Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Krátce po manželově smrti chce vzít Rachel Lappová (Kelly McGillisová) svého syna Samuela (Lukas Haas) na výlet do Filadelfie, aby mohli uniknout každodennímu stresu. Na záchodcích na nádraží se Sam stane svědkem vraždy a jelikož je jediný, kdo dokáže identifikovat pachatele, musí pomoci ostřílenému detektivu Johnu Bookovi (Harrison Ford) s následným vyšetřováním. Krátce po zjištění, že ve zločinu jsou zapleteni také příslušníci policejního sboru, je Book postřelen a nucen potají odvézt Rachel se synkem do jejich domu mimo město. Časem se detektiv na venkově sbližuje se členy místní amenitské sekty, pomáhá lidem s pracemi a vztah mezi ním a matkou se prohlubuje. Mezitím se však nepřítel pomalu přibližuje ke svému cíli. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (202)

zette 

všechny recenze uživatele

Mozna jako romanticky film to je uchazejici. Kriminalni linie byla ale tak naivni a neverohodna, az beda. Život v zidovske osade me taky nijak nezaujal, v cele s nesympatickou Rachel (Kelly McGillis). A tradicne me nebavil ani herecky vykon Harrisona Forda, v roli spravneho poldy, sikovneho tesare a zdatného automechanika. Rezie Weira tradicne dobra, jen nechapu ten oscarovy scenar... ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Napínavý film z (pro běžného "civilizovaného" člověka) neznámého prostředí byl natočen podle výborného scénáře a v hlavních rolích se představuje několik známějších herců a jedna megahvězda - Harrison Ford. Ford je ve své roli snad jako vždy výborný, zajímavá je i hudební stránka filmu a celkově se dá říci, že jde o maximálně vydařený film, což ale platí snad o všech filmech Petera Weira. ()

Reklama

major.warren 

všechny recenze uživatele

Perfektní scénář povýšený civilním Fordovo herectvím (správný policajt John Book je jedním z jeho nejsympatičtějších hrdinů) a motivem ortodoxní komunity amenitů. Z obyčejné detektivky se tak rázem stává nesmírně okouzlující film, který v sobě kombinuje hned několik žánrů. Weir i Ford zažívali v 80s své vrcholné období a jejich spojení ve Svědkovi stálo rozhodně za to. Mimo jiné jeden z posledních filmů legendárního skladatele Maurice Jarreho. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hraje v tom Somr, Aragorn, ta ženská z Top Gunu, Murtó ze Smrtonosné zbraně a hlavně výborný Harrison Ford. Snímku není mnoho co vytknout, kdyby ovšem divák neočekával trošku něco jiného. Ani tolik nevadí pohled na život Amišů jako spíše fakt že režisér navnadí diváka na mírně akčnější policejní snímek, aby to pak celé strhnul do rozhodnutí dvou lidí zda spolu zůstanou či ne. Na jedno podívání určitě, protože Weir zkrátka umí, ale bojím se že podruhé už snímek šanci nedostane. Scéna na záchodě je ukázkově napínavá. 60% PS: Druhá šance nastala a snímek je daleko lepší než tehdy poprvé. Vše sedí, plně soustředěný režisér, výborný Ford a já hlásím spokojenost. 75% ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Príjemne netradičný krimi-thriller od Petra Weira. Witness je zvláštne komponovaný film - napínavé scény má iba v úvode a samom závere, pričom celý stred vypĺňa pozvoľnou zápletkou z prostredia amenitskej (alebo amišskej) osady, a pri tom všetkom to vôbec nie je nedostatočná kompozícia. Vďaka skvelej Weirovej réžii, perfektným hereckým výkonom, ktorým vládne Harrison Ford a nenápadnej, ale peknej hudbe Mauricea Jarrea (stavanie stodoly je nádherný kúsok) je to film veľmi pútavý a zaujímavý. Vadila mi jediná vec, a to paradoxne Oscarom ocenený scenár, ktorý mohol byť zložitejší a menej predvídateľný. (7/10) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (14)

  • V jedné z prvních filmových rolí je možné zahlédnout Viggo Mortensena, který zde hrál jednoho z Amišů. (bubun)
  • Film se natáčel převážně v Pensylvánii v komunitě v Lancaster County, kde skutečně Amišové žijí. Filmaři do vesnice museli kvůli natáčení zavést elektřinu, po skončení filmování však ale vše uvedli do původního stavu a elektřinu zase odpojili. (janekrubes)

Související novinky

Komu letos poputují čestné Oscary?

Komu letos poputují čestné Oscary?

22.06.2022

Americká Akademie filmového umění a věd (AMPAS) každoročně kromě známého a mediálně ostře sledovaného předávání Oscarů na přelomu zimy a jara organizuje o pár měsíců dřív i menší ceremoniál předávání… (více)

Reklama

Reklama