Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 15

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 15

Recenze (623)

POMO 

všechny recenze uživatele

Příběh Furiosy a její očekávané pomsty, navíc s větším nahlédnutím do Citadely, je dramaturgicky hutnější než nekonečná honička v prvním filmu. Přesto není ani v nejkrutějších scénách či náznacích citů bůhvíjak emotivní. A hlavně nemá Toma Hardyho. Postava Furiosy, od dětství modelovaná násilím, nelidskostí a hnusotou, je ale dostatečně silným tahounem, dynamika filmu je od první scény neskutečná a ty šílené masky a kostýmy, spolu s vizuály a detaily v nich, naprosto úžasné. Filmařský vrchol scénografie a tvoření originálního fantaskního světa. Chrisovi Hemsworthovi jsem měl ale problém toho šíleného záporáka naplno uvěřit. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zběsilá cesta trochu jinak? Millerovi se i po devíti letech podařilo trumfnout své mistrovské dílo. Akce tam sice není tolik, ale o to silnější je příběh. Celkově nám to dost vysvětlí fungování tohoto šíleného světa. Dostáváme příběh Furiosy a zjišťujeme, jak se vlastně dostala do Citadela a vysloužila si svou reputaci neochvějné imperátorky. Celé je to vlastně příběh o pomstě, protože Dementus (Chris Hemsworth) ji jako malé zabije matku. Ta od té doby střádá plány, jak se mu za to pomstít. Díky své povaze, šikovnosti a vytrvalosti se vypracuje nahoru a má ty nejlepší předpoklady pro to, aby pomstu provedla. Objeví se tu mnoho postav, které známe z minulého dílu. Sám Hemsworth roli šíleného záporáka hraje opravdu skvěle a je vidět, že si to užívá. Charlize Theron nastavila laťku dost vysoko, ale i tak Anya Taylor-Joy role Furiosy zhostila skvěle. Nejvíc mě asi zaujala bitva o náklaďák na benzín. Vůbec bych se nebál dalšího dílu. "Vrať mi zpátky mé dětství!" ()

Reklama

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem se až vyloženě lekl, když jsem se teď podíval, že od posledního dílu, uteklo už devět let ! Další šílený koncert, v úchylném postapo světě, který se mi líbil více, díky lepšímu a mně sympatičtějšímu obsazení, než v té Zběsilé cestě (Hardyho nemusím). Dechberoucí tempo, skvělé akční scény, jen mě občas rušilo zelené plátno s efekty, které tu jsou místy do očí bijící a obraz v tu chvíli byl strašně nepřirozený, možná chyba u mě, netuším. Každopádně ale slušná podívaná, kterou jsem si náramně užil. Škoda, že nedošlo na více emotivnější scénu, s tím řidičem náklaďáku, když už si sním dala Furiosa takovou práci ho zachránit, z té Bullet pevnosti. Lepší čtyři. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Výborný flashback ke Zběsilé cestě. Chybí Max Rockatansky (na to mrknutí oka byl Tom Hardy zastoupen kaskadérem Jacobem Tomurim), chybí šílené tempo, ale zato příběh je výživnější. Furiosa vysvětluje zákonitosti minule představeného světa, ukazuje rozdíly mezi vládci pustiny a dělá tak z Nadsmrťase toho hodnějšího. George Miller jako by si uvědomoval, že spoustu věcí přeskočil a prezentoval jako fakt aniž by je ukázal. Popisuje zde křehkou symbiózu moci. Tu naruší Dementus Chrise Hemswortha, který patří k nejlepším kreacím jeho kariéry. Pokud platí, že zatím poslední Šílený Max byl hlavně o Furiose tak Furiosa je především o lišáckém Dementovi. To na něm se ukazuje proměna světa v ropou nasaklou poušť. Anya Taylor-Joy je dobrá, ale holčička co ji hraje za mlada je ještě drobek lepší. Slabší hudba a malinko horší triky. Přesto velmi fajn. Už se nudim. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pouštní zlodružství pro velké kluky a zuřivé holky. Zatímco útržky z Fury Road při závěrečných titulcích připomínaly tankovou scénu z Poslední křížové výpravy, to předtím bylo Království křišťálové lebky, kterému chyběl už jen Hořan Bravestone v bugině a hejno agresivních pštrosů. Nebudu ale žehrat na trikové způsoby, když je to tak sympaticky zběsilé, energické, bez vnitřních pravidel a s hravými detaily u kostýmů, masek a auto-motoparku (za všechny vystřihnuté otvory v obleku poradce Immortan Joea, kterými si stimuloval bradavky či prodloužení reálné jizvy nad rtem Toma Burkea). Finále, kdy se Dementus Hur už bez spřežení, ale stále s nosem přes půl Nového Jižního Walesu, vykecával se svou Nemesis, jen podepsalo Millerovo krédo, že dialogy film jen zpomalují.. „Lady and gentlemens! Start your engines!“ ()

Galerie (44)

Zajímavosti (35)

  • Na filmovém festivalu v Cannes sklidil film sedmiminutový potlesk vestoje. (Johnny.ARN)
  • Jednou z najvýraznejších zbraní vo filme je "Flame-guitar", hudobný nástroj, ktorý produkuje oheň a je používaný Dementusovým osobným bardom počas bojových scén. Tento nástroj je ikonickou súčasťou filmu a je vytvorený kombináciou reálnych hudobných nástrojov a pyrotechniky, čo z neho robí jedinečný prvok v akčných sekvenciách. (KingMayk)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama