Reklama

Reklama

Mistr loutkář

  • USA Puppet Master (více)

Obsahy(1)

Alex Whittaker a tři další okultisté vyšetřují rozruch kolem tajemství života, které objevil mistr loutkář - Andre Toulon. Brzy objeví Toulonovo tajemství smrti ukryté v pěti loutkách: každá z nich je jedinečně přizpůsobená k vraždění a mučení. "Tunelář" vyvrtává ostrou vrtačkou na své hlavě do lidí díry. "Pijavicovka" vylučuje vraždící pijavice, které vysají ze své oběti veškerou krev. "Špendlíková hlavička" zápasí se svými nepřáteli obrovskými rukami. "Čepelkář" má místo jedné ruky hák a místo druhé nůž ostrý jako břitva. A "Kašpárek", mozek celé pětice, plánuje vražedné akce. Dohromady tvoří armádu zkušených vrahů, geneticky naprogramovaných chránit smrtící tajemství, které skrývá MISTR LOUTKÁŘ. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (93)

cariada 

všechny recenze uživatele

Pět vraždících loutek a několik lidí co mají určité schopnosti ,a jeden starý hotel. No je to takový divný.Mrtvý se sám oživí. Ale loutky ho nakonec opět dostanou. No mnoho hororvého tam není ,ale koukat se na to nechá takové béčko. Ten konec je nedodělaný skončí to jakoby bez konce. Oživne vycpaný pes a je konec. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film je nedokonalý v hodně směrech, ale samotné loutky jsou prezentovány a předvedeny v dobrém světle. Určitě jsou tím nejlepším, co je ve filmu možné vidět. Jde o průměrný film, který položil základy k dalším pokračováním, ve kterých se tvůrci zdokonalovali, a proto je nutno ho brát s jistou odměřeností a nezavrhnout ho. Najde se tam i pár nelogičností nebo nudných scén, ale jak mile přijdou na řadu loutky objeví se vám - teda alespoň doufám - úsměv na tváři. Film doprovází celkem dobrá hudba Richarda Banda, která navodí nutnou dávku dusivé atmosféry. ()

Reklama

Campbell 

všechny recenze uživatele

Ve své době určitě bomba, dnes už bohužel průměr. Bohužel tohle nepatří ani z daleka z tomu nejlepšímu od Puppet master série a už vůbec ne od společnosti Full moon(ač se jedná o jejich zlomový film), tenhle díl se poněkud táhl ale nastolil příběh který byl ještě hodněkrát zfilmovaný, loutky se hejbou fajn a ukazují jak bizarně se dá zabíjet, ale je to spíše takový rozjezd. Další díly jsou většinou daleko lepší. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Člověk občas žasne, jaké „skvosty“ dokázaly rozjet velké hororové série (do tohoto dne má Mistr loutkář dvanáct pokračování). Přitom tenhle první díl se svou jednoduchostí a brakovostí nemá divákovi téměř co nabídnout, jedině snad nějaký mírný nástin loutkářské mytologie, která v tomto filmu ale vůbec není dovedena k nějaké smysluplné pointě. Mistr loutkář má velmi pomalé tempo, nepříliš schopnou režii a teroru v podobě oživlých loutek je v něm pouze poskrovnu. Musím přiznat, že jsem od téhle „kultovky“ čekal trochu něco jiného. [Sitges 2019] ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jednou jsem náhodou na stánku s časopisy uviděl tohle, tak jsem to koupil za těch 39 kč a naivně čekal, že se budu trochu bát (ó, jak naivní jsem byl :-)). Začátek nevypadal až tak špatně, ale pak to začalo být nudné, trapné, někdy až k smíchu a konec dokonal toto béčkové dílo opravdu k "dokonalosti". Hodnotím 2*; 1* za atmosférickou hudbu a 1* za ty loutky samotné (ty byly stylové a také to nejlepší na filmu). ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Úvodní část filmu se odehrává v roce 1929, zbytek pak v současnosti v roce 1989. (noelcoward73)
  • Blade (Čepelkář) je jedinou loutkou, která se objevila na všech obalech VHS, DVD a Blu-ray k tomuto filmu. (JesterKruger)

Reklama

Reklama