Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (217)

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Zajímavý nápad. Ne že by již dříve zajímavá postava z celkem úspěšného filmu nedostala vlastní celovečerák, ale zde jde o krapet o jiný žánr a ještě navíc je děj filmu před původním filmem. Navíc jde naštěstí o jednu z těch zajímavějších postav původní Armády mrtvých. Film asi bude fungovat i sám o sobě. Spojení s Armádou mrtvých je spíš jen takovou třešničkou na dortu. Dortu nijak oslnivém, ale slušně natočeném. Kromě vyzualizace zdobí film ještě Nathalie Emmanuel, která ale při sepnutém háru vypadá jak někdo úplně jiný. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[66%] Prequel k nedávné ARMÁDĚ MRTVÝCH. No a právě, že ta armáda zombíků mě moc nebavila, ale o tom se bavit zde nebudu. Tohle nemá s mrtváky nic extra společné. Aby se teda neřeklo, tak tu máme záběr v tv, kdy vidíme začínající apokalypsy nemrtvých a k tomu asi 2 sny, kdy se hlavnímu herci zdá o zombících, kteří se po něm sápou. Jinač je to takový rádoby klasický film o loupežích. Trochu tu sem tam hapruje logika, mnohdy se mi zdá, že je to mají lupiči moc jednoduché, ale to mi nijak nevadilo. Stopáž přes dvě hodiny mi také docela rychle odsýpala. Ústřední herec, který hraje postavu Dietera, mi přišel celkem fajn. Jen ty jeho přehnané jekoty mě trochu srali, ale zvykal jsem si. ;) Ostatní herci bez problému. Bylo zajímavé a i místy vtipné pozorovat Prahu. Zejména, když ve filmu zazní češi, co něco povídají. To pak je velký rozdíl, když poslouchám dabované hlasy a do toho autentické hlasy kolemjdoucích čechů a nebo ty čechy z ostrahy – to bylo už na pováženou, ale co už. Celkově je to levný počin, ale co čekat na poměry netflixu apod. Každopádně mě to jako celek docela bavilo. Dieterův útěk napříč Prahou byl super. Závěr takový méně záživný, ale svůj smysl dával. AKCI tu člověk nemůže moc očekávat, o tom to není. Soundtrack od Zimmera a Mazzara byl solidní. Nicméně, ať už jsem to popsal jakkoliv, tak to bylo docela zábavné dílko, ke kterému se už asi nikdy nevrátím, ale neurazilo to. ()

Reklama

wikked 

všechny recenze uživatele

Matthias není špatný herec ani režisér, ale béčkový scénář nemá šanci zaujmout. Kromě ústřední dvojice jsou postavy naprosto zapomenutelné a "heisty" mají asi tolik nápadu a napětí jako recept na bábovku - prostě vlezem do banky zadníma dveřma, otočíme párkrat kolečkem a voilà. Za Dieterovy sluchové skills by se nemuseli stydět ani netopýři - odemykání sejfu za jízdy v náklaďáku je někde na úrovni Fast & Furious 9. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Veľmi silné tri hviezdy a tesne pod štyrmi. Pre mňa osobne to bolo celkom zaujímavé, fajn si to robilo srandu samo zo seba a úmyselne, herecký casting celkom vyšiel, humor bol slušný, akcia samozrejme v menšom, ale na druhú stranu pri tých snoch sa dá polemizovať o pokračovaní, pri ktorom to vyzerá asi fakt na nejaké buď cestovanie v čase, alebo naprieč dimenziami, ako to už niekto odhadoval aj na FandimeFilmu. Nechám sa prekvapiť a som veľmi zvedavý na záver trilógie. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Nákladní automobil, kterým ujíždejí z kasina, je těžké, vysoce mobilní univerzální nákladní vozidlo Tatra T815-790R99 38 300 8x8. Tento armádní speciál uveze 21 tun, má výkon 300kw a jede rychlostí až 110 km/h. (xisp)
  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)
  • V 59. minutě, když Dieter (Matthias Schweighöfer) v Praze přechází tramvajové koleje, tak tramvaj po vzdálenější koleji couvá a v následném protipohledu zbytek tramvaje projede po bližší koleji popředu. (Spanker_CZ)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

16.08.2024

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama