Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (586)

Gimli 

všechny recenze uživatele

Skoro celou dobu mi to připadalo, jako když si parta dětí hraje s autíčky a legračními panáčky na pískovišti. Ty postavy skutečně většinou působily jako plastové figurky bez života a kulisy byly až příliš okatě umělé. Až na několik málo momentů se naprosto vytratil drajv Zběsilé cesty. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

This is my kind of revenge movie! Všichni jsme nejspíš byli napjatí, jak to dopadne, ale George Miller opět dodal to, co slíbil, a k tomu pár překvapení navíc. Ač se tvorba prequelů, u nichž navíc víme přesně, kam směřují, může zdát divácky zbytečná a neatraktivní, Furiosa bude historicky jedním z těch mála příkladů, jak to udělat naprosto správně. Její příběh dokonale funguje sám o sobě, je dost odlišná od svého předchůdce, akce je výjimečně nápaditá a choreagrofaná, worldbuilding je opět široký a unikátní. Nahlédneme do fungování postapo světa, rozdělení jednotlivých frakcí, logistiky jejich spolupráce. Celý snímek zkrátka funguje dojmem, že má za sebou ještě celou další neviditelnou backstory všeho a všech, což mnohým současným "mělkým" blockbusterům naprosto chybí. Strašně držím palce, ať to na tržbách vydělá co může, velmi nerad bych totiž viděl tuhle sérii, jak se odporoučí do Valhally. Miller na to pořád má! ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Furiosa byla ještě dítě, když ji unesli z domova. Vyrůstala obklopená násilím a šílenstvím, nikdy ale nepřestala toužit po pomstě. V pustině se schyluje k válce mezi dvěma armádami brutálních diktátorů. A Furiosa hodlá být v první linii. George Miller se vrací do krutého postapokalyptického světa, ale trochu jinak, než byste možná čekali. Akce je pořád hodně a v jedné jediné scéně je tolik nápadů, že by z toho ostatní hollywoodské blockbustery mohly žít několik let. Prim tu však tentokrát hrají komplexnější postavy a především větší snaha o ponoření se do světa plného chaosu a objevování, že i ten má svůj řád. Miller natočil další ze svých vizuálně opulentních a nekompromisních vizí a ví, že si může dovolit nejít naproti divákům, kteří očekávají jen víc toho, co dostali minule. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

"Zdravím všechny, jsem rád, že opět mohu diskutovat svůj potenciální nový film s vedením Warner Bros. Takže... minule jsem na to šel trochu akčněji. Jakože OK, akci bych pochopitelně nevynechal ani u další šance, tentokrát bych to ale rád pojal víc přes mytologii toho světa, atmosféru oktanové pustiny, a více rozvinuté postavy... co vy na to??" "Ve vší úctě, pane Millere, i kdybyste novou část Mad Maxe natočil jako komorní drama o počátku mutace těch divnejch albínů, tak Vám na to ty prachy dáme, protože tenhle svět je prostě šíleně (ehm) zajímavej, a baví nás, a Vy jste režisérský virtuóz numero uno." Uf, stihnul jsem to v kině! Tohle vidět zpětně jen v TV, tak si přeřežu šlachy dveřma od tahače. Za mě snad ještě o krapínek lepší než minule, ten hloubkový ponor do světa rozervané Austrálie je strašně super. [CineStar Anděl] ()

choze 

všechny recenze uživatele

Předchozí Zběsilou cestu řadím mezi tři nejlepší filmy natočené po roce 2000, ale Furiosa je pro mě zklamaní. Ten wow efekt pochopitelně nešlo zopakovat a že se Miller vypravěčsky vydal jiným směrem - od jedné velké autohoničky ke kronice pokrývající několik let - je v pořádku (byť ten předchozí přístup byl originálnější). Ale ta zběsilá intenzita Cesty tady citelně chybí, hlavně v akčních scénách, ale ani vyprávění není nějak strhující a ve výsledku je to jednoduchá vyprávěnka o pomstě, zasazená do zajímavého světa, který mi ale nepřišel skutečný a tím pádem po mě stekla i jeho krutost. Válka kmenů mohla být zajímavější a ani při komorním závěrečném zúčtování jsem nejásal, spíš jsem si říkal "Tak už ho konečně zabij...". Plus Hemsworth šaškuje a Anya nastupuje na scénu dost pozdě a tu drsňačku jsem jí věřil jen částečně. Snad to docením při dalších zhlídnutích. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Lachy Hulme loboval u George Millera, aby se ujal role Nesmrtelného Joea, protože chtěl uctít ztvárnění postavy Hughem Keays-Byrnem a také věděl, že dokáže napodobit Hughův hlas a oční herectví pro Joea. Miller nakonec souhlasil s jeho obsazením. (Johnny.ARN)
  • S délkou 148 minut (2 hodiny 28 minut) se jedná o dosud nejdelší film o Šíleném Maxovi. (Johnny.ARN)
  • Film prehlbuje pochopenie konfliktu o vodu v post-apokalyptickom svete. Dementus a jeho frakcia kontrolujú kľúčové vodné zdroje, čím si zabezpečujú moc nad ostatnými kmeňmi. Táto politická hra o vodu je ústredným bodom filmu a zobrazuje dôsledky boja o zdroje v rozpadajúcej sa spoločnosti. (KingMayk)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

Ani Furiosa nezabrala, lidé do kin nechodí

29.05.2024

Pohled na celosvětové tržby kinařů je tento rok týden od týdne smutnější. O potenciální blížící se krizi kin i velkých filmových studií se mluví už poměrně dlouho a důvody jsou nasnadě. Vzestup… (více)

Reklama

Reklama