Reklama

Reklama

Proměna

  • USA Turning Red (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Příběh filmu pojednává o třináctileté dívce Mei Leeové, která se samovolně proměňuje v obří červenou pandu, ale jen když příliš rozrušená, což je bohužel prakticky neustále. Dívku Mei navíc silně znervózňuje její až příliš starostlivá maminka Ming, která se od své dcery téměř nikdy nevzdálí. (Falcon)

Videa (4)

Trailer 6

Recenze (194)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Celý čas mi to pripomínalo niečo, čo malo veľmi blízko k príbehom Charlesa M. Schulza. Akurát Snoopyho nahradila panda červená. Turning red je výsostne detský film. A hoci sa občas snaží hodiť očkom aj po dospelých, tých vtipov je tam pomenej. To ale neznamená, že je to zlý film. Vo finálnom vyznení a vo svojej jednoduchosti mi ulahodil o trošku viac, než také Encanto. Koniec je plný odkazov na superhrdinské animé a kaiju žáner, čo ma vo svojej absurdnosti bavilo asi najviac. Jeden z tých filmov, čo vôbec neurazí, ale ktorý pri súčasnom trende animovaných filmov ani nemá veľmi ako zarezonovať. Poteší ale faktom, že sa na nič nehrá a za celú dobu od začatia po koniec nenudí. Hoci to robí pomerne svojsky. Úprimne? Čakal som omnoho horší film. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

V kontextu Encanto jsem vůbec nečekal nějaké zlepšení, i jsem si nějakou dobu myslel, že je od Pixaru obojí, leč momentálně stále Pixar tvoří vyspělejší animáky než Disney, i když na velkou pecku z ranku Up stále čekáme. Proměna je ale sympatická podívaná s mnoha přesahy, u které se ani dospělý nenudí a děti si v něm najdou spoustu oněch pand. Že bych ale potřeboval film někdy v budoucnu vidět znovu, to se říci úplně nedá, třeba až s dětmi. PS : Etnikum hlavní postavy mi došlo až po vjezdu do Chinatown. :D ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

" I like boys! I like loud music! I like gyrating! I'm 13! Deal with it!"     K tomuto animovanému filmu ma prilákala jeho nominovanie na Oscara a neodradilo ma ani jeho nízke hodnotenie na ČSFD. Film ma ale sklamal svojou plytkosťou, trápnym humorom, umelým dolovaním emócií a k tomu všetkému ešte aj prízemnou hudbou, na hony vzdialenou môjmu vkusu. Vlastne si nespomínam na ďalšiu takto nepodarenú pixarovku, s jedinou výnimkou, ktorou je kvalitou porovnateľný film Monsters University (2013). Príbeh sa odohráva v 90. rokoch, ktoré priniesli také neduhy, akými boli chlapčenské skupiny a tamagoči. A tá chlapčenská skupina vo filme (4*Town) je niečo tak príšerného, že som mal celý čas veľkú dilemu, či náhodou nejde o satiru. Ak to budem brať ako satiru, tak v podstate celá tá dejová linka okolo 4*Town je výborná. Postavy filmu sú len také prázdne karikatúry bez duše, napr. tie 4 strelené kamarátky, ale najmä matka, ktorej ustavičné nezmyselné (alebo skôr debilné) jednanie je ďaleko za hranicou aj na pomery animovaného filmu. Z filmu ma ešte celkom bavilo to dianie okolo premien na červenú pandu (inak zaujímavá metafora), napr. perfektné testy ovládania emócií (mačiatka vládnu).     "He looks like a hobo!" "A hot hobo!" ()

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Príbeh je progresívny, snaží sa poukázať na meniace sa potreby dospievajúcej novej generácie. Nová doba, nové aktivity, zvyky. No tu sa človek (aspoň ja) zarazí, keď si uvedomí ako málo rozprávke (potrebám mladých) rozumie, respektíve chce rozumieť. Umelecká stránka filmu má svoje vysoké štandardy ako sme pri Pixarovke zvyknutý. Odporúčam pozrieť aj dokument o tvorbe animáku, ktorý ma zaujal omnoho viac ako výsledný produkt. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Když jsem si před začátkem filmu přečetl obsah, že příběh je o tom, jak se puberťačka mění v kočku, tak jsem se opravdu bál, že to bude blbost. K mému překvapení se však jedná o velice solidní animák. Scénář je dobře vymyšlen, animák je zábavný a jde s dobou. Je to film pro celou rodinu, i když nejvíce cílí právě na puberťačky. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Po Carlu Fredricksenovi z Vzhůru do oblak (2009) a Joe Gardnerovi z Duše (2020) jde o třetí film Pixaru, jehož hlavní hrdina nosí brýle. (ČSFD)
  • Meiin elektronický mazlíček Robaire Jr. je Tamagoči, velmi populární hračka na přelomu 90. let a roku 2000, kdy se film odehrává. (BMW12)
  • V den, kdy se Mei začne proměňovat, má chlapec na chodbě ve škole na sobě svetr rockové skupiny „Escápula“ z filmu Coco (2017). (BMW12)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Reklama

Reklama