Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (97)

Flopik 

všechny recenze uživatele

Vymietačský horor, kde nebol zrovna najmenší rozpočet a ktorý sa celkom podaril. Škola exorcizmu výborný nápad, hlavná hrdina je sympatické a po hororvej stránke občas niečo príjemne vystraší. Inak je to ale všetko v starých kolajoch, kde miestami poteší atmosféra.  Snažilo sa to byť aj reálne začo chválim, nemôžem si však pomôcť, že to mohlo a malo byť lepšie. Koniec v katakombách, výborne zvolené miesto ale hrozne rýchly. Finále v taxíku skôr na smiech. U mňa za čisté 3* ale jednu prihodím, nakoľko takýchto hororov, ktoré nestoja za prd je veľmi málo. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mainstreamový vymítací horor, kterému plus mínus nemám co vytknout. Že film vrší jedno klišé za druhým mi bylo celkem jedno, protože jsem s tím počítal a navíc Stamm to dělá celkem nenásilnou formou, takže to divákovi ani nepřijde. Plusem je i prostředí vymítacího semináře a prostřihy do "skutečných" případů. Povedený je i casting s neokoukanou Jacqueline Byers v roli jeptišky, které přihrávají zkušení veteráni jako Virgina Madsen nebo Colin Salmon, který vypadá snad třicet let pořád stejně. A nakonec je tu démon, který sice nepředvádí nic nevídaného, ale prostě umí a to se počítá. Vůbec bych se nezlobil, kdyby se sestra Ann ještě někdy v budoucnu porvala s nějakým pekelným parchantem. 75% ()

Reklama

borec999 

všechny recenze uživatele

Subžáner vymietačských/exorcism hororov je už zrejme totálne vyčerpaný. Diablova korisť sa odohráva v zaujímavom prostredí školy pre exorcistov a veľmi sa snaží byť strašidelným hororom, pri čom občas jej to aj vychádza. V závere ale neponúka nič čo by sme v iných exorcism hororoch už nevideli a je len obstojnou, rutinnou žánrovkou. Pre ľudí, ktorí nevideli veľa alebo možno žiaden horor na podobnú tému, môže byť Diablova korisť pútavá, skúsenejší len mávnu rukou. 55% a priemer. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Ďáblova kořist zvládne obstát jako kdovíjak neurážlivý hororový výplach, kdy jsou ovšem jeho ambice o něco více krapet směšné. Stamm se možná snaží, k umu takového Jamese Wana má ovšem Stamm v jednotlivostech daleko. Aktuální hororová cílovka nejspíš bude dostatečně uspokojena, takový 50 let starý Vymítač ďábla Williama Friedkina je ovšem pořád i po 5 dekádách někde úplně jinde…. Více zde ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny nie sú vôbec zlé. Hlavná hrdinka je uveriteľná a školenie exorcistov v neohranom prostredí ma zaujalo. Potom sa to však zvrhne na klasické vymietačské klišé, kedy to už nemalo šťavu. Hlavná postava je stredobodom všetkého a jej okolie postáva ako bábky. Škoda. Keby sa viac scenáristi zamerali na mytológiu vymietania a výuku budúcich vymietačov, mohlo to tesne líznuť aj štvrtú hviezdu. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)
  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Původní název filmu byl „The Devil's Light“, ale později byl změněn na „Prey for the Devil“. (Baru.Class)

Reklama

Reklama