Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (193)

Marius_ss 

všechny recenze uživatele

Ďalšia rozprávka v kine, a opäť to isté dookola... rasová a kultúrna vyváženosť (nezodpovedajúca realite) - checked. Značná orientácia na nežnejšie pohlavie - checked. Príbeh o tom, ako je dobre byť iný a hrdý atď... - checked. Ak dám bokom toto novodobé hollywoodske klišé, tak samotný príbeh (hoc nudný) bol prevedený celkom dobre. Humor fungoval, a ak by som bol dievča, tak by ma to asi aj bavilo. Takže sklamanie ako pri "Encante" sa nekoná. No od štúdia, ktoré vyrába najlepšie animáky na planéte Zem, a ktoré nám ešte pred pár rokmi prinieslo geniálne Toy Story 4, či skvelé "Vpred" - je toto ďalší pokles dole. Pretože ani "Luca", či "Duša" nijako neohúrili. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

V hluboce zakořeněných aspektech velmi působivá Pixarovka, co se snaží rozkrývat mezigenerační rozkoly v nejtězší fázi rodičovské výchovy. Na druhou stranu ale zkrátka a pouze další z tuctu rodinných filmů o tom, jak je hrozně těžké, aby starostliví rodiče pochopili mou urputnou vzdorovitost navzdory tomu, že se už považuju za dospělou a tudíž by mi mělo dojít, že se za pár let budu při vlastních dětech cítit úplně stejně. Chápu snahu o přesah, tady se ale cílí spíše jen na samotné puberťáky, spousta dospěláků bude souhlasit s mou hlavní výtkou. [viděno na Disney+ 4.11.2022] ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Pixar turning Disney. A po Luca ďalšia skôr z tých slabších pixaroviek, ktorá akosi stratila čaro toho čo pixarovky robilo pixarovkami. Originalitu totiž skutočne netvorí to, že príbeh čerpá z čínskych tradícií. Domee Shi sa po Bao javí ako stále neskúsená režisérka, ktorá chce točiť animáky pre všetkých, ale vlastne točí filmy pre nikoho. A to je aj prípad Turning Red. Je tu síce roztomilá červená panda, ale pre najmenších tento príbeh nebude, pretože sa tu zároveň seriózne rieši aj prvá menštruácia. Pre dospelých tu oproti iným pixarovkám chýba jemné pomrkávanie na o čosi serióznejšie vtípky. A zakomponovanie akéhosi popového bandu 4-Town do deja ako pre pubertiakov bažiacich po K-pope to skôr celé zhadzuje do vôd animákov typu Trolls, nežby malo akékoľvek opodstatnenie v príbehu. Zameniteľný animák, o ktorom nevedieť, že je od Pixaru tak si nikdy netipnem, že to natočil práve Pixar. Chýbá typický pixarovský humor pre malých, aj veľkých, fungujúce emócie, sympatické postavičky, aj originálny príbeh. Kde sú tie časy pixaroviek s presahom. Za mňa doteraz asi najslabší pixar a to píšem ako niekto silne spätý s čínskou kultúrou. CELKOVO: 6/10 ()

Silence 

všechny recenze uživatele

V jádru sice jednoduchá, ale veskrze sympatická a trefná coming of age metafora pandou. Je to takový ten novodobý Pixar na půl plynu, což znamená, že hranice originality se nikam neposouvají, ale animací jde stále o nadprůměr. Dobře známý vizuál studia tentokrát šmrncnutý asijskými přísadami podpořený již několikrát adaptovaným, ale stále dobře zpracovaným, příběhem pojednávajícím o dospíváním mladého člověka a adaptace jeho vztahů s rodiči v návaznosti na tuto snahu o nabývání vlastní svobody a nacházení vlastního místa ve světě. Příjemné. 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V kontextu Encanto jsem vůbec nečekal nějaké zlepšení, i jsem si nějakou dobu myslel, že je od Pixaru obojí, leč momentálně stále Pixar tvoří vyspělejší animáky než Disney, i když na velkou pecku z ranku Up stále čekáme. Proměna je ale sympatická podívaná s mnoha přesahy, u které se ani dospělý nenudí a děti si v něm najdou spoustu oněch pand. Že bych ale potřeboval film někdy v budoucnu vidět znovu, to se říci úplně nedá, třeba až s dětmi. PS : Etnikum hlavní postavy mi došlo až po vjezdu do Chinatown. :D ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Chrám byl inspirován chrámem Bok Kai, historickou památkou v kalifornském Marysville, kterou v roce 1880 postavila místní čínská komunita. Zvláštní poděkování je uvedeno v titulcích. (BMW12)
  • Název filmu Turning Red je výraz, který se používá pro zčervenání studem. Zároveň je to ale slovní obrat pro první menstruaci, což je poměrně tabuizované téma. Režisérka se obávala, že scény, ve kterých Mei tuto otázku se svou matkou řeší, budou muset z filmu pryč. Naštěstí se tak nestalo. (Duoscop)
  • Po závěrečných titulcích následuje ještě jedna scéna. (BMW12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama