Reklama

Reklama

Země

Trailer 1

Žena zdrcená osobní tragédií se uchýlí do odlehlého srubu, zjišťuje ale, že přežít v divočině není jen tak. Najde s pomocí místního lovce sílu vyléčit svoje rány? (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (83)

nash. 

všechny recenze uživatele

Malý, přesto neuvěřitelně silný film. O bolesti a ztrátě, se kterou smířit nejde se, ale také o naději a síle života, to vše zasazené do nadpozemsky krásných přírodních kulis. Přes pomalé tempo strhující osobní drama, plné emocí a smutku, kterým je film pohlcen stejně jako Edeeina duše. Nestydím se za slzy, protože jen málokterý film mě letos dostal tak moc. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Paní prezidentová z House of Cards si natočila komorní film, kde si střihla i hlavní roli. Herecky to dává s přehledem a režijně s tím taky nemám problém, navíc je to celý natočený v naprosto překrásné přírodě, to prostředí samo o sobě přidává body. A pak je tady ta myšlenka ohledně žalu, samoty a životního restartu i za cenu toho, že u toho můžete umřít. Na jedné straně člověk, kterej odmítá pomoc, brání se tomu a chce si to "vyžrat" celý sám. Na druhé straně člověk, kterej podá pomocnou ruku i za cenu odmítnutí, protože mu to není jedno a nechce to nechat jen tak být. Za mě milý překvapení, i když hodně smutný... připravte si kapesník. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Tak tohle opravdu nebyl můj šálek čaje. Skřehotavě nazpívaná houkající píseň mne varovala již na začátku a asi jsem to měla poslechnout. Ale byla jsem zvědavá, co z toho bude. Žena z města po traumatu si jde lízat rány do divočiny. Zahodí mobil, pošle pryč auto, vleze do zatékajícího srubu, nic nezná, nic neumí, pušku v kůlně, nějak to dá. Tak si pěkně hrdinčila, až málem botičkama zaklepala. To malé vzpružení v postavě lovce, který ji zachránil a filmu dal svým osudem jakýstakýs směr, to bylo žalostně málo. A to jsem přidala druhou hvězdičku za kameru! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Je zaujímavé vidieť Robin Wright, ktorá pred 27 rokmi hrala vo Forrest Gumpovi a dnes má dvakrát toľko rokov. Na šarme jej to ale pred kamerami neubralo a vlastne sa prvýkrát objavuje aj za kamerou. Film je o smútiacej žene, ktorá hľadá nový život v horách, niekde v izolácii. Príbeh sa rozpletá len pomaly, pretože netušíte, prečo sa na tomto mieste zjavila, čo tam hľadá, čo sa jej v minulosti stalo a aké sú jej zámery. Pre film treba mať cit, chuť, naladenie. Pretože nemá príliš veľa dialógov a niekedy môže byť únavné sledovať dvoch zálesákov spievať si pri ohníku. Hlavnou pointou je zmierenie sa s bolesťou a minulosťou. Príbeh sa oficiálne odohráva vo Wyomingu, ale natáčaný bol v kanadskej Alberte. Neviem, aký je v tom rozdiel, že to museli meniť. ()

barteca 

všechny recenze uživatele

Chtěla tam přežít, žít, umřít ? Vybavenost praktická i mentální pro pobyt v divočině absolutně nulová, udivující u dospělého člověka. Film ty trampoty jak přežít přibližuje málo věrohodně. Smíření se s takovou ztrátou bývá letitý proces a v tom byl film silný a věrohodný. R.Wright se osvědčila. P.S. Není to film pro vegany. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení probíhalo ve Skalistých horách západně od Calgary v kanadské provincii Alberta. (sator)
  • Robin Wright (Edee) hraje ženu opouštějící civilizaci, aby žila sama v přírodě. Její bývalý manžel Sean Penn režíroval životopisný film Útěk do divočiny (2007) o muži, který opustil civilizaci, aby žil sám v přírodě. (sator)

Reklama

Reklama