Reklama

Reklama

Furiosa: Sága Šíleného Maxe

  • Austrálie Furiosa: A Mad Max Saga (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Svět se rozpadá a mladá Furiosa (Anya Taylor-Joy) je unesena z Green Place a končí v rukou velkého motorkářského gangu vedeného Dementem (Chris Hemsworth). Když si prorazí cestu Pustinou, dorazí k Citadele, ve které velí Immortan Joe. To způsobí bitvu mezi oběma vůdci a v této válečné zóně bude muset Furiosa přežít mnoho zkoušek při hledání cesty domů... (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (610)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Po technické a akční stránce naprosto vymazlená záležitost, u které člověk skvěle vypne. Doporučuji si zajít do kina na verzi 4DX, kde zběsilá akce ještě více vynikne. Byli jsme protřepaní jako Martini ve filmu s Jamesem Bondem. Moc se mi líbilo, že se zde zbytečně nežvanilo. Ono by to vlastně ani mezi řinčením motorů stejně nebylo slyšet a diváci se tak mohli rochnit v přehlídce perverzností postapokalyptického světa. Tento snímek zcela jistě neocení fanoušci Green Dealu. Vzhledem k současné extrémně nízké návštěvě kin obecně se však trošku bojím, aby na sebe snímek vůbec vydělal. Načasování jeho umístění do kin nebylo ideální a nad příchodem dalšího dílu tak může viset zlověstný otazník. [86 %] ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ani jsem netušil, jak mi tento svět chyběl a ačkoliv se nepochopitelně s filmem nenese takový hype, jak by po premiéře mnohdy oceňovaného nejlepšího akčního filmu desátých let - Mad Maxe, rozhodně mělo. George Miller mě i na ještě starší kolena opět dostal a vlastně úplně jinak. Servíruje naprosto prvotřídní vysokooktanovou akční jízdu, která i kvůli možná až moc přefouklé dvou a půl hodinové stopáži umí i zvolnit, ale když pak dojde na tu nejdelší v předposledním aktu, vyloženě mi spadla čelist. Vizuálně patrně přibylo VFX efektů nad těmi praktickými, ale sakryš, takhle skvěle vypadající snímek tu letos byl jen díky Duně a kdo ví, kdy na nějaký podobný dojde znovu. Anya Taylor Joy opět totálně kraluje a mrzačí svýma obříma kukadlama a člověk jen zamrzí, že se jedná o prequel a člověk rámcově tuší jak to dopadne a co se ještě musí stát. Hemsworth si se svojí ženou natáčení v Austrálii patrně dost užil, jen dost zamrzí další velký kasovní propadák nejen v jeho kariéře. Bolí to setsakra moc. Ale sám jsem se ujistil, že natáhnout na Furiosu lidi do kina opravdu není žádný med a nejde o masovku. Jak já bych se ale rád do tohoto světa vrátil. Pětikvalt je to spíše slabší v kontextu více let, ale pořád jsem si to setsakra v kině užil a to se stává čím dál tím méně často. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Další super honička s náklaďákem. Bavil jsem se celou dobu, ale není to tak bezbřeze psychopatické jako Fury Road. Je tu dokonce nějaké politikaření a válečný manévry a na to nejsem zvědavej. Nejvíc se mi to líbilo, když byla Furiosa ještě malá. Taky mi trochu vadilo, že v tom postapo světe s asi dost sračkovejma bambitkama všichni trefujou headshoty na kilometry daleko. Šílenýho Maxe 2 si v životě pustim klidně ještě desetkrát, na Furiosu se už podle mě znova nepodívám. ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

To co jsem doufal, že dostanu od druhé Duny, jsem dostal od Furiosy. Prakticky ve všech ohledech pravý opak oproti frenetickému a zběsilému Mad Maxovi. Táhlá a rozvážná postapokalyptická kronika wastelandu , která si bere to nejlepší nejenom z Mad Maxe, ale také z 300, Rychle a zběsile a ano .. i z Duny. Je to fenomenální, dech beroucí a několikrát jsem se při sledování zajíknul blahem. Jednozáběrovka ve vzduchu je absolutní top. No a Hemsworth ... ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Furiosa byla ještě dítě, když ji unesli z domova. Vyrůstala obklopená násilím a šílenstvím, nikdy ale nepřestala toužit po pomstě. V pustině se schyluje k válce mezi dvěma armádami brutálních diktátorů. A Furiosa hodlá být v první linii. George Miller se vrací do krutého postapokalyptického světa, ale trochu jinak, než byste možná čekali. Akce je pořád hodně a v jedné jediné scéně je tolik nápadů, že by z toho ostatní hollywoodské blockbustery mohly žít několik let. Prim tu však tentokrát hrají komplexnější postavy a především větší snaha o ponoření se do světa plného chaosu a objevování, že i ten má svůj řád. Miller natočil další ze svých vizuálně opulentních a nekompromisních vizí a ví, že si může dovolit nejít naproti divákům, kteří očekávají jen víc toho, co dostali minule. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (35)

  • Zvažovalo se, že by si roli Furiosy (Anya Taylor-Joy) zopakovala Charlize Theron, kterou by „omladili“ pomocí CGI techniky zvané de-aging, podobně jako tomu bylo např. u herců z filmu Irčan (2019). Režisér George Miller nakonec nápad zavrhl, jelikož mu tato technologie nepřipadala dostatečně vyvinutá. (fiLLthe3DD)
  • Režisér George Miller objasnil, jak vznikl nový padouch Dementus a jak přemýšlel o obsazení Chrise Hemswortha do této role. Miller řekl, že „tato postava musí mít charisma“: „Musí v sobě mít spontánnost a temnotu.“ Hemsworth se tedy inspiroval diktátory napříč historií. Miller také hovořil o tom, že měl problém najít vhodného herce pro roli Dementa, než s Hemsworthem vedl „dalekosáhlý a mnohoúrovňový“ rozhovor, který ho přesvědčil, že tento muž je pro tuto roli ten pravý. Podle zvuku Miller na Hemswortha netlačil, aby roli vzal, ani Hemsworth nebyl příliš horlivý, aby ji přijal, příležitost se jim oběma prostě zdála správná. „Během procesu se objevily postavy,“ vysvětlil Miller. (Johnny.ARN)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

Spojí Chris Hemsworth G.I. Joe a Transformery?

31.05.2024

Sympatický rodák z Austrálie se stále vehementně snaží vymanit se ze škatulky marveláckého Thora. Nejspíš si je velmi dobře vědom toho, že ze slávy boha hromu se věčně žít nedá, proto se snaží… (více)

Reklama

Reklama