Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[66%] Prequel k nedávné ARMÁDĚ MRTVÝCH. No a právě, že ta armáda zombíků mě moc nebavila, ale o tom se bavit zde nebudu. Tohle nemá s mrtváky nic extra společné. Aby se teda neřeklo, tak tu máme záběr v tv, kdy vidíme začínající apokalypsy nemrtvých a k tomu asi 2 sny, kdy se hlavnímu herci zdá o zombících, kteří se po něm sápou. Jinač je to takový rádoby klasický film o loupežích. Trochu tu sem tam hapruje logika, mnohdy se mi zdá, že je to mají lupiči moc jednoduché, ale to mi nijak nevadilo. Stopáž přes dvě hodiny mi také docela rychle odsýpala. Ústřední herec, který hraje postavu Dietera, mi přišel celkem fajn. Jen ty jeho přehnané jekoty mě trochu srali, ale zvykal jsem si. ;) Ostatní herci bez problému. Bylo zajímavé a i místy vtipné pozorovat Prahu. Zejména, když ve filmu zazní češi, co něco povídají. To pak je velký rozdíl, když poslouchám dabované hlasy a do toho autentické hlasy kolemjdoucích čechů a nebo ty čechy z ostrahy – to bylo už na pováženou, ale co už. Celkově je to levný počin, ale co čekat na poměry netflixu apod. Každopádně mě to jako celek docela bavilo. Dieterův útěk napříč Prahou byl super. Závěr takový méně záživný, ale svůj smysl dával. AKCI tu člověk nemůže moc očekávat, o tom to není. Soundtrack od Zimmera a Mazzara byl solidní. Nicméně, ať už jsem to popsal jakkoliv, tak to bylo docela zábavné dílko, ke kterému se už asi nikdy nevrátím, ale neurazilo to. ()

Sinecod 

všechny recenze uživatele

Takže. Stačí přiložit ucho a prostě jenom otáčet čudlíkem a nakonec to tam zapadne. To bych se mohla lupičem se specializací na sejfy stát i já, morálku mám stejnak na štíru. Takže, otevřem extra spešl drahej sejf, kterej je šíleně slavnej a je vlastně naprosto nemožný ho otevřít, protože má dvěstě triliard kombinací. To neni jen tak, jestli doleva doprava doleva nebo doleva doleva doprava, že jo, jenže cvak cvak cvak a je to, berem prachy, všechny? Jasně, že ne, nám jde o prestiž, že to jako umíme, že to neni ani doleva doprava doleva, ani doleva doleva doprava, ale je to doprava doprava doleva. Naprosto idiotský film. Strašně mě vytáčel, loupeže byly směšný a jak jsem myslím vcelku jasně řekla na začátku, ono otevírání sejfů mě děsně sejřilo. Nejdřív sem se smála, ale pak sem byla spíš dopálená, jak je možný natočit takhle otravný film s takhle pitomou zápletkou a inkasovat za to prachy. Filmy (seriály) typu money heist mám moc ráda, ale musí být chytré, nápadité, tohle je děs s fest nesympatickými postavami, který vlastně ani nedává smysl. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Čtyři sejfy spojuje jméno jejich tvůrce, který se nechal inspirovat dílem svého jmenovce, Richarda Wágnera. Mladík Dieter se odmalička učí otevírat sejfy a příběh Wagnerových zná nazpaměť. Když se mu naskytne šance změřit na nich síly, neváhá. Paříž, Praha, Svatý Mořic a.....kdesi v USA. Gwendoline má tajemnou jiskru a pro Dietera se stává femme fatale. A pak je tu Brad, co vypadá jako levná kopie Wolverina, zuřivý je ale podobně. Nejzábavnější jsou otvíračky sejfů, honičky po vlastních nohou, na kole po Malé Straně i v autech. Mohlo to být kratší, ale když se film rozjede, rychle odsýpá. Oddechovka pro pobavení, kdy Praha má ode mne jednu velkou * navíc. A popravdě, zombíci mi vůbec nechyběli. Ostatně ani původní Armáda mrtvých mě příliš nenadchla... ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Zprvu nesrovnatelně zábavnější a vizuálně hezčí než rozostřená a veskrze nudná i nedomyšlená Armáda mrtvých (se kterou to nemá společnýho téměř nic). Zápletka je ale naprosto prázdná, odtržená od jakýchkoliv emocí a s minimem charakterových interakcí. Akce je navíc docela málo, není kdovíjak povedená a film po prvním heistu upadá do hlubokých repetitivních vod. Celý to táhne především Matthias Schweighöfer, jenom mu to kurví nenápaditej scénář, kterej tomuhle prequelu nedává žádnej důvod k existenci. Army of the Dead měla alespoň ty zombie, tajemno okolo nich a bylo to brutální. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Nějak nechápu proč bylo tohle vůbec natočeno a nedaří se mi skrýt zklamání. Od filmu, kde se během zombie apokalypsy vykrádají banky, bych tedy očekával mnohem více. Jednak se na první zmíněné téma vůbec nedostane, ale hlavně vybudovat svět zombie, bez nich nepovažuji jako příliš dobrý způsob, jak diváky navnadit na postupné budování postapokalyptického světa. Především ale dostaneme pouze poměrně všední a zcela neuvěřitelný money heist s charismatickými neherci, jenž by měl tvořit jakýsi prequel úspěšné Armádě Mrtvých. Nápadité to příliš není, neboť vše hraje do karet lupičů a to i přesto, že jsou jejich plány téměř nepromyšlené. Mimo to jsem během scén, kdy se vybíral sejf pokaždé doslova umíral nudou. Už mě ani nenapadá. proč jsem se chtěl původně přiklonit ke třem hvězdám, jelikož spokojený s touto zdlouhavou slátaninou vůbec nejsem. Jednak mi kolektivní hodnocení tohoto filmu přijde příliš vysoké, ale hlavně nemohu odpustit délku, přičemž většinu tvoří nezajímavá výplň s výskytem nepřeberného množství hloupostí a filmových chyb (obzvláště ke konci). V poslední řadě je film postaven na postavě, která není dostatečně zajímavá, aby mohla utáhnout celý film a jeho protipólem je pouhopouhá karikatura detektiva, kterého mi bylo místy skoro až líto. 40% PS: Tvůrci se tváří světácky, ale 90% záběrů bylo pořízeno v Praze. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • Nákladní automobil, kterým ujíždejí z kasina, je těžké, vysoce mobilní univerzální nákladní vozidlo Tatra T815-790R99 38 300 8x8. Tento armádní speciál uveze 21 tun, má výkon 300kw a jede rychlostí až 110 km/h. (xisp)
  • V prvních minutách může pozorný divák zaslechnout v originálním znění i češtinu (v kombinaci s němčinou), a to od ženy křičící na hlavního hrdinu (Matthias Schweighöfer), který se zatím z televize dozvídá o zombie apokalypse v Las Vegas, přestože se celá situace odehrává kdesi v Německu. Češtinu pak v hojném množství můžeme správně slyšet i během loupeže v Praze. (ArsenalEagle)
  • Jako centrála Interpolu, která se ve filmu nachází v Lyonu, posloužilo kongresové centrum na Vyšehradě. Natáčelo se i na jiných místech Prahy. (paragonb)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama