Reklama

Reklama

Růžoví plameňáci

(festivalový název)
  • Česko Pink Flamingos (festivalový název) (více)
Trailer

V karavanu, kde v baltimorském podsvětí žije notoricky známá Divine, byste bydlet nechtěli. A čert vem, že tam kromě téhle makabrózní figurky žije také její hipíkovský syn Crackers a přes křeslo přetékající tunová matka Edie. Divine se totiž ne náhodou honosí titulem „královna oplzlosti“. Jen potkat ji by vás mohlo stát obsah vašeho žaludku, nedej bože s ní rovnou promluvit. A co je nejhorší, právě se odkudsi vynořila vydařená rodinka Marbleových, jež se rozhodla o korunku pro nejnechutnější osobu na planetě srdnatě zabojovat. Začíná šílená série zvrácenosti, odpornosti a nevkusu, která i divákům pražského festivalu Týden otrlého diváka zmrazila krev v žilách, a velmi hlasitě položila otázku, kam až by si měl režisér ve svých filmech dovolit zajít. Každopádně John Waters zašel nejdál, jak jen to bylo možné. A při tvorbě komedie Pink Flamingos, jež je určena jen skutečně srdnatému obecenstvu, se evidentně dobře bavil. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (170)

LV.Helter 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhľadu, trochu dobrej civilnej nálady a trochu nespravnej filmovej absencie a kult je namieste. John Wates zrobil z manifestu zvratenosti a uchylarien, naprostú skvelú, milú a presvedčivú komédiu. Scény, ktoré sa nedajú popisať a nápady, ktoré sa už nedajú okopirovať. Maximálne originálne a maximálne svojské, až mi z toho tečú slzy od dojatia. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Plameňáci ignorují veškeré myslitelné hranice. Chápu, že této surrealistické, totálně ujeté, nechutné, kýčovité a prapodivné sračce zdejší uživatelé hojně dávají odpady. Rád bych ho dal taky, ale nejde to. Mě to prostě bavilo! A to velmi. "Miluju tě víc než barvu svých vlasů. Dokonce víc, než své hovno!" ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Divine ( vlastním jménem Harris Glenn Milstead *1945 +1988 ve věku 42 let na zástavu srdce ve spánku) - zpěvák a herec ( v převážně ženských rolích s výrazným a výstředním makeupem) natočil několi filmů s kamarádem ze sousedství - J.Watersem. Tahle černohumorná mozaika nechutností patří k těm skandálním. A Divine se nezastavil/a před ničím! Když na ulici pes vykonal potřebu, okamžitě přiskočil a s chutí posvačil - žádný trik, žádný střih, žádná čokoláda ( jako v Pasoliniho Saló). Waters v směsici nechutností ve skutečnosti odhaluje nahotu společnosti. Doznívá tu svoboda a nevázanost éry 60.let a začíná se projevovat počátek krize, na kterou zareaguje hnutí punk. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Milovat tenhle film asi nikdy nebudu, ale John Waters jednoduše natočil něco, co se prostě nikdy nezapomíná. Tady jsou scény, které vás překvapí, které vás vykolejí a které vám ukážou, že je všechno možné. A ano, některá část ve vás to skutečně může mít ráda a může se jí to líbit. Waters je magor, ale tenhle film je prostě zážitek. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Zda je to opravdu lepší než Šepoty a výkřiky, jak tvrdil divák v jednom z rozhovorů na konci filmu, posoudit nedokážu, ale zato můžu říct, že u sledování obou těchto svébytných „uměleckých“ děl jsem trpěl podobně. Poměr scén, které si chci pamatovat (vtipné hlášky typu: „Zdá se, že existují dva typy lidí...“), a těch, které si pamatovat nechci, je dost nevyrovnaný. Nic proti přehlídce oplzlostí, ono po pár minutách začne veškeré dění v kontextu snímku působit normálně, ale bohužel mi to celé nepřišlo vůbec tak zábavné, jak jsem si myslel, že bude. Zápletka je opravdu nicotná a některé scény jsou zkrátka absolutně bezobsažné a příliš dlouhé na to, aby bavily. S ranou tvorbou Johna Waterse se asi příliš přátelit nebudu. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (8)

  • Pri scéne, v ktorej sú dve živé sliepky použité ako sexuálne nástroje, najmenej jedna z nich zahynula, keď bola stlačená medzi dve nahé telá. (whack)
  • Jak asi většina ví, ono lejno, které hlavní postava na konci pojídá, je skutečný psí výkal, žádná náhražka... (matestlust)
  • Tato šílená komedie, překračující běžné estetické hranice, si vysloužila spoustu lokálních zákazů po celém světě. (ČSFD)

Reklama

Reklama