Reklama

Reklama

VOD (1)

Boba Fett čelí na Tatooinu novým protivníkům. (Disney+)

Recenze (55)

darjeeling 

všechny recenze uživatele

Po variaci na Sedm statečných v Mandalorianovi (který obsahuje samozřejmě více narážek na staré filmové klasiky, zejména na westerny) tu máme inspiraci velkolepým výpravným filmem Lawrence z Arábie. Musím říct, že se mi velice líbí, jakým stylem tvůrci pracují se starými klasikami, které vpravují do světa Star wars a vzdávají jim takto i poctu. ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakože akce dobrá, ale vlastně nebylo třeba na začátku ukazovat "současnost" podle mě. Celý díl mohli nechat ve flasbacku s Tuskeny. Nicméně i tak to byla trošku otrava, protože nám divákům stále nedali důvod, proč by nás flashbackové pasáže měly zajímat. Ale je mi jasné, že tvůrci mají s nimi určitě nějaký záměr. ()

Reklama

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ma to potencial. Moc rad bych sledoval fantasy gangsterku ze SW prostredi. Kde Boba bojuje o moc. Misto toho dostavame nudny flashback s nesmyslnym vlakem, kde me nezajima kolik poustich lidi zemre. Opravdu mi nezalezi na zakuklenych potvorach, co jen vydavaji skreky a nebavi me sledovat jejich divne ritualy. Vzdyt se ani neda rozeznat jeden od druheho? ()

Lima 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vynikající low cost variace na Lawrence z Arábie,  a jestli to byl Favreaův záměr, tak klobouk dolů. Vizuálem to skoro vypadá jako tříáčkový film, pouštní scény pohladí estétovo oko, scéna přepadení vlaku je pak ukázkou špičkového střihu a na televizní poměry velmi slušných triků. K tomu ještěrka v hlavě, zvyky Tuskenů, výroba palice a závěrečný bojový tanec kolem ohně, výborné. Jak je vidět, Favreau je muž na správném místě a lze jen litovat, že nedělal i Obi-Wan Kenobiho. ()

Atrekan

všechny recenze uživatele

Část s přepadením vlaku vypadala jako typická zápletka jako vystřižená z Mandaloriana nebo Sola. Ve druhé polovině se však epizoda přetvořila v asi nejoriginálnější část všech SW seriálů, jakou jsme zatím měli možnost vidět. Pobavilo mě okénko, kde Boba získává vlastní gaffi. Čekal jsem, že mu ho vyrobí ňákej místní mistr zbrojíř, co vyrábí všem zdejším kmenům tradiční tuskenské zbraně po tisíce let. Ale vyrob si sám workshop bych si taky rád vyzkoušel :) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (5)

  • Nástroj, který Boba Fett (Temuera Morrison) používá k tvarování své gaffi hole, je vojenský LC-14B, Woodman's Pal. Je součástí sady pro přežití letecké posádky. (LUKICKK)
  • Wookijský lovec odměn je Black Krrsantan (Carey Jones), klíčová postava v sérii Marvel „Doctor Aphra“ a dalších komiksech. Pracoval pro Jabba Hutta v éře Impéria stejně jako pro Darth Vadera. Během této části své kariéry také bojoval s Hanem Solem a Chewbaccou. Black Krrsantan byl brutální bojovník, ať už v boji beze zbraní nebo s typickou zbraní svého druhu, laserovou kuší. (Veskoslav)
  • Pušky, které najdou Tuskeni ve vlaku, jsou upravené airsoftové repliky VSS Vintorez. (UncleMorty)

Reklama

Reklama