Reklama

Reklama

VOD (1)

V tomhle prequelu k Armádě mrtvých přemluví tajemná žena bankovního úředníka Dietera, aby jí pomohl vyloupit údajně nejbezpečnější sejfy v Evropě. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (216)

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že jsem nebyl jediný, komu se postava německého experta na trezory líbila z celé Armády mrtvých nejvíce, dokonce až tak, že dostal svůj vlastní prequel. Ten je sám o sobě o trochu lepší, než již zmíněná prvotní armáda, hlavně tedy kvůli tomu, že Sebastian je hlavní postavou. Dvě hodiny utekly překvapivě rychle, místy mě Sebastian opravdu bavil a třeba na Nathalii se kouká moc hezky. Čeština potěší, i když místy působí dost cringe a titulky tedy tvrdě nesedí. Vlastní příběh je ale dosti jednoduchý a ve výsledku mi přišel zvláštně ukončený. Každopádně první polovině, která šlapala jak hodinky a měla spoustu vtipných a svěžích nápadů nebylo moc vytknout. Netflixovská jednohubka, která překonala mnohem více hypovanou Armádu mrtvých, bohužel si zasloužila složitější a propacovanější scénář. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to na mě z filmařského hlediska působí jako když bych se dočkal nějakého opravdu vydařeného městského fantasy se vším všudy. Herec, ale i režisér Matthias Schweigöfer tu nabídl docela solidní množství nápadů už v úvodních titulkách a já ve spojení s hudbou Hanse Zimmera konstatoval, že by tenhle prequel Armády mrtvých mohl být alespoň zábavný. Opak byl ale pravdou. Jednak mě točil hlavní hrdina, který si po chvíli úplně trapácky pokaždý položil ucho na sejf a během mžiku měl otevřeno a druhak mě točilo i prostředí, které v televizi ukazovalo v reportážích invaze zombíků, ale přitom v Praze to bylo všem u prdele. Nakonec jediné, co mě na filmu vysloveně potěšilo byla Praha, která tu byla fakt hezká, ale zato se stala součástí filmu úplně k hovnu, takže nevím, jestli se to vůbec dá brát jako reklama naší matičky. ()

Reklama

Kryton 

všechny recenze uživatele

Polk.WOW.Polk. Já tady půjdu proti všem! Armáda mrtvých je sračka. Jediné, co tu Snyderovu honitbu za prachama od NETFLIXU zachránilo byla postava kasaře. Ano ten divný skopčák byl jediný, který měl NĚCO. A tady je jeho sólovka, kde se nám představí a já...a já jsem nadšen i okouzlen. Za menší prachy a menší ambice je to lepší heist movie než od Snydera za větší prachy. Mě tahle postava prostě baví. Dokázal bych si představit seriál jen s ním. Ok zbytek ansámblu je nuda. Kromě ehm mega kozatý Ruby. Zbytek mě fakt nebavil a byl totálně béčkový. Matthias má zajimavé nápady a v tomhle filmu jsou. Přidávám jednu hvězdu navíc za Prahu. Takže tohle je to nejlepší ze Snyderverse lupičů a to jen díky jedné postavě. Až mám chuť si pustit celou operu o prstenu od Wagnera. Mein Gott! Hodnocení OST: Hans Zimmer nemusím dát míň než 4/5. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[66%] Prequel k nedávné ARMÁDĚ MRTVÝCH. No a právě, že ta armáda zombíků mě moc nebavila, ale o tom se bavit zde nebudu. Tohle nemá s mrtváky nic extra společné. Aby se teda neřeklo, tak tu máme záběr v tv, kdy vidíme začínající apokalypsy nemrtvých a k tomu asi 2 sny, kdy se hlavnímu herci zdá o zombících, kteří se po něm sápou. Jinač je to takový rádoby klasický film o loupežích. Trochu tu sem tam hapruje logika, mnohdy se mi zdá, že je to mají lupiči moc jednoduché, ale to mi nijak nevadilo. Stopáž přes dvě hodiny mi také docela rychle odsýpala. Ústřední herec, který hraje postavu Dietera, mi přišel celkem fajn. Jen ty jeho přehnané jekoty mě trochu srali, ale zvykal jsem si. ;) Ostatní herci bez problému. Bylo zajímavé a i místy vtipné pozorovat Prahu. Zejména, když ve filmu zazní češi, co něco povídají. To pak je velký rozdíl, když poslouchám dabované hlasy a do toho autentické hlasy kolemjdoucích čechů a nebo ty čechy z ostrahy – to bylo už na pováženou, ale co už. Celkově je to levný počin, ale co čekat na poměry netflixu apod. Každopádně mě to jako celek docela bavilo. Dieterův útěk napříč Prahou byl super. Závěr takový méně záživný, ale svůj smysl dával. AKCI tu člověk nemůže moc očekávat, o tom to není. Soundtrack od Zimmera a Mazzara byl solidní. Nicméně, ať už jsem to popsal jakkoliv, tak to bylo docela zábavné dílko, ke kterému se už asi nikdy nevrátím, ale neurazilo to. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

solidní komediálně akční heist movie,kterému ale podráží nohy nedotažený scénář a zbytečně natahovaná stopáž,díky které přijde zhruba v polovině o do té chvíle slušné tempo.První loupež je zábavná,druhá i díky Praze celkem taky,ale po ní přijde (ne)potřebný zvrat,začne se víc kecat a pak už Army of Thieves kulhá na obě nohy a třeba celá ta legenda o Wagnerových trezorech,která je zajímavá,nakonec vyšumí do nikam.Přitom obsazení je fajn (snad s výjimkou hlavního agenta Interpolu,který působí jakoby sem spadl z druhořadé francouzské komedie) a přiznaná béčkovost by vůbec ničemu nevadila...60% ()

Galerie (54)

Zajímavosti (10)

  • V jedné cameo roli zde můžeme vidět americkou zpěvačku žijící v Praze Tonyu Graves. (DJMaroko)
  • Když tým Interpolu hlídá budovu kasina, ve kterém je poslední sejf, a Delacroix (Jonathan Cohen) rozhodne, že počkají do pěti do rána, při pohledu na Beatrix (Noémie Nakai) na obrazovce vedle ní nejdříve vidíme čas 8:43:47, poté 8:43:56 a pak znovu 8:43:47. Na konci scény se čas změní na 24hodinový formát místo původního 12hodinového. (Anyk)
  • Jedná se o prequel filmu Armáda mrtvých (2021) a zároveň o druhý film, ve kterém herec Matthias Schweighöfer ztvárnil roli Ludwiga Dietera. Zajímavostí je, že zmíněný herec se ujal i režie. (EMMY)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Reklama

Reklama