Reklama

Reklama

VOD (1)

Objevuje se nečekaný spojenec. (Disney+)

Recenze (87)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátá epizoda seriálu The Book of Boba Fett je takovým oříškem. The Return of Mandalorian v režii Bryce Dallas Howard totiž nebýt závěrečné scény nemá se samotným seriálem The Book of Boba Fett prakticky nic společného a působí spíše jako takový prostředník mezi 2 a 3. sérii Mandaloriana, která právě pro chystanou 3. sérii připravuje půdu. Titulní hrdina seriálu se paradoxně v seriálu neobjeví a zároveň paradoxně je tento neoficiální pilot Mandaloriana III prozatím nejlepší epizodou seriálu!   Po prvních čtyřech epizodách se tentokrát dočkáváme i někam jinam než na planetu Tatooine a vidíme Dina Djarina znovu v akci. A tentokrát s jeho novým suvenýrem, který si na konci 2. série Mandaloriana zajistil. Být tohle regulérní start 3. série Mandaloriana, lepší by to snad býti nemohlo. A i když se člověk musí smířit s faktem, že je tak trochu zvláštní věnovat kompletně epizodu čistě hrdinovi seriálu, který právě pro The Book of Boba Fett vystavil cestičku, esence Star Wars je v páté epizodě vlastně cítit zatím nejvýrazněji.   Din Djarin se už v úvodní scéně vrátí do akce a tentokrát i se suvenýrem, který si pořídil na konci 2. série svého seriálu. Být tohle první díl 3. série, lepší by být nemohl. Sliby o tom, že bude The Book of Boba Fett takový Mandalorian 2. 5 při sledování vlastně začnou dávat smysl, protože se tu krom vyprávění příběhu Boby Fetta právě připravuje i půda pro 3. sérii Mandaloriana. I skrze návrat dalších známých postav, opakované prozkoumání mytologie Mandalorianů a především právě oněch náznaků, kam se to celé bude vyvíjet dál. A 3. série Mandaloriana má rázem rozhodně neskutečný potenciál. Vyložené nadšení tak skutečně může jen snadno vyvolat pocit, že je zvláštní tuhle novou kapitolu příběhu Dina Djarina odvyprávět právě v seriálu o Boba Fettovi.     Ludwig Göransson poté pochopitelně do hry vrací hudební motivy z Mandaloriana a v úvodních titulcích dokonce zkombinuje ústřední melodii Mandaloriana s ústřední melodií The Book of Boba Fett a tenhle mix zní náramně. I po stránce vizuálu je tato epizoda zatím nejhezčí a zapomenout se pochopitelně nesmí ani na náznak toho, že příště nejspíš dorazí malý zelený přítel. Snad se ovšem tentokrát pozornost bude více věnovat i samotnému Boba Fettovi, když už to má být přeci jen jeho seriál. Paradoxně je ovšem z této epizody The Book of Boba Fett skutečně Star Wars jako takové cítit nejvíce v rámci celého seriálu..... ()

dO_od

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Haló? Nespletl si někdo na Disney+ epizody a nestrčil tam omylem začátek třetí řady něčeho jinýho? Intro až do druhé jízdy výtahem dost cool, Bryce Dallas Howard to chvíli snímala jako něco úplně novýho a fresh, pak přijde lul zvrat a druhá půlka je zas čistej fanservice ještě navíc s rádoby humorem. Oproti zbytku seriálu to je samozřejmě pomalu Vesmírná odysea, ale v kontextu toho, co předvádí s takovou stopáží zbytek áčkové seriálové produkce to je pořád jen lehkej nadprůměr. Další týden čekám návrat k teenagerům na vespách a starému pánovi, co polovinu času tráví v plenkách. ()

Reklama

IadyCaroline 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tenhle díl je nářez!!! Nemám jedinou výtku. Před chvílí jsem dokoukala a jdu si to dát znovu. Prostě takhle to má vypadat, SW jak se patří!!! Předem upozorňuji, že má recenze bude obsahovat spoilery, v pravou chvíli upozorním. Nadšením nevím kde začít. Za 1. Vizuál je perfektní, ať se jedná o jakoukoliv část pátého dílu. BACHA ZAČÍNAJÍ SPOILERY!!! 2. Bitka na jatkách - pecka!!! 3. Skrýš Mandalorianů a informace které se dozvíš při dialogu mezi Dinem a Zbrojířkou- wow!!! 4. Civilní let a odbavení (odzbrojení) - jako že WTF scéna!!! 5. Od příchodu k Amy do dílny až po tuning a zprovoznění legendární N1 - začala mi padat čelist!!! 6. Start a zkušební let - čelist mi padla!!! 7. Tolik odkazů na Epizodu I. 8. Hlášky, hlášky a zase hlášky!!! 9. Podprahová linka o citové vazbě na Grogua - mé srdce zaplesalo 10. Rozhovor s piloty X-Wings - jásala jsem radostí 11. Amy a její zkušenost s Jawou = chlupaté - jo jo jo :) :) :) Omlouvám se za nevzhlednou recenzi, ale lidi, to nadšení, které mám, je nefalšované!!! Plnej počet a zatím jeden nejlepší díl ze seriálu Boba Fett a nejen to, jeden z nejlepších dílů ze světa SW a do třetice jeden z nejoblíbenějších dílů ze všech seriálů co znám!!! Bry, nejen že jsi sexy kočka, ale Ty jsi k tomu navíc řemeslně zručná režisérka...❤️ ()

karlosss18 

všechny recenze uživatele

(POZOR, LEHKÉ SPOILERY!!!) Jakoby dost nadprůměrný díl, ale fakt mínus za mě je to, že je to seriál o Fettovi a celý to dali Mandovi. Tomu vůbec nerozumím. Kór když má tedy tahle první série celkově jen sedm dílů. Normálně bych dal 4*, ale za tuhle dehonestaci si to zaslouží jen tři. Návrat ke Groguovi je taky trapný, hned první díl Manda(Fetta) a on chce okamžitě, bleskurychle za svým malým kámošem, pro kterého má i vyrobený obleček na míru. :D Hm, dóóbrý zase, zase tak moc Mandaloriana nežeru. Ještě by ho mohli posléze fláknout do nového SW filmu, protože to teď přeci běží, je to v kurzu...OMG Zase něco podstatného, kde Disney šlápl vedle, bohužel. ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naozaj nerozumiem, prečo je piata epizóda seriálu spojením medzi druhou a treťou sériu iného seriálu. Feet sa tu neukázal ani na sekundu. Na druhú stranu je to kvalitatívne skvelá epizóda. Mando prechádza zmenou a dúfam, že sa v ďalšej epizóde predvedie v plnej sile. 90% Disney plus ()

Galerie (12)

Zajímavosti (12)

  • Zkratka BD-1 znamená „Buddy droid 1“ neboli „Kamarádský droid“. (Veskoslav)

Reklama

Reklama