Reklama

Reklama

Night Stalker: Hon na sériového vraha

(seriál)
  • USA Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer
Trailer
USA, 2021, 3 h 9 min (Minutáž: 46–48 min)

VOD (1)

Epizody(4)

V roce 1985 číhá ve stinných zákoutích sluncem zalitého Los Angeles krutý sériový vrah. A dva neúnavní detektivové mu jdou bez ustání po krku. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Sázka na dva poldy ze staré školy se vyplatila. Divák se s nimi ztotožní lépe než se samozvanými vyšetřovateli, kteří mnohdy nadělají více škody než užitku. Ramirez je většinu času chytře upozaděný, prostor exhibovat dostane až na konci. Jeho zločiny často prezentují přeživší a pozůstalí. Tvůrci správně zdůraznili příčiny, které z něho udělaly zrůdu. Média mu pak přidělila stylovou přezdívku a hvězda byla na světě. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ricardo „Richard“ Muñoz Ramirez. Sériový vrah, sexuálny deviant, ktorý má na svedomí (preukázateľne) 13 obetí. "Netfilx", no najmä fanúšik dokumentov tohto druhu sa nemusí nijak obávať. USA je nevyčerpateľná studňa psychicky narušených jedincov, na ktorých príbehu, no najmä obetiach, si "Netfilx" do "skonania" môže budovať svoju temnú PR. Ich dokumenty s obdobným obsahom sú proste vďaka autentickým podkladom, ktoré majú na rozdiel od konkurencie k dispozícii - TOP. "ID" sa môže s tými svojimi inscenovanými krimi dokumentami doslova rozkrájať. Proste nedá sa konkurovať .. ()

Reklama

Maynard. 

všechny recenze uživatele

Omylem sem to vzal od 2.dílu...Ale ani ten 1.si nenechám ujít. Dokument je zajímavě naservírován. Je vidět, že si s tím někdo dal práci, páč to nejsou jen rozhovory a starý záběry, ale taky nový takový ty napínavý záběry se strašidelnou hudbou :o). Než sem viděl tenhle seroš, tak sem vůbec netušil, že někdo podobnej kdy žil. Takovejhle brutální vrah, kterej prostě jen dělal čistokrevný zlo. Tady je vidět, jak se policajti marně snažili tohodle maniaka odhalit. Ale jak říkal jeden opravdickej prezident - Pravda a lásky vždy zvítězí nad lží a nenávistí. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý som videl a nemám potrebu sa k nemu nikdy v živote vrátiť. Tento dokument nebol pre mňa úplne ľahký na sledovanie. Zisťujem, že dakedy mám menší problém s hororomi než s takýmito true stories. Tiller Russell odviedol výbornú prácu. Mystifikuje. Vytvára náš vzťah k obetiam a dáva veľa vecí do súvislostí. Ukazuje možno viac, ako by sa patrilo, ale nikdy to nie je úplne explicitné a cez čiaru. Na konci zostáva nepríjemný pocit aj akýsi smútok. Nepríjemný pocit, že toto sa stalo. A že ten strach, ktorý z toho šiel, paralyzoval krajinu a ľudí. A smútok z toho, že pri tom všetkom prišlo o život veľa ľudí. Milých ľudí. Nevinných. Tá miera zraniteľnosti a odvahy. Zvrátenosti a morálnej čistoty je v neustálom kontraste. Po celú dobu troch hodín. Na chvíľu budem musieť pozerať niečo ľahšie. O triedu lepšie ako Yorkshirský Ripper. ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Netflix tyhle dokumenty prostě umí. Po formální stránce je toho jen pomálu co vytknout. Možná to bude tím, že už jsem takových dokumentů viděl nespočet, nebo že se to víc věnuje obětem, ale přišlo mi to, že to jen sklouzává po povrchu (v zásadě i to sledování vyšetřování je tu dosti odfláknuté). PS (nečíst pro možné spoilery): Možná jsem něco přehlédl, ale z vyznění seriálu mi přišlo, že na všechno přisel Salerno s Carrillem, ale v zásadě identifikaci vraha provedla až SFPD. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (3)

  • Členové skupiny Marilyn Manson původně používali pseudonymy složené ze jmen populárních osobností a sériových vrahů. Jméno Richarda Ramireze využil baskytarista Jeordie White alias Twiggy Ramirez. (Ruda.neck)
  • Night Stalker zomrel ako 53 ročný, 7. júna 2013. V cele smrti bol už viac ako 23 rokov. (Game90)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

31.12.2021

Přichází den, kdy se každoročně obracíme na nejoblíbenější uživatele, aby se nám svěřili se svými topkami 3 filmů (a případně 3 seriálů) uplynulého roku. Od loňska je navíc doplňují i vybraní… (více)

Reklama

Reklama