Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Uběhlo sedm let a Harald usiluje o korunu pro norského krále. Leif hledá Zlatou zemi a Freydís se stará, aby se jejímu lidu dobře žilo. (Netflix)

Recenze (11)

Kebabkony 

všechny recenze uživatele

Každou sérií to bylo lepší a tady to jde opět vidět. Víc se tu věnujeme postavám a už mě docela zajímají a nejsou mi u prdele. Příběh je taky zajímavější a může se krásně rozvíjet. Jediný problém je to, že tohle je poslední sérka, takže vlastně v tom nejlepším to ukončili a víc nedostaneme a konec mě úplně neuspokojil. Přitom to to začínalo být fakt koukatelný. Škoda 7/10 ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť o kúsoček lepšie ako druhá séria. Pribudli silnejšie intrigy i väčšia ochota vraždiť, pričom zásadným “hráčom” v prebiehajúcom deji sa stáva “kresťanstvo”, ktoré pomaličky ale isto ukazuje svoju “pravú tvár” a je zásadnou príčinou všetkých zverstiev či krviprelievania. Ako plynul čas, príchodom záveru dochádza na jednu zradu za druhou a tak len dodám, že sa celkom teším na sériu štvrtú, po ktorej by ma po vzhliadnutí tej prvej, ani len nenapadlo že raz budem chcieť siahnuť. Medzi 3-štyri. ()

Helo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

NEtflix řekl NE 4. sérii a scénáristi tak měli co dělat, aby to aspoň trochu nějak ukončili. A je to vidět. Slušnej začátek série, důraz na postavy (i když občas ne úplně zábavně), vykreslení poměrů, nikam se to nežene. A najednou je tu poslední díl, kde musí všechno skončit. Takže postavy používaj fast travel, zvraty nedávaj moc smysl a závěr působí dost neuspokojivě. I když jsme se nedostali až k Hastingsu, na kterej první epizody v Normandii pomrkávaly, tak proč toho Leifa aspoň nedostali do tý Ameriky? Největší úspěch jeho života, důvod, proč ho do seriálu vůbec vybrali jako hlavního protagonistu... a pro nic. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na téhle sequelové sérii je vidět že dostáva postupně větší a větší péči, takže trojka opět vypadá o něco lépe než dvojka a i příběhově je to zase o kousek záživnější. Bohužel pro mě to ani potom co jsem zkouknul komplet původní seriál tohle nebude nic k čemu bych měl tendenci se někdy třeba vrátit a nebo se těšil na další případnou sérii. Na jedno podívání je to ok, i těch hluchých míst je méně, ale za pár dní o tom budu vědět jen na základě tohoto komentáře…70% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Řada si drží “standard” minulé řady - na hranici žumpy. Opět tu je několik linek (mezi lety 1038  - 1046), kdy prakticky jen jedna má smysl (a je nejvíc dynamická). Linka mapující 8 let života Haralda III Norského (Leo Suter) Zbytek je čistá užvaněná vata (Anglie) nebo feministická agitka. Jako celek, ale opravdu špatný vtip. ()

Kopi1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Produkce je sice zas o něco větší než v předchozích sériích, ale furt to jede na vlně průměru. Valhalla za mě nemá skoro nic nového co nabídnout a akorát to spíše kazí pověst předchozích Vikingů. Postavy jsou téměř všechny nesympatické, Knut je jediný, kterého dokážu respektovat. Nějaké bitvy tu byly, ale nic extra. Kostýmy a lokace moc chválím, na to se koukalo dobře. Byl jsem překvapen, když jsem se dočetl, že Harald opravdu byl v Rus a pak bojoval za Konstantinopol a probojoval se mezi elitu a o jeho zvláštní taktice a na dalších postavách také něco pravdy (protože v seriálu mi to občas připadalo jako výmysl). Poslední 2 díly byly docela uspěchané, zde bych to klidně zakončil filmem pokud je vážně konec (podobně jako u Last Kingdom). Všechno se to ale za mě recykluje furt dokola, Valhalla měla některé nové a zajímavé nápady, ale bohužel to nestačilo. Skol. ()

bearmeedek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalita třetí sérií opět roste a je hloupost toto dílo předem zavrhnout jen proto, že to nejsou "ti původní" Vikingové. Dějově opět pestré. Jediné, co celou sérii trošku brzdí, jsou pasáže s Freydís, která je sice stále dobrou bojovnicí, ale veškerý svůj život věnuje až nereálné dobrosrdečnosti kolem sebe. Tak jak v minulých sériích, i v této má silné slovo víra. Křesťanská, pohanská, jakákoliv další. Všechny jsou násilnické a ve výsledku pro zdravý rozum i zbytečné. ()

NikaIn 

všechny recenze uživatele

Mne osobne sa táto trojka páčila veľmi.Skončilo to tak otvorene, podľa mňa to určite bude mať pokračovanie,na ktoré sa teším.Malo to napätie, kostýmy a výprava veľkolepá.Intrigi a lsti udržujú diváka v napätí, súboje premekané. ()

gregaart

všechny recenze uživatele

Valhalla/Slavhalla si proste žiada ešte jednu sériu, ktorá by sa skončila bitkou u Hastings 1066. Bol to symbolický koniec nostalgickej éry Vikingov, Sasov i Slovanov. Keď v roku pána 1066 zomrel syn Emmy Normanskej, Anglický kráľ Eduard Vyznávač, tak o trón sa ozvali traja uchádzači. Kráľom Anglie sa stal Godwinov syn Harold Godwinson. Práve on v bitke pri Stamford bridge prekvapivo porazil a zabil nášho hrdinu, Nórskeho kráľa Haralda Sigurdssona. Lenže tesne potom ho v bitke u Hastings porazil a zabil Wiliam dobyvateľ z Normandie. Ktorého v tretej sérii ako mladého aj nakrátko vidíme. A nakoniec v tom istom roku vypálili Wendi alebo Polabskí Slovania Hedeby v Dánsku. Preto mi to príde také nevyužité. ()

Thalin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že konečně začaly příběhy gradovat a postavy začaly být zajímavé, mi to přijde prostě useknuté. Místy se to navíc lehce táhlo a některé vedlejší postavy bych s klidem oželela. Ale klidně by to mohlo mít nějaké pokračování, tady mi přišlo, že se to snažili rychle uzavřít v posledních pár minutách a působí to akorát nevyužitě. ()

Reklama

Reklama