Reklama

Reklama

VOD (1)

Tajemství jsou odhalena a Boba Fett se dozví novou informaci. (Disney+)

Recenze (68)

0verseer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá časť čisto emočný doják. Grogu, Luke, Mando, Ashoka, R2. Fanúšikom sa na to určite dobre pozerá. V druhej polke návrat k zápletke na Tatooine s asi sekundovým výstupom Boba Fetta. V tejto fáze je ťažké stotožniť sa s názvom seriálu, keďže Boba tu nehrá ani druhé husle a pôsobí to skôr ako Mandalorian séria 2.5. Aspoň sa však vrátil westernový nádych, ktorý bol pomerne výrazný a dobre fungoval v niektorých epizódkach Manda. Ako predkrm pred finálnou časťou ušlo. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatiaľ najlepšia časť, ktorej ale stále do plného počtu chýbalo veľa. Prvá polovica s tréningom sa príliš naťahuje, chýbajú jej poriadne dialógy. Druhá polovica je naopak zábavná a štýlová, potešil ma v nej aj návrat jednej známej postavy z Clone Wars. Nerozumiem len tomu, prečo v posledných dvoch epizódach seriál o Boba Fettovi úplne vyškrtol zo scenára hlavného hrdinu. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opět “Tlustý Bob” 90% epizody nikde a epizodě to (jak jinak) prospívá. Obsahově jde jen o snahu naroubovat předchozí Mandalorianovu epizodu na předchozí 4 a upřímně mě to nijak nevadí. Seriál se stejně neubírá jak bych chtěl (chronologické vyprávění) a obsahově je to zajímavější bez Boba (btw. dnes už je digitálně možné opravdu vše... herce netřeba :)). Navíc “zatažení” starých známých epizodě jen prospělo. ()

Hawkey15 

všechny recenze uživatele

Přesně ty Star Wars jaké jsem si vysnil. Pevně ukotvené v kombinaci žánrů sci-fi a western. To co bylo výborné na IV,V,VI díle a co trochu chybělo v I,II,III (ikdyž z pochopitelného důvodu, alespoň z mého úhlu pohledu). Dobře uchopené a využité vedlejší postavy, kulisy i místa (základy Jedi academie moc potěšili) . Je to "Book of Boba Fett" a je tady málo Boba Fetta...whatever! Mě nejvíc zajímalo hlavně to jak přežil a jestli se tvůrcům povede ho důstojně vrátit do hry, a to se povedlo. Chybí velkolepý příběh a dostáváme malé a celkem plitké jednohubky? Vůbec nevadí, v obyčejnosti je síla a navíc to hodně v zadu vypadá, že se přece jen větší linka rýsuje a pro všechny, kterým celý koncept nesedí mám dobrou zprávu. Pořád si můžete jít pustit VII,VIII,IX film. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dvě epizody kdekdo namítá, že je to moc Mando a málo Boba, každopádně podobné výtky jsou trochu mimo. Naopak, symbiotické zpracování materiálu je výbornou volbou, která umožňuje širší rozprostření vyprávění, aniž by kdokoliv významněji trpěl. Tenhle spin-of byl koneckonců s Mandalorianem od prvopočátku úzce spjatý - v Mandalorianovi začal, s Mandalorianem tematicky souvisí, v Mandalorianovi byl oficiálně ohlášen a pokud bude třeba, v budoucnu se od Mandaloriana osamostatní. Vzhledem k tomu, že Fettova linie aktuálně směřuje k jedinému cíli, kterému je věnována péče dostatečná, není ani druhý odklon do bratrských vod na škodu. Pokud by se k bratříčkům v dalších seriálech nezaujatě přidala ještě nějaká ta sestřenka a synovec, buďme rádi. A zbytek? "I will give you a choice." - je až paradoxní, jak silný tenhle moment byl v kontextu příběhu, v němž zjevně nepřehodil výhybku vypravěč (Kathleen Kennedy, jdi se bodnout). ()

Galerie (10)

Zajímavosti (7)

  • Malý světelný meč, který Luke (Mark Hamill) ukáže na konci epizody Grogovi, je Yodův. Není to originální meč, který používal i během Klonových válek. Ten ztratil během souboje s Darth Sidiusem. V komiksu „Star Wars: Age of Rebellion“, který je součástí kanónu, v části „The Trial of Dagobah“ si Yoda nový meč postaví během svého vyhnanství. Tento meč po smrti svého mistra Luke vezme sebou. (Veskoslav)
  • V kantýně v Mos Pelgu (Freetownu) je v tomto díle vidět jejich nový interiérový prvek: žebra Kryatského draka, kterého zdejší lidé pomohli porazit v druhé sérii seriálu The Mandalorian (od r. 2019). (Sidarius)

Reklama

Reklama