Reklama

Reklama

Ďáblova kořist

  • USA Prey for the Devil (více)
Trailer 1

Sestra Ann je pětadvacetiletá dívka, která oddaně věří, že provádění exorcismu je jejím posláním. Je však v rozporu s tradicemi instituce: jeptišky nesmějí provádět exorcismy, pouze kněží. S podporou mentora, profesora, který vycítí její zvláštní dar, jí je dovoleno sledovat skutečná školení. Její touha dokázat, že je sama sebou, nabere osobní rozměr, když se setká s jedním z nejvíce narušených pacientů školy. Během jejich trýznivých setkání se sestra Ann ocitá tváří v tvář démonické síle, která zamořuje školu a má záhadné vazby na její vlastní minulost. Tehdy si plně uvědomí sílu zla i své vlastní překvapivé schopnosti. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (96)

figliar 

všechny recenze uživatele

Už z názvu som očakával ďalšiu tuctovú satanistickú vymietačku. Na jednej strane ňou aj film bol, ale predsa len sa tu objavil nový prvok v podobe kláštora, ktorý si vychováva svojich vlastných rádoby exorcistických Hitmanov v budove, ktorá bola technicky lepšie vybavená ako ÚPVO (Úrad paranormálneho výskumu a obrany) z Hellboya. A to mi vôbec nedávalo zmysel. Keď k tomu pridám nepochopiteľné správanie postáv a neustále poukazovanie na feminizmus, ani ten jeden pre mňa nečakaný dejový zvrat filmu nepridal na kvalite. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Prvé dve tretiny nie sú vôbec zlé. Hlavná hrdinka je uveriteľná a školenie exorcistov v neohranom prostredí ma zaujalo. Potom sa to však zvrhne na klasické vymietačské klišé, kedy to už nemalo šťavu. Hlavná postava je stredobodom všetkého a jej okolie postáva ako bábky. Škoda. Keby sa viac scenáristi zamerali na mytológiu vymietania a výuku budúcich vymietačov, mohlo to tesne líznuť aj štvrtú hviezdu. ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Ďáblova kořist vcelku přesně odráží dosavadní zkušenosti tvůrců. Zappia je sotva průměrný scénárista a Stamm průměrný, ale relativně zručný režisér. Producenti se také pohybují spíše v mělčích vodách, ale budiž jim ke cti, že co ušetřili obsazením neotřelých tváří (v kombinaci s velmi otřelými polobéčkaři), to dali na solidní výpravu. Takže výsledkem je docela dobře vypadající horůreček, který vás ničím krom lekaček nepřekvapí, jen vás možná rozladí primitivním příběhem. Ono by nejspíš šlo i s tímto scénářem, udělat atmosferickou jednohubku, která by nejednoho fandu potěšila. Stačilo by vyměnit pěknou tvářičku Jacqueline Byers za nějakou jeptiškoidnější average..., udělat to celé ponurejší, komornější a špinavější. Když je to takhle napudrované, vyniknou hloupá místa, nedaří se udržet atmosféru a zbytečně přitažlivá jeptiška v kombinaci s pomrkávajícím kněžím, odvádí pozornost... . Navíc měli tvůrci potřebu potěšit feministky, které jistě těžko koušou fakt, že je církev samý pinďourkář a ženám je mnoho věcí zapovězeno. Myslím si to taky...proč by měl Bohdan ženám něco upírat...když můžou boxovat, proč by nemohly potírat démony. Nicméně aby to proběhlo bez odporu a dokonce s takovým nadšením ze strany církve, jako v tomto filmu...to by ani cool Franta nedovolil. V reálu by zatuchlá církev spíš dovolila knězům nosit tanga pod sutanou, než aby nechali mladou jepťu, někoho ovymítat. 50% ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Predvidatelna "vymietacka" s emancipovanou, tvrdohlavou, ale odvaznou sestrou Ann. Jacqueline Byers sa zhostila role colkovo uspokojivo a biele vlasy jej dodavaju ojedinelost, ktora bola v prudkom kontraste s ostatnym klerom. Tak ako tvorcovia i zamyslali. Prostredie bolo obcas usmevne a naivne, ale odpovedalo klise v ramci zanru. Cajicek. Moze sadnut, siahol som po tomto len kvoli tomu ,ze som myslel, ze mi aspon obcas dvihne tepy. :) Nestalo sa, lakacky ocakavate a hlasne zvuky su proste len neprijemne. Neodporucam ist do tohoto s podobnym ocakavanim, len dalsia kopia uz x-krat videneho. 40% ()

Han22 

všechny recenze uživatele

A hned druhý horor za loňský rok je tisící kopie Vymítače ďábla. Démoni ingorující nefungující exorcismus, stokrát ohrané lekačky a nechuťárny u kterých se leknete jen když režisér ohulí zvuk a plíživá nuda kterou nezachrání ani nenápadité finále, ani debilní polootevřený konec. Proč tedy 3*? Ona kupodivu funguje ta omáčka kolem. Nápad na supermoderní institut vymítání je super, stejně jako spolupráce s psychiatry a lékaři, je tu zajímavý konflikt dogmatického následování víry vs. lidský přístup a pokus porozumět posedlým a hrdinka, která se jako jeptiška chce pustit do vymítání je sympatická i zajímavá, stejně jako další postavy. Ve vedlejších rolí příšerně zestárlí Virginia Madsen či Ben Cross, které jsem roky neviděl. Funguje to líp jako drama než jako horor, takže se zavřenýma očima 3*. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Herec Ben Cross zomrel 18. augusta 2020 a natáčanie ukončil len desať dní predtým. (Arsenal83)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (Amras)
  • Film sa natáčal v Sofii (Bulharsko) počas leta 2020. (Arsenal83)

Reklama

Reklama