Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

bari68 

všechny recenze uživatele

Ťažko hľadať slová vystihujúce tento ,,film,,.John Waters pri nápade na hlavnú myšlienku sa snažil asi len šokovať.Žiadne iné technické stránky tohto diela nemajú s filmom čo spoločné.Pink Flamingos je jeden z najnechutnejších, najhorších, ale aj najoriginálnejších filmov.Toho, kde 1* a 5* sú rovnako diskutabilné.Cez túto hodnotiteľnú hranicu mi ale vlastné svedomie nič iného neumožňuje. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele

Režisér diváka víta komediálnou hudbou. Horšieho rozprávača si režisér nemohol vybrať, ale to bol asi jeho zámer. Horší pracovný pohovor sa nedá vidieť, asi ani tupšia mama. Amatérska kamera kombinovaná s chytľavým soundtrackom je vrcholom formy tohto kúsku. Herci s najotrasnejším makeupom a príšerne dizajnovanými okuliarmi vytvárajú dojem nesympatickosti, ktorý je vylepšený komediálnou kamerou, ktorá zvýrazňuje zlé psychické vlastnosti charakterov postáv. Prehliadka nechutností je veru zaujímavá, obchod s deťmi; hovädzina v miestach, čo by nemala byť; odhalenie sa v parku pred ženami; najlenivejší zásah polície v hranom filme na svete. Našťastie to veľakrát zachraňuje vtipný podtón. Geniálne, priam divadelné výstupy ako z Hamleta and nechutnými situáciami s dynamickou kamerou skvele vytvárajú jedinečnú atmosféru. Aj inak nechutné zábery tu vedia rozosmiať. Párty je neuveriteľná. Ak si myslíte, že Vás prekvapila scéna v nej, počkajte si na tie ďalšie. Pozoruhodný kúsok kinematografie, u ktorého si neviem predstaviť remake. Ale ak Baltimore, radšej mladší The Wire. ()

Reklama

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zda je to opravdu lepší než Šepoty a výkřiky, jak tvrdil divák v jednom z rozhovorů na konci filmu, posoudit nedokážu, ale zato můžu říct, že u sledování obou těchto svébytných „uměleckých“ děl jsem trpěl podobně. Poměr scén, které si chci pamatovat (vtipné hlášky typu: „Zdá se, že existují dva typy lidí...“), a těch, které si pamatovat nechci, je dost nevyrovnaný. Nic proti přehlídce oplzlostí, ono po pár minutách začne veškeré dění v kontextu snímku působit normálně, ale bohužel mi to celé nepřišlo vůbec tak zábavné, jak jsem si myslel, že bude. Zápletka je opravdu nicotná a některé scény jsou zkrátka absolutně bezobsažné a příliš dlouhé na to, aby bavily. S ranou tvorbou Johna Waterse se asi příliš přátelit nebudu. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divine ( vlastním jménem Harris Glenn Milstead *1945 +1988 ve věku 42 let na zástavu srdce ve spánku) - zpěvák a herec ( v převážně ženských rolích s výrazným a výstředním makeupem) natočil několi filmů s kamarádem ze sousedství - J.Watersem. Tahle černohumorná mozaika nechutností patří k těm skandálním. A Divine se nezastavil/a před ničím! Když na ulici pes vykonal potřebu, okamžitě přiskočil a s chutí posvačil - žádný trik, žádný střih, žádná čokoláda ( jako v Pasoliniho Saló). Waters v směsici nechutností ve skutečnosti odhaluje nahotu společnosti. Doznívá tu svoboda a nevázanost éry 60.let a začíná se projevovat počátek krize, na kterou zareaguje hnutí punk. ()

Pishin 

všechny recenze uživatele

No rekl bych, ze jsem zvyklej na ledacos a neco malo jsem jiz zhlednul, ale v tomto dile jsem nenasel ani naznak neceho hlubsiho. Snuzka samoucelnych nechutnosti, za ktere meli pana Waterse sejmout jak psal Compadre. Ja se povazuji za cloveka, ktery se na nekterych dilkach od Tromy dokaze pobavit, ale zde me nic nerozesmalo a to i diky faktu, ze zde zarvala slepice(za to meli ochranci Waterse lincovat), transexual ji realny hovno, nebo ta stejna osoba kouri synovi ptaka. Jsem zvyklej na Arakiho, na rannyho Cronnemberga, ale tady jsem vazne nenasel jedinou hlubsi myslenku nez sokovat. Zbytecnost, jedine co se musi nechat, ze tam je semtam dobra hudba. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pri scéne, v ktorej sú dve živé sliepky použité ako sexuálne nástroje, najmenej jedna z nich zahynula, keď bola stlačená medzi dve nahé telá. (whack)
  • Marilyn Manson se inspiroval tímto filmem při svých raných show s kapelou. Např. umístil na pódium dvě nahé tlusté dámy, které se líbaly a osahávaly v dětské ohrádce atd. (Eldrick)
  • Tato šílená komedie, překračující běžné estetické hranice, si vysloužila spoustu lokálních zákazů po celém světě. (ČSFD)

Reklama

Reklama