mal možno od 4 do 10 rokov tak ja nad tým žiarim . Ale ušetrite čas a hľadajte inde svoje sci-fi zážitky. Obavám sa najhoršieho že Disney Star Wars pochová pomaly ale isto.PS: Jar Jar Binks bol oproti tejto postave klenot.HODNOTENIE : 3/10 ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

V druhé sezoně, pokud teda vůbec po tomhle nedodělku vznikne, ať je prosím vidět ten mamutí rozpočet, ať si mohu užít pocit ze sledování zcela nového, doposud v rámci hraných SW neviděného období, které by mělo být plné lesku, slávy a grandióznosti. Místo toho mám pocit, že se ty miliony prostě použily na něco zcela jiného, rozkradly se nebo propily a projedly. A dostal jsem tak sice pár skutečných lokací, ale prakticky všechny vypadaly velmi obyčejně, komorně až divadelně a prostě extrémně levně. V druhé sezoně prosím přesnější, výraznější, lépe vedené herecké výkony, zvlášť u některých hlavních rolí, ať nemám pocit, že sleduji zase ochotnické divadlo z Horní Dolní, což absolutně likviduje jakékoliv divácké pohlcení. V druhé sezoně prosím promyšlenější, propracovanější vyprávění příběhu, ať se nemusím 3/4 seriálu chytat za hlavu nad režisérskými, střihovými botami, které zápletku s potenciálem spolehlivě poslaly do galaktické černé díry. V druhé sérii prosím chytřejší, logičtější a celkově lepší dialogy, ať se hlavně u mnoha vypjatých dramatických a emočních situací nemusím cítit pouze trapně za všechny zúčastněné. A nakonec, v druhé sezoně prosím, ať se příběh zbytečně nesnaží tvářit jako že skrývá nějaká přelomová tajemství a odhalení, aby se vše nakonec vyřešilo úplně banálně, případně se ukázalo, že důvod celé zápletky byl zcela absurdní. Raději ať je příběh přímočařejší, ale přesně promyšlený, soustředěný a bez pitomostí. A třeba, ať se tentokrát věnuje tomu, čemu se měl věnovat už tady - zákulisním intrikám temné strany ve stínech velkolepé civilizace, která je ale příliš zaslepená vlastním leskem a zkostnatělá dlouhým obdobím míru než aby si začala všímat nebezpečí. 5/10 dávám kvůli Smilo Renovi, epizodě 5, soubojům se světelnými meči (jedno obrovské pozitivum tohoto seriálu ve vyprahlé poušti Disney SW, nejlepší hrané souboje od prequelů!) a tomu potenciálu, který byl žel tristním zpracováním téměř dokonale promrhán. Ale přesto bylo zajímavé sledovat některé pro SW stále relativně osvěžující aspekty (jiné, vlastně v něčem i smysluplnější pojetí svádění temnou stranou, různorodost vnímání Síly atd.) které vytvořily hmatatelné základy jak pro případnou další řadu, tak i pro události pozdější. V rámci hodnocení SW mi každopádně The Acolyte vychází jako nejhorší (asi nejen) hraný seriál doposud, dokonce i trochu pod Obi-Wanem, který byl přitom pro mě tak velké zklamání. Opravdu teda mohu jen doufat, že Disney začne při produkci v rámci takto krásného a milovaného vesmíru provádět mnohem větší kontrolu kvality. Snad, jednou. Ať nás provází Síla. :) ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tím co je major Zeman pro komunisty je Akokotka pro BFLMPSVZ+ komunitu. Čistá cílená propaganda. Neexistuje jediný racionální důvod by protekční lesba bez talentu měla dostat obrovský ranec peněz, aby mohla likvidovat svět s obrovskou fanouškovskou základnou (a finančním potenciálem), který někdo jiný vymyslel ještě v době, kdy se (dle její vize světa) houpala matce ve vejcích. Ve chvíli, kdy její mozková buňka zažehla první oheň ve vesmíru (ano mluvím o procesu založeném na prudkém okysličování v prostředí, kde kyslík není vůbec), bylo jasné, že se cíli na diváky pomocných tříd ZŠ (asi měla pocit, že když má vlastní názor na biologii, může si vyskakovat i na fyziku). A to ještě ani nemluvím o volbě obsazení… Jogurt (ano… ani v 25ti neví totiž co má mezi nohama a k čemu je to dobré) má evidentně roli jen protože je jogurt (kvůli fantastickému herectví na úrovni kapybary po obrně to rozhodně nebude). V tomto světle je Ahsoka mistrovské dílo a Ona-Hulk je proti tomu roztomilá zábavná taškařice. Více utrpení u jednotlivých epizod. ()

finy_cz odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to máme za sebou a i když jsem nechtěl, musím se vyjádřit k mému odpadnímu hodnocení stejně tak, jak to udělala spousta jiných uživatelů s opačným názorem. Protože zrovna jim se to líbí alespoň ze 40 %, tak přece není možné, aby z toho byl někdo znechucen a dával odpad!. Už jen to, že tohle může někdo napsat, smrdí chtíčem po cílené cenzuře a předpokládám, že kdyby měli tu možnost, tak to tu s radostí promažou. Ať žije svoboda slova a názoru, že? Mně se to líbí a pokud tobě ne, dám ti nálepku a budu ti nadávat!". Automaticky pak každého takového nazývají rasistou, misogynem nebo třeba fanboyem :-). Je mi to prostě líto, ale kdyby se z těch osmi dílů udělal jeden pořádný snímek, dal bych tomu i nějakou tu hvězdu, že to má alespoň spád. A třeba kdyby se umazala spousta zbytečné omáčky a některých hereckých výkonů (hlavně těch s tlačenkou - prkenných zelených), tak by těch hvězd bylo i víc. Ale seriál mě nenadchnul, nebavil, neměl jsem chuť se na něj dodívat - a určitě ne znovu se podívat - a i mě mrzí, že může někdo, kdo neměl nikdy žádnou pořádnou zkušenost se sci-fi nebo fantasy režií, dostat k realizaci něco, co má takovou fanouškovskou základnu (viz třeba také Marvels). Když jsem sledoval Mandaloriana, čekal jsem netrpělivě na každý další díl, protože mě to bavilo! Tady jsem ale po třetím dílu zapomněl, že seriál existuje a dodívával jsem se zpětně! Když jsem viděl první díly, tak i když se rád na SW podívám, na tento seriál jsem se dodíval spíš z toho důvodu, že se o něm lidé kolem mě baví a já chci vědět o čem se mluví a možná se i zapojit do konverzace. Takže, že bych se nutně cítil, že mi někdo zničil život zbytečně a neumě natahovaným dějem, to fakt říct nemohu. Je mi vlastně jedno, že se mi ten seriál nelíbí, spíš mě to za tvůrce mrzí. Kdyby mi vypršelo předplatné Disney+ a já nemohl vidět poslední díl, tak bych se z toho fakt neuchlastal k smrti. Vzhledem k tomu, jak jsem své pocity ze sledování seriálu popsal, je asi jasné, že kdybych nebyl recenzemi některých uživatelů (i když jen jako hromadně nejmenovaní odpadníci!) nařknut z toho, že nesmím mít vlastní názor a pokud ano, tak musím sdílet alespoň podobný většině společnosti, tuhle recenzi bych nepsal. Pak se ale divte, že svět kolem vás hořkne, když dokážete sepsat elaboráty o duze, jednorožcích a kytičkách v obraně něčeho, co od základu někoho fakt nemusí bavit a vám vlastně vůbec nic není do toho, jak to kdo hodnotí. Všichni nemají stejný vkus. Od toho tu jsou mediány a průměry. Zhodnoťte dílo. Líbil se vám seriál? No tak se vám líbil. Nelíbil? Tak nelíbil. Ale schovávat se za anonymitu vašich přezdívek a hanit názory ostatních, ať už jsou jakékoliv? Myslel jsem, že to je ČSFD a ne Česko-Slovenská databáze názorů o uživatelích ČSFD. Až mě mrzí, že jsem zde ten názor o některých uživatelských výlevech musel také napsat (přidat výlev) :-D Snad tohle nebudu muset opakovat u dalších děl. Asi budu házet odkazy sem, tohle by sem totiž patřit nemělo, aby se tu uživatelé před ostatními hájili. Neměli by se mít totiž proč hájit. Zamyšleníhodné, woukáčci. HODNOŤTE DÍLO, SE*TE NA OSTATNÍ! () (méně) (více)

Galerie (37)

Zajímavosti (5)

  • V seriálu byly použity upravené kulisy seriálu Andor (od r. 2022). (UncleMorty)
  • Pre Lee Jung-jae bola úloha Majstra Sola prvou anglicky-hovoriacou úlohou jeho hereckej kariéry. Niekoľko mesiacov pred začatím natáčania začal naplno so štúdiom angličtiny a s prípravou mu pomáhali štyria dialógoví koučovia. (drake31)
  • Jedná se o první projekt, který se odehrává v době tzv. High Republic, která byla chronologicky před první epizodou Star Wars (1999). (UncleMorty)

Související novinky

Dočká se Ahsoka druhé řady?

Dočká se Ahsoka druhé řady?

05.10.2023

Aniž bychom se pouštěli do nějakých velkých spoilerů, po finále nového Star Wars seriálu Ahsoka už je jasné, že si showrunner Dave Filoni (Star Wars: Klonové války, Star Wars: Povstalci) nechal… (více)

Další Star Wars seriál má obří cenovku

Další Star Wars seriál má obří cenovku

26.07.2023

Podle nové zprávy serveru Forbes společnost Disney zase utrácela ve velkém. Jenom pro kontext, zde je několik posledních velkých útrat studia. Tajná invaze – nový seriál ze světa MCU, údajně vyšel na… (více)

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

Disney oznámilo nové Star Wars filmy

07.04.2023

Dny Star Wars Celebration jsou tady a spolu s nimi přišla řada i na hromadu nových oznámení. Je toho tentokrát fakt hodně, takže se do těch novinek rovnou pustíme. A začneme hned tou nejžhavější,… (více)

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

Seriál Star Wars: The Acolyte rozšiřuje obsazení

09.11.2022

Zatímco v těchto dnech na Disney+ stále ještě bojuje o diváckou přízeň Andor, což se mu podle vesměs pozitivních reakcí diváků poměrně dobře daří, mezitím už začíná i natáčení jednoho z dalších… (více)

Reklama

Reklama